Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fehér Andor András

24 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogunk mindhárom szerzője írt a megújult Nimródról. A másik két poszt: Kittenbergerest játszani Már le is járt a szavatosság „Tudom jól, hogy Kerpely Béla barátomnak helyét, ki a magyar vadászati irodalom terén oly eredményes és serény munkát fejtett ki, nehéz lesz betölteni, de erős…..
Beírókönyv Az elnök szava 2.0 2018.10.02 17:23:02
Jámbor elnök úr kutyaszorítóba került, a hatvani pénznyelő falai ugyanis messze nem zárnak olyan hermetikusan, mint azt ő képzelte… Napvilágot látott ugyanis a hír, hogy a vadászkamara elnöksége a kamarai tagdíj emelésén töri a fejét: 4000 helyett egyből 14 000 forintra nőne a terveik szerint,…..
Beírókönyv Számvetés 2018.09.06 12:05:23
Hétvégén lesz az országos vadásznap. Összejönnek a vadászati közélet vezetői, hogy nyájasan eldiskuráljanak az elért eredményeikről, vállon veregessék, kitüntessék egymást. Tartanak maguknak egy VIP koncertet az aggteleki cseppkőbarlangban (mondjuk ez nem tartozik a kamarai tagságra, mert zártkörű),…..
Fehér Andor András 2018.09.08 10:00:50
@tata19: Van egy köztestület, amelynek vannnak mindenféle bizottságai, ez a vadászokat képviselő Vadászkamara. Azt javaslom, hogy forduljon hozzájuk bizalommal!
omvk.hu/oldal/kapcsolat
Fehér Andor András 2018.09.08 10:26:06
@Szelid sunmalac:
Jó tudni, hogy van ember, aki 65 000 honfitársunk politikai preferenciáit ismeri, így, alles zusammen. Biztos tudod azt is, hogy 30, 40, 50 évvel ezelőtt milyen politikai nézeteket vallottak, miután a vadászok többsége évtizedek óta vadászik. Egyébként nem hiszem, hogy érdemes ezt a témát feszegetni, ha bármilyen szakmát vagy érdeklődési kört ilyen egyszerűen egy kalap alá veszel.

@szvsz: @Szelid sunmalac: @Fülig José:
Ha úgy érzed, érzitek, hogy néhány eset miatt meg lehet ítélni egy egész ágazatot, lelketek rajta. De szerintem akkor csináljatok valami mindenellenes egyesületet, és indítványozzátok például a taxizás betiltását, mert azok meg mind élősködnek a turistákon.

@Bravehearth:
Az első kommented meghagyom elrettentésül, mint az abszolút tudatlanság, a vegytiszta rosszindulat és a pszichológiai zavar mementóját.

@kommentes nikk:
A jóbarátom tanult fogtechnikus és ápoló. Magánkórházban dolgozik, sosem gyógyított, de gyakran találkozik orvosokkal. Elmondása szerint kivétel nélkül pénzéhes, korrupt kretének, amit én készséggel el is hiszek, lévén olyan ember, aki hálapénzt fogad el a betegektől, becsületes eleve nem lehet.
A „természet megoldja” és „a vadászok szaporítják az állatokat” felvetésekhez: ha utána olvasol, vagy ha csak elgondolkozol rajta, hogy mit oldana meg a természet, amikor mindenhol az emberi igényeknek megfelelően átalakított környezet van, nem tűnsz majd hülyének.

@ Hiryu2,01:
Van még kérdés. Ha pontosan tudod, hogy feketén elejtett, akkor biztosan tettél feljelentést. Hol tart az ügy?
Beírókönyv Londonban, hej! 2018.07.27 20:06:39
Amikor a vadászkamara munkáját kritizálva az innovációt hiányoljuk, vagy éppen szóvá tesszük a programok fantáziátlanságát, azt nem azért tesszük, mert valami Verne-regénybe illő fantasztikum volna a korral való haladás. Nem várunk el a kamarától olyasmit, ami meghaladja az erejét vagy képességeit,…..
Archie egy nagyon különleges, kilencéves kisfiú. Vadászcsaládból származik, az ő álma is az volt, hogy vadászhasson. De ez nem ment olyan könnyen, mint elsőre gondolnánk. Alig múlt másfél éves, amikor szülei, Charlie és Bianca Hare váratlanul rossz híreket kaptak. Az orvosok elmondták nekik, hogy…..
Beírókönyv Noooooormális? 2017.11.14 06:16:07
A Földművelésügyi Minisztérium jóvoltából megjelentek, és teljes 24 órán keresztül véleményezhetőek a régen várt tájegységi tervek. Nyilván most sem a Nimród, a Vadászlap vagy az omvk.hu szolgál gyorselemzéssel. Mélységi felderítésre az idő rövidsége miatt mi sem vállalkozunk, de álljon itt egy-két…..
Beírókönyv Kinél a gyeplő? 2017.11.03 06:55:21
Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, országgyűlési képviselő törvényjavaslat-csomagot nyújtott be az Országgyűléshez október 30-án. A javaslat több ponton módosítaná a Vadászati törvényt is, a tervezett (egyébként többségükben valóban logikus és megalapozott) módosítások ide…..
Beírókönyv No comment 2017.06.14 17:36:36
A napokban látott napvilágot a hír, hogy Dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke hirtelen megszüntette Pechtol János főtitkár munkaviszonyát. A vadászati közélet iránt élénken érdeklődünk, történéseit folyamatosan követjük és véleményezzük. Most mégsem foglalunk állást abban a…..
Árpád olvasta a kamara honlapján, hogy lesz elektronikus vadászjegy. Árpád egyik szeme nevetett, másik sírt. Nevetett, mert örült, hogy jövőre talán öt percébe és tíz kattintásba kerül a vadászjegy kiváltása. És sírt, mert idén jól megszívatták, amikor több mint másfél óra alatt váltott…..
Beírókönyv Véháer 2017.03.11 10:22:42
A Jogtörténeti Jelentőségű Vadászati Törvény végrehajtási rendeletének tervezete eddig úgy volt része az életünknek, mint a sorozatrajongóknak Columbo hadnagy sosem látott felesége. Mindenki tud róla valamit, lényeges vagy kevésbé lényeges részleteket, de kevés volt az olyan ember, aki személyesen…..
Kezdem a jó hírrel, mert el kell ismernünk, hogy ilyen is van néha. A kormányzati portálra felkerült jogszabálytervezet erősíteni tervezi a megválasztott kamarai vezetők legitimitását, nemkülönben végre arra ösztönzi a kamarát, hogy éljen a XXI. század biztosította eszközökkel és lehetőségekkel – a…..
Még javában zajlanak a (szigorúan szakmai alapon kijelölt) vadászterületek sorsa felett döntő földtulajdonosi gyűlések, és megint olyat kaptunk, amire nem is számítottunk. Nem kérdezték, kértük-e, de azért megkapjuk. Ezúttal azonban jó híreim vannak: az ágazatban akkora állami forrásbevonás készül,…..
Semjén Zsolt, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke adott egy egyébként érdektelen interjút a minap a Magyar Idők-nek: „Hozzátette: a kamarának nagyobb szerepet szánnak kulturális téren is, terveik szerint a jövőben az OMVK veheti át a hatvani vadászati múzeum fenntartását is.”..
Beírókönyv Új Vadászjegyet! 2016.09.08 10:28:13
Még óvodás koromban történt, hogy le kellett rajzolnunk, milyennek képzeljük a világot 2000-ben. Emlékszem a libasültet lézerkéssel szeletelő főkötős nagymamákra, levegőben suhanó Mercedesekre, a Marson sátorozó kisdobosokra és a többi, akkor lehetségesnek, de végtelenül távolinak tűnő, zsírkrétával…..
A kezembe került a Pest megyei Vadászkamara hírlevele. Szó szerint a kezembe került, mert – mi sem természetesebb a XXI. században – interneten nem elérhető. A Jó vadászatot! címet viselő kiadvány a kamarai hírlevelek közül üdítő kivételként hírt ad arról (az esemény után három hónappal) hogy 2016.…..
Legutóbbi posztunk kapcsán megjelentek a Facebook-on olyan hozzászólások, amelyek szerint mi politikai blogot csináltunk a Beírókönyvből, és hát micsoda dolog ez, kéremszépen. Egyik hozzászóló egyenesen a Jobbik hangjának, Jobbikos protestblognak nevezett bennünket. Tegyük rendbe a dolgokat.…..
Beírókönyv Oda az igazság 2016.05.25 06:38:19
Bő ötszáz éve, Hunyadi Mátyás halála óta tudjuk, hogy bizony oda az igazság. A különbség a sötétek által sötétnek mondott középkorhoz képest annyi, hogy a ma embere már nem is keresi az igazát, amikor az államhatalom bokán rúgja. Ha keresné, akkor meg nem találja, mint az alábbi, egyébként szintén…..
Beírókönyv Vénuralom 2016.04.27 06:57:10
„Ezért hát ki-ki életkorának megfelelő dologban forgolódjék, tudniillik az ifjak fegyverben, a vének a tanácsban. Egyébként az ifjakat mégsem kell teljesen kiűzni a tanácsból; ámde ahányszor velük tanácskozol, még ha életrevaló is az a tanács, mindig terjeszd az öregek elé, hogy minden…..
A tisztújítás hagyományosan a küldöttközgyűlések legunalmasabb aktusa, amin a megjelentek alig várják, hogy túl legyenek. Már azok a megjelentek, akik megjelentek, mert az országos küldöttek majd’ 40%-a ezúttal nem gondolta, hogy meg kellene tisztelnie a vadászkamara idei…..
(ez most tréfa, ami április 1-én elmaradt) A vadászathoz szorosan kötődő érdekvédelmi szervezetek (NAK, MAGOSZ) segítségére sietnek a vadászkamarának. Belátták ugyanis, hogy megyei vagy országos vadásznapjaink mennyire unalmasak, egyhangúak, így innovatív újításokkal, merész programelemekkel…..
Beírókönyv Ez nem tréfa! 2016.04.01 07:23:48
Avagy magyar tengerre magyar vadászt! Április elseje a bolondok napja, ilyenkor hagyománya van a jó szándékú tréfáknak, ugratásoknak. Magam is törtem a fejem, hogy mivel szedhetném rá hűséges olvasóinkat úgy, hogy az ne legyen bántó. El is kezdtem írni az ugratós posztunkat, de csak ennyire…..
Benedek Fülöp, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Vadászszövetség elnöke, az OMVV egykori elnöke nyilatkozta nemrég: A mostani könnyített vadászati lehetőségek sajnos rengeteg baleseti veszélyt hordoznak, különösen úgy, hogy a mai fiatalok már nem is voltak katonák, ahol…..
Évről-évre találkozunk a vadászsajtóban hírekkel bálamadzagba, villanypásztorba gabalyodott őzekről, szarvasokról, dámokról. Jó esetben arról szól a híradás, hogy milyen kockázatos-veszélyes munkával sikerült megmenteni a szerencsétlen vadat, rossz (és ez a gyakoribb) esetben arról, hogy mennyi…..
Beírókönyv Álmaimban Amerika… 2016.02.24 08:03:00
Előző posztjainkban kellő tényanyaggal alátámasztva kritizáltuk a vadászati érdekképviselet munkáját, amellyel sikerült a vadászati törvény „jogtörténeti jelentőségű”-nek kikiáltott – valójában katasztrofális – módosítását hivatalosan kolosszális sikerként kommunikálva végigasszisztálniuk. Most egy…..
Nem elírás a címben szereplő elnevezés. Bár ilyen kamara most valóban nem létezik, még érhet bennünket meglepetés, már ami a vadászkamara elnevezését, önállóságát és függetlenségét illeti. Az utóbbi években, főleg a „jogtörténeti jelentőségű” vadászati törvény évekig elhúzódó tákolása alatt minden…..