Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Koncz Zsolt

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai feladványoktól két külön világ fog kitárulni előttetek. Világos lép! Sötét lép! A megoldásokat a hozzászólásokhoz várjuk!..
Az első feladványban sötét mohón leütötte a b4 gyalogot, aminek következtében világos egy pici, de tartós előnyt fog tudni szerezni. Világos lép! A második feladványban viszont vért fogunk ontani. Világos király véréhez kilenc lépés vezet! Sötét lép! A megoldásokat a hozzászólásokhoz várjuk!..
Egy kis játékra invitállak benneteket! Szerintetek ki fogja megnyerni a március 10. és 29. között Moszkvában megrendezett világbajnok-jelölti döntőt? Úgy is kérdezhetném: ki fog játszani a világbajnoki címért idén novemberben ezzel az emberrel?..
A film címe: Játszó nő Természetesen ez a sakkos film sem hibátlan alkotás. Szokás szerint a sakkal foglalkozó filmek minden hibája benne van: nem életszerű (a nő gyakorlatilag egyből kitűnő sakkozóvá válik - na persze!), az alkotóknak fogalmuk sincs a sakkról (vagy legalábbis…..
Koncz Zsolt 2016.03.06 22:16:26
Ez a téma is nagyon érdekes, ilyen szemszögből nézni a sakkfilmeket.
A számítógép és a sakk... így a kezdetek kezdetén...réges régen ...messze messze...itt a földön...
Computer Chess (2013)

www.youtube.com/watch?v=NuGT_L13bQ8

Létezik olyan program, ami győzedelmeskedhet egy hús-vér sakkmesteren? Ezt a kérdést járja körül Pat Handerson, a sakkzseni az évente megrendeződő számítógépes sakkverseny vezetője. A film 1980-ban játszódik egy hotelben, és számos fiatal tehetséget követ végig, akik ki akarják fejleszteni a sakkprogramok csúcsát, amely végre legyőzheti az emberi agyat. A film története különböző próbatételek elé állítja az eltökélt fiatalokat (melyek egyike egy lányt is érint), miközben kibontakozik előttünk egy new-age párterápia, és a dolgok igazán furcsa irányt vesznek.
Az a szerencsés olvasó, aki átverekszi magát az alábbi képtengeren, biztosan állíthatom, hogy megtalálja a szépség és a bölcsesség női ideálját: Pallasz Athénét és…..
A mai nap kizárólag világosé. Mindkétszer ő kezd, és gyors győzelmet arat! A megoldásokat a hozzászólásokhoz várjuk!..
Sakkozz mindennap! Sakkbolygó 2016.03.05 19:21:50
Felszeretném hívni a figyelmet egy sakkos műsorra.   Bővebb információk:   A Sakkbolygó március 6-i adásának tartalmából:Vajon miért veszélyes, ha a királyunk beszorul az alapsorra? Ezen a héten minden idők legjobb női sakkozója, Polgár Judit erről, tehát az alapsori mattról tanít. Adásunkból az…..
Gondolkodós feladatok következnek. Miképpen lehetne kihasználni, hogy világos c6 huszárja uralja a d8 és e7 mezőket, illetve a d7 huszár ellépésére Bd8+ matt van? Világos lép! A második feladvány sokkal könnyebb, ezért egy szóval sem segítek. Világos lép! A megoldásokat a hozzászólásokhoz…..
Matt 7 lépésben. Legfeljebb. Világos lép! Sötét lép és világos szenved... A megoldásokat a hozzászólásokhoz várjuk!..
Kolisch Ignác (1837-1889), minden idők egyik legjobb magyar sakkozója Mandolfo - Kolisch 1859 Sötét lép! Dorfman - Romanyisin 1977 Sötét lép! A megoldásokat a hozzászólásokhoz várjuk!..
Koncz Zsolt 2016.03.03 10:09:48
@Koncz Zsolt: most nezem szepen le van vezetve miert nem jo :(
Miért szeretünk sakkversenyre járni? A titokra végre fény derült! A kötelező hajnali feladványaink kapcsán csupán annyit mondanék el, hogy az elsőnek több lehetséges megoldása van. A másodikra ez már nem igaz. Az első lépés könnyű, hanem azért a továbbiakon kell egy picit agyalni... A többi már a…..