Regisztráció Blogot indítok
Adatok
harsfatea

47 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
egyszer egy kispal manias srac, nevezzuk Je-nek azt mondta nekem, hogy a Kispal szovegeknek olyan bo a szokincse, hogy orakig lehet olyat jatszani, hogy valaki mond egy szot es kerestek hozza egy szamot. megfordult a fejemben, hogy ilyen elv alapjan irom majd a blogot. nos, ha nem is minden…..
Most van egy kis időm, hogy írjak egy posztot a 3 napos felföldi túráról és feltöltsek pár képet. Kezdjük akkor az elejéről.Péntek reggel mentünk az autóért. Felpakoltunk enni-, innivalóval, vittünk fényképezőt is persze. Átvettük az autót, egy új fekete Vauxhall…..
Csak egy rövid bejegyzés erejéig: épségben visszaértünk Dundee-ba a Marcival, autó is épségben persze, de volt egy-két sztori. Holnap majd írok bővebben, meg rakok fel fényképeket is (Facebook-ra értelemszerűen többet). Fantasztikus volt ez a 3 nap, mindenkinek tudom ajánlani, aki…..
Pénteken Scottish Ensemble koncerten voltam a Marriyet Hall-ban. Ez a Caird Hall mellett van, vagyis igazából benne, de egy külön terem, nem kapcsolódik a nagyobbikhoz. Pazar volt a koncert, 12 vonós és egy ütős, nem tudom pontosan a hangszer nevét. Másfél órán keresztül játszottak,…..
Mindenhol azt olvasom, hogy mekkora káoszt okoz a hó egész Nagy-Britanniában. Az biztos, hogy nem voltak erre felkészülve, a fényképeken a repülőtereken alig lehet látni hókotrókat, a városokban sincs sok, 10 centi hó leesése miatt több száz iskolát zártak be Anglia déli…..
Marcival gondolkoztunk azon, hogy valamikor el kellene menni a Skót-felföldre, megnézni a whisky lepárlókat, a tájat, Loch Ness-t, a kis skót falvakat. Ezért úgy döntöttünk, hogy autót bérlünk, mivel a Felföldön elég gyatra a tömegközlekedés, csak a nagyobb városokba járnak…..
Ma megint svédnek néztek, már nem először itt tartózkodásom alatt. A vastagkeretes szemüveg, a masszív borosta, a kardigán vagy nem is tudom, hogy melyik külső jegyem enged elég sokszor arra következtetni, hogy ennek az északi népnek vagyok a tagja. Most épp egy ír ember az…..
Most itthon vagyok még vasárnapig - már dec 22 óta itthon vagyok amúgy -, de az itthoni történésekről nem írok, azokat élőszóban osztom meg veletek. Csak egy pár szót, hogy mit tervezek a jövő félévre.El szeretnék menni Aberdeen-be, Glasgow-ba és Invernessbe. Messzebb sajnos nem…..
Itt ülök a reptéren Edinburgh-ban, és azon gondolkodtam, hogy véget ért egy félév. Mögöttem épp most tömi a fejét 6 darab kínai valami pufival és az összes skót őket nézi - meg persze én is őket néztem eddig -, hogy milyen durván viselkednek (köpködés, hangoskodás,…..
Elnézést kérek mindenkitől, sokan már szóltak is emiatt, hogy miért nem írtam a blogra már egy ideje és hogy nem-e haltam meg. Nem, életben vagyok, itt fagyoskodom északon a hidegben, hóban, de élek. Csak mostanában nem nagyon volt időm nyugodtan leülni és rendszerezni a…..
Ma megvolt az első török nyelvórám. Ben okula gidiyorum. Vagyis megyek az iskolába. Emre azt mondta, h nem fogja felírni az ábécét, és annak alapján elmagyarázni a betűket és hozzájuk kapcsolódva a szavakat, mert Törökországban rájöttek, hogyha így tanítanak, akkor nehezebben…..
Kedden Edinburghban voltunk. Az apropó abból adódott, hogy a University of Edinburgh szervezésében volt egy posztgraduális kiállítás, UK-beli egyetemek mutatták be MA és Phd programjaikat. És 10 fontig állták az odajutás költségét, úgyhogy ez is nagyon vonzó volt, és mivel 8…..
Halloween. Otthon biztos nem foglalkoztam volna vele, de itt nem lehetett kikerülni. Már legalább két hete erről szólt a boltok díszítése, kínálata, jelmezkölcsönzés mindenhol. A szupermarketek is direkt erre az alkalomra való tekintettel teli voltak gyönyörű genetikailag…..
1. A skót időjárás bekaphatja. De nagyon. 2. A st. andrews-iak is bekaphatják. De nagyon. Hogy miért? Ma reggel elindultam, hogy az előre megbeszéltek szerint biciklit nézzek az indiai pasasnál, aki a város északi szélén laki. Az egy dolog, hogy már megint (vagy még mindig)…..
Nem fogok ma október 23-ról írni, bár nagyon erős késztetést érzek, hogy én is elordítsam magam: monnyon le! Nagyon szomorú ezt írni, de jó érzés, hogy ma kimehettem úgy az utcára, sétálhattam, beszélgethettem, nézelődhettem anélkül hogy pár eszement barom felgyújtotta…..
Csak egy gyors bejegyzés. Dundee ilyen is tud lenni: A képek körülbelül egy órával ezelőtt készültek, itteni idő szerint este hat körül, akkortájt ment le a nap. Süvítő hideg szél, újra és újra eleredő eső, szép kontrasztok...
Pénteken estefelé elmentem filmet nézni a Hannah Maclure Centerbe. Ugandai gyerekkatonák sorsát mutatta be egy három amerikai srác által készített alkotás (Invisible Children). Maga a téma baromi érdekes lett volna, egy olyan dolog amiről nem hallunk sokat, egy piros pont jár azért…..
Why not to write a post in English? Some weeks ago the idea just popped up that if I'm writing a blog why not to write a post in English so all the non Hungarian speaking people here can understand it too. So here is the time to write it.I thought today was the day to start Tai Chi but when I went…..
Arra gondoltam, hogy írok egy kicsit az egyedül (mármint nem otthon) lakásról. Mire kell figyelni, mit szoktam venni enni, inni; mi meddig tart ki, mit látok az ablakomból, és hogy miért ne igyunk sört a laptop felett (hopp, hopp...).Először is private rented flat-ben lakunk és ez több…..
Hirtelen nem is tudom, hogy hol kezdjem, történt pár dolog az elmúlt pár napban, ami jó nyomokat hagyott bennem. De akkor kezdem a legelejéről. Pénteken vettem Martinit, miért Martinit, jó a kérdés, mert az ár-érték arányban egész jól szerepel itt, a bor körülbelül a…..
Tegnap voltam színházban. The Little Theatre volt a hely neve, egy a mentális betegségekről szóló fesztivál keretében adtak egy ingyenes darabot itt. A hely erősen hasonlított egy vidéki művházra, berendezésügyileg mindenképpen, volt pianínó is, régi plüss fotelek, süppedősek.…..
Svéd gombasaláta, domb, török film a Dundee Contemporary Arts-ban és befejeztem egy coursework-öt. Ezek a mai nap történései. Kora délután felmentem a közeli dombra, majdnem a város közepén van, be lehet látni az egész várost. Gyönyörűek voltak a fények, a színek. Ült két…..
Elkezdtem írni egy esszét EU polgazdra, a téma az EU sebezhetősége energiabiztonság szempontjából és a lehetséges megoldási javaslatok. Többen finnyáskodtak, hogy szar a téma, hogy nem lehet erről írni, de szerintem elég jó a topic, érdekes, és aktuális. Sikerült hozzá…..
Ma voltunk St. Andrews-ban. Egész elképesztő hatással volt rám ez a kisváros, de kezdjük a legelején.Elindultunk itthonról reggel, lesétáltunk a buszállomásra, szerencsére volt itthon menetrendünk, így nem tévedtünk akkorát a busz indulásával. Két busz is megy St. Andrews-ba…..