Regisztráció Blogot indítok
Adatok
katacat

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, ha tetszett egy cikk, vagy rendszeresen…..
katacat 2016.02.18 14:33:02
Kedves Macska_fogó!
Most találtam a blogodat az interneten és nagyon tetszett. Gratulálok az eddig elért sikereidhez! Segítséget szeretnék kérni én is a cicámhoz.
Kb 1 hónapos lehetett amikor megjelent a házunknál, csont és bőr volt, egyébként kislány cica. Előtte sosem volt cicánk, nem is terveztük, hogy lesz de pár nap alatt a szívünkhöz nőtt a kis szőrgombóc. Benti cica, amióta beköltözött az ajtó közelébe sem megy. Elején párszor kivittem levegőzni, de az összes körmével kapaszkodott és remegett szegénykém, szóval nem is erőltettem, jobb is neki ha nem akar kimenni mert főút mellett lakunk, bármi baj érhetné. Azóta már fél éves és az a problémánk, hogy ahogy nő egyre durvábban játszik. Nem agresszív de játék közben, kedvence, hogy eldobunk neki egy galacsint és visszahozza de van amikor közbe elkapja a kezünk és vérző karmolásnyomokat hagy rajtunk, mert lefog a két mellső lábával, rágcsál, rugdos a hátsóval. Gyakran arra kelek, hogy már rohangál az ágyon és egyszer csak levadászik és a fejemre ugrik. Csak sajnos elfelejti behúzni a körmeit játék közben. Sokat játszunk vele, van vele foglalkozva. Igazából még nem volt cicánk, szóval lehet mi rontottunk el valamit. Hogy lehetne leszoktatni erről? Vagy lelki oka van a viselkedésnek?
A másik kérdésem az lenne, hogy vajon miért nem bújik oda hozzánk? Esténként szokott odajönni pihenni mellénk és akkor nyalogat és dorombol, de amúgy nem hagyja hogy felvegyünk és akkor simogassuk, olyankor egyből játszani akar. Meg eddig velem aludni a párnám fölött, amikor meglátta, hogy lefekszem ő is jött aludni. De pár napja leszokott erről, hajnalba néha észreveszem, hogy ott van de már nem mindig alszik velem. Ez miért van? Sosem bántottuk, semmi változás nem érte a kis életében, szóval tanácstalanok vagyunk. Nagyon megköszönném ha tudnál segíteni!
katacat 2016.02.19 11:19:45
@Macska_fogó: Nagyon szépen köszönöm a választ!
Igen eddig is így játszott, csak akkor még inkább nevettünk rajta mert aranyos volt és ne fájdalmas. Ki fogom próbálni, ezt az ellökés, fújást.
Lány cica, és olyan 2 hete volt egy tüzeléshez hasonló jelenség nála, vagyis gondolom az is volt, kurrogott, jött oda és tolta fel a fenekét meg taposott a hátsó lábaival, de csak egy délutánig tartott nála. Az állatorvosunk azt mondta fél és 1 éves kora közt már meg lehet csináltatni, de még olyan picinek találom, és eléggé féltem egy műtéttől. Viszont tudom, hogy az ő érdekét szolgálja, szóval el fogom vinni, de arra gondoltam még 1-2 hónapot várok vele. Te mit ajánlasz?
Egyébként 2,6 kg a súlya, az ideális? Vitamint és csukamájolajat is kap, rendesen eszik is, de mindig más az aktuális kedvenc kajája. Már szokott főtt húst is kapni néha, az alutasakos kölyökcicatáp mellé, száraz tápot nem szereti. Van még szüksége valamire? Előre is köszönöm a válaszod!
katacat 2016.02.19 15:42:17
@Macska_fogó: Köszönöm a sok segítséget. Nagyon jól jöttek!
Akkor a közeljövőben megcsináltatjuk. Remélem leszoktatni is sikerül.