Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Minero

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vajdasági Zombor városában több ponton is újra ingyen kenyeret osztottak. Eddig a hír pozitív része. Mindezt az albán tulajdonú pékségek előtt tették azért, hogy ne vásároljon az albánoktól kenyeret senki. Azt hittem, hogy a szerbség elérte a szégyen és a blama legalját a…..
Minero 2008.03.20 11:09:35
A környező népek a Habsburg uralkodás kezdetétől lettek a magyarok ellen bujtogatva.
A nagy, "testvéri" cocalizmus idején ez vídáman folytatódott, főleg szlovákiában és Romániában.
Jugoszláviában ezidőben nem volt államilag táplált magyarellenesség, bár Újvidék és a Láncoskutya-dolgot azért nem hagyták feledésbe merülni.
Annál inkább a II. világháború utáni pogromokat, óvatos becslés szerint is 40 000 magyar család kiírtását!
Egyik háború utáni magyar kormány sem protestált ezért... és itt sajnos nincs vége...
Amikor Jugoszlávia széthullása megkezdődött és a szerb csapatok támadásba lendültek, először a délbaranyai magyar falvakat pusztították végig.
A CNN egyenesben közvetítette, hogy az utcák szélén mint nagyvadászat után a teríték, utcahosszat voltak nők, öregek, gyermekek holttestei kiterítve. Ez 3 hullámban történt, először a reguláris "jugoszláv" csapatok, utánuk a csetnikek, őutánuk egy felfegyverzett más "etnikumú" rablóbanda /EZT FILMFELVÉTELEK BIZONYÍTJÁK!/ következett, akik (a köztudottan jómódú) magyarok házainak berendezéseinek maradékát és a mezőgazdasági gépeket --és mindent, ami nem volt nagyon lebetonozva-- raboltak el, bevégezve a teljes pusztítást.
Cuccokkal megrakott teherauto konvolyok pöfögtek a Belgrádi handlépiacok felé.

Az akkor regnáló Antall kormány(?) nem, hogy egy büdös mukkot szólt volna, hanem a CNN TV-t "technikai okok" miatt a hálózatokról lekapcsolták. Én véletlenül úgy láthattam a dolgot, hogy ahol vendégségben voltam volt műhold vevő.
Nos: Antallék MEG SEM MUKKANTAK! Ezt a szerbek gyáva, pecsovics magatartásnak tartják; és az egész magyarságot megvetik érte. Sajnos, jogosan.

--Itt közbevetem: Több ismeretlen szerbbel beszélgettem erről; mit leírtam, az e beszélgetések tanulsága.--
Szerintem itt van a "magyarverések" gyökere. Nem csak Szerbiában (Malina H.). Primitív meggyőződésüket erősíti, hogy a magyarok nem ütnek vissza.
"Gyáva népnek nincs hazája" /Petőfi Sándor/.