Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nibendes

4 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Enkaságok Össze kell gyűjteni 2023.11.02 12:22:19
Sorban rajzolják az isteneket, de most Héránál elakadtunk. Nem könnyű megfogni ezt a Hérát, összetettebb, mint egy mezei főisten XD Helyette hosszas meséléseket kell véghezvinnem, de a gyerekek lassanként több görög alakot ismernek, mint a tanárok többsége. Legalábbis a nem latin-görög-ókor szakos…..
Hazafelé a temetőből befogta a száját. Leszroította a kezét, akkor is liláspiros volt, mikor hazaértek. Sokkos állapotban volt. Üvöltött az apjával, mikor amaz provokálva megkérdezte tőle, hogyan köszönjön el, hogy TŰNJÖN MÁR EL! A fejére húzta a takarót, csak ne kelljen látnia. Dávid szerint én…..
Enkaságok Ezek vannak épp 2023.10.05 20:01:23
Csütörtök, megahosszúságú nap. Persze félnáthásan, mert az úgy az igazi. Kelés fél hatkor, rekordhosszúságú alvás után, hogy ne legyek még betegebb. A megszerelt mosógép jól teljesít, kevés a mosás, reggelre nem is jutott belőle. Jut most este mindjárt egy köröcske. A gyerekek negyed hét előtt…..
Enkaságok Elkedzem és most 2023.10.05 19:38:27
Kell egy Blog. Nem egy blog, hanem egy Blog, nagybetűs. Nekem. Illetve azoknak is, akik picit is kíváncsiak, mi a helyzet mifelénk.  Nem tudom, kikhez fog eljutni. Annyira nem is lényeges, de valahogy nekem mégis számít, hopgy ne csak magamnak pötyögjek. Lenne dolgom, mert mindig van. De erre lesz…..
kisrigók diszfázia 2016.02.13 23:42:00
- anya, elmesélhetem?- figyelek mondd!- képzeld el.... (nagy levegőt vesz, kifújja, még egyet vesz, még egyszer kifújja)- miről akarsz mesélni?- anya, képzeld el az oviban... (megint a levegők)- mi történt ma az oviban?- ... (a sóhajok)... nem tudom mondani.- miről akarsz mesélni? próbáld meg!- nem…..
nibendes 2016.03.17 21:31:39
Szervusz!
Egy játékos tipp, hátha segít... Valahol láttam, nekem megtetszett. Ha nem jön az a szó, akkor csalogatni kell - pl. képekkel. Lehet csinálni sok-sok smiley-t, hangulatjelet, vagy ahogy tetszik. Csak sok kört kell kivágni, és rá a legegyszerűbb arcokat rajzolni: mosolygós, szomorú, sírós, kacagós, mérges, álmos, beteg stb. És esetleg pár szimbolikus egyéb dolgot szintén rajzolni-kivágni, mondjuk: barátnő = két tipikus háromszögszoknyás lány, óvónő = fehér köpenyes hajas háromszögszoknyás lány, reggeli = kifli az asztalon, ebéd = mélytányér az asztalon, udvar = zöld fű, két fa meg a többit. Amikhez tipikusan kötődhet történet.
És akkor a felhasználás: otthon kiterítitek, és megkérdezed, milyen volt a reggelinél, előveszitek a reggeli-rajzot, választ egy fejet (pl. mérges). Mi volt az udvaron - előveszitek a fás képet, választ egy fejet. És próbálja minimondatokkal előadni, miért volt olyan. Szépen fokozatosan. Fogalmam nincs, hogy segíthet-e, de úgy gondolom, ha másra nem jó, legalább készíteni lehet otthon együtt egy csomó rajzot az óvodai világról. A most kétévesem is mini-mondatokat használ, de rákérdezéssel bővül a szóadag: Apa kidobta a szemetet - kérdés: de hova? Válasz: az udvarra. Akkor az egészet: kidobta a szemetet az udvarra.
Vagy lehet mutogatni is, van ott testvér elég, tessék eljátszatni vele az óvodai jelenetet :)
Bajos, de meg fog indulni szerintem, csak meg ne érezze, hogy erőltetés is van. Azt mindenki utálja és egyből bekapcsol a nemakarom-effektus. Szurkolok!