Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TyRDy

47 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elöljáróban a cuccról: Hát gyerekek, 2,5L, köszön a neve, és legutóbbi emlékem hogy kakiszagú. Jó előjelek. Amúgy faszért iszunk ilyen szennyleveket? Illat, habzás: Tirdi: Jó hát színe habja nem túl botrányos, dee...EZ TÉNYLEG SZARSZAGÚ. De tényleg, szó szerint. Esetleg még a puffasztott rízs…..
Elöljáróban a cuccról:  A napokban láttunk egy képet erről a sörről egy söros Facebook csoportban , de nem nagyon tudtuk hova tenni ugyan is nem volt semmi nyoma létezésének. Aztán kiderült, hogy egy olyan anomáliába keveredtünk, hogy a Dreher még szót se ejtett új söréről, mikor az már a boltokban…..
Mint minden áruházláncnak, így a Penny Marketnek is megvan maga (low)budget sörkollekciója. Ezzel alapvetően nem is lenne gond, hiszen "sajátmárkás", olcsó, de iható...khmmm. Sok esetben nem az. Bár vannak elég valid ajánlatok is. Egyébként az Arany Korsó szériát is a Van Pur lengyelországi sörgyára…..
Elöljáróban a cuccról: Ugye Corvinburg teszt már volt a blogon, nem is egy. A szilvásat teszteltük először, ami sikert aratott, majd a barnát...ami pont ellenkezőleg. Ezen kívül volt egy hasonló csomagolású/árú... meggyes sör tesztünk is, a Tinódi, amiről szintén jó véleménnyel voltunk, de azóta…..
Előljáróban a cuccról: Hosszú ideje ezt sört tartom a legokádékabbnak egy régebbi kóstolás miatt, most ezt a gondolatom egy teszt formájában ellenőrzöm. Nagy levegő... hunt3r95: Szerintem még soha nem ittam ilyet, Tirdi szerint szar. Első blikkre olcsó, de iható sörnek tűnik, legalábbis kibontás…..
Elöljáróban a cuccról:   Pár éve onnan indultunk, hogy van sima sör, alkoholmentes sörök, meg 2%-os radler. Ezt a sablon szokást lényegében a Soproni Meggy Ale törte meg a maga 4%-ával, majd jöttek a további meggyesek. Persze most csak a nagyüzemi kategóriáról beszélünk, bár még abban is akadt…..
Laza röpke közel negyed év után jöjjön a sorozat következő része. Idézzük fel a videóval a nyarat, azóta jó nagyot esett a hőmérséklet, de a mostani videóban szerelő sör színvonala is az előzőhöz képest. Így egy évvel a vásárlás után nem folynék bele egy árak kutatására irányuló hadjáratba, de aki…..
 Lassan, de biztosan jeligére, hoztunk valami újat, szó szerint megtörjük a csendet. Egy ideje már ért a gondolatainkban, hogy belekezdjünk egy sörteszt vlogba, ami a cikkek írásához tesztközben készült hangfelvételek visszahallgatása közben merült fel bennünk. Hát kíváncsian várjuk a…..
Elöljáróban a cuccról:  Hát gyerekek az a helyzet, hogy úgyfest, a szeretett üveges, 6%-os Argus Goldunk megszűnt. :( És helyette került a Lidl polcaira ez a zöld dobozos valami, aminek igazából ugyan az a neve. csak itt a csomagoláson az "Unpastorized" szó helyett a "Gold" van eldugva. Ár ugyan…..
Elöljáróban a cuccról: Hát a sztorija nem most kezdődött, Tirdi talán még 2017-ben felfigyelt egy eldobott dobozra, hunt3r95 meg már szintén egy ideje használja öblítőként. Aztán telt az idő, és mindenki rájött mi is ez. Ki hogy. Hunt3r95-nél ez úgy történt, hogy a bebaszások közepette öblítőként…..
Elöljáróban a cuccokról:   Nemrég kaptunk a Borsoditól termékmintát az általuk forgalmazott német, müncheni import Franziskaner szűretlen búzasörökből, egy világos és egy barna verziót kóstolhattunk meg. Elég ránézni, és tudhatjuk, hogy minőségibb sörökről van szó. De teszteljünk, és…..
Elöljáróban a cuccról:  Nagy reklámozásba folytak a Kozelék, a csapból is az folyt, hogy miféle nagyszerű új receptjük van. Hát gondoltuk megnézzük, mennyire is nagyszerű ez az új recept. Nekem személy szerint amúgy sem kedvencem a Kozel /hunt3r95/, sem a barna sem a világos nem jött be. Bár…..
Elöljáróban a cuccról: Ugye a szilvás változatot már kóstoltuk, és kifejezetten jó véleménnyel voltunk róla. Aztán Tirdi látta Gazdagéten, hogy biza Corvinburgokat szállítanak az egyik kisboltba. Adta magát a dolog, mivel a szilvás változattal nem volt semmi baj, sőt akár egész jónak is…..
Először is tisztázzuk mi van jelenleg. A helyzet, hogy az elmúlt hónapban nem sokat írkáltunk, mivel sem kedvünk nem volt, sem időnk, hát igen, vannak néha fontosabb dolgok. Hogy ez még meddig fog tartani, nem tudjuk, de majd lassacskán visszatérünk. A lényeg, hogy élünk. Na de majdan mivel is…..
Ez a cikk csak húzódott-húzódott, már nem is tudom hányszor kezdtünk neki, de hát gondoltuk, ez kicsit többet érdekel, mint egy átlagos cikk. Na először is tisztázzuk, hogyan lett betesztelve ez a sör. Először még télen kóstoltam, rögtön miután hazatértünk Párkányból. Aztán azóta nem lett kiadva...…..
Elöljáróban a cuccról: Tirdi: Belga sör, megnyerő csomagolásban, premium jelzővel, ami, mint tudjuk, azt jelenti, hogy jó sör, mint pl. a Van Pur is...ohh, wait... Na mindegy, majd eldől, nem is húzom a szót. hunt3r95: Belga sör, minőségi, világos. Én csak az alkoholtartalmat keveslem, de…..
Elöljáróban a cuccokról:  Tirdi: Azt már tapasztaltuk, hogy a magyar Kozel nem nagy cucc, a barna meg egyenesen szar, no meg hallottuk, hogy az eredeti kint kapható Kozel kifejezetten jó. Ennek fényében ettől a két szép színes példánytól várnék ezt-azt. hunt3r95: Párkányi…..
Elöljáróban a cuccról: Tirdi: Címkéje nekem rögtön azt sugallja, hogy valami nagyon olcsó dologgal van dolgunk, hát jól sugallja. Na meg ez a háromvesszőöt obj... Félve kóstolom az tuti...  hunt3r95: Átszámolva 75Ft-ért vettük, amiben az üveg is benne volt mint göngyöleg.…..
Elöljáróban a cuccról: Tirdi: Steiger...na traktorozzunk. 1473, nem baszol föl...az jó régi...ja. Na faszságok, szóviccek letudva, nézzük mit iszunk. Először is közlöm, hogy egy romlott sört. Na jó, nem tudom, de az tény, hogy augusztusban ittuk és biza áprilisban lejárt...ezért félve szidjuk, mert…..
Nos akkor jöjjön a válasz az Argusokra (Argus I. / Argus ||.). Ugyebár ott a Lidl-nek az Argus brand, akkor az Aldi sem maradhat ki, így megszületett egy messzi-messzi német kolostorban 450 éves recept alapján ez a minőségi ,prémium sörkülönlegesség.  Oké, lapozzunk, valszeg a fent…..
Pár hete (most, kiadásnál már) hónapja láttam meg a boltban a Dreher Tripla Komlóst, nem értettem mi is ez. Kiderült, hogy a Nyári Komlós új változata, limitált kiadásban. Ezt azt takarja, hogy elvileg a Nyári Komlós megszűnt, helyette van ez, csak idén nyáron. De különbözik-e a Nyári Komlóstól? Nem…..
Folytatom a Penny látogatásom szerzeményeinek tesztjét. Mára ez a nagyon olcsó nagyon gyenge nagyon jujujj sör...nek mondott nem tudom mi jutott.  Habja van egy kicsit...aha, mert felráztam zsebben, de amúgy nagyon gyorsan elillan, igazából csak nagyon gyenge habja van. Illata egész sörszerű,…..
Új fokozatba kapcsolt a Borsodi. Ami nem is baj, mert egyrészt jobbnál jobb nedűket kapunk, másrészt egy kis verseny sosem árt a gyártók között, hiszen a fogyasztóknak jobbnál jobb söröket kell innia. Mai tesztünk alanya pedig nem más, mint a Borsodi Mester, mely egy világos sör kétféle komlóból…..
TyRDy 2018.04.05 17:59:09
@Piaggio: Szó sincs Borsodi bérenc posztról. Se most, se máskor. Kaptunk egy sört, és teszteltük, amit kapunk, persze, hogy leteszteljük. Azért írtunk róla pozitív véleményt, mert nekünk átlag, viszonylag amatőr sörfogyasztóknak ízlett. Hangsúlyozzuk is gyakran, hogy blogunk lényege, hogy átlag, amatőr sörfogyasztóként írunk a sörökről, lehet, hogy profiként/szakmabeliként tényleg az igaz, amit írtál, nem tudom, mi így láttuk. Ha szar lenne (pontosabban nem ízlett volna), azt írtuk volna. Az említett másik sört pedig még nem is kóstoltuk (legalább is én), így esetleges hasonlóságot is nehéz lett volna felfedezni.
Mindenesetre köszönjük az észrevételt.
TyRDy 2018.05.29 22:05:23
@gépeklázadása3: Először is köszi részletes, építő jellegű kritikát.

"bárki írhatta volna" Igen, ez így van. De nem írta, így mi írtuk. Mármint lehet, hogy van hasonló jellegű blog, de pont ilyen nem hiszem.

"a név foglalt" Ki által? Még most rákeresve sem találok semmi ilyet.

"stockfotós háttér is igényes" Aláírom, igénytelen. A legelején gyorsba raktam össze az oldal kinézetét, akkor sem véglegesnek volt tervezve, csak még nem került sor egy kulturáltabb háttér megoldására, őszintén ötletem sem igen van.

"utána néztek alap dolgoknak" Ha valaminek utána kell nézni, akkor egy átlag olvasó se fogja tudni értelmezni a cikket utánanézés nélkül. De viszont ezzel adtál egy ötletet, lehet, majd írunk egy cikket alapabb fogalmakról, és hasonlókról, így a későbbiekben mi bővebben és normálisabban fogalmazhatunk. Nem tudom, ezzel azt akartad-e kifejezni, amire válaszoltam, ha nem, kérlek jelezd.

Pontok: Teljes mértékben igazad van. Jelenleg a pontokba erősen belekalkuláljuk az ár-érték arányt, és nem egy egységes tízes skálán helyezzük el őket, ezért is lesz ilyen aránytalan. Ezen a pontozási rendszeren mindenképp szeretnénk változtatni, de a tervek szerint valamilyen formában továbbra is több pontot fognak kapni a sörök. Első gondolatok erről, hogy bővítjük a skálát (pl. 20-asra), és az ár-érték arányt nem beleszámoljuk, hanem egy külön pontban fogalmazzuk meg.
Löwen: Hülyén fog hangzani, de ezen most én is meglepődtem. Nem emlékeztem, hogy ennyit adtam neki, ez tényleg nem reális. Változik a sörfogyasztási kedv, a tapasztalat, és hasonlók, ezért (is) születnek néha érdekes pontok. Erre sokkal jobban próbálunk figyelni a jövőben.

Az utolsó bekezdés első mondata azt sugallja, hogy nem nekem szól, de azért magamra (is) veszem és válaszolok. A sörtudásomat én is nullának érzem, és egyben hasonlónak a sörfogyasztók ~70 százalékához, és épp ez a blog lényege. Lehet nekem rossz a felfogásom, akkor bocs.
A hétvégém Tapolcán töltöttem, és 18 után nem sokkal mi mást csinálnék, mint raklapszámra venném a sört... Így történt ez akkor is, amikor besétáltam a Pennybe, pedig nem sok jóra számítottam. Gondoltam majd a legjobb valami meleg Soproni vagy Kőbányai lesz, hát rábasztam. De pozitívan, mert…..