Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Béla lánya

7 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Béla lánya A biztonsági öv 2020.08.23 14:19:37
Megtanultuk, hogy ha autóba szállunk, bekapcsoljuk. Mert megvéd. Mert túlélhetünk vele egy ütközést. Egy balesetet. Élve kiszállhatunk. Néhány karcolással megúszhatjuk. Vagy egy agyrázkódással.  Édesanyánk fohászával a Magasságoshoz, hogy itt tartott minket, ezen a világon. Kiskorunktól belénk…..
Életem talán legnyomasztóbb és egyben legsúlyosabb könyve Márai Sándortól a Gyertyák csonkig égnek.  Aki nem olvasta volna a regényt, annak röviden összefoglalva egy barátságról szól, egy ezer éves barátságról, akik sok-sok évtized után újra összetalálkoznak, hogy megbeszéljék a régmúlt sérelmeit.…..
  Egész fiatalon, huszonkét évesen költöztem el otthonról. Emlékszem, alig vártam, hogy megkezdhessem az "önálló' életemet. Anyu még nagyon otthon tartott volna, de én mindenáron menni akartam. Bár csodálatos gyerekkorom volt, valahogy azt éreztem, hogy én már megértem erre a lépésre, én is el…..
Emlékeztek az első alkalomra, amikor édesanyátok/édesapátok esetleg ha ők addig nem, akkor az osztályfőnökötök előállt azzal, hogy akkor most 'beszélgessünk a szexről'?  Én emlékszem. Anyukámra is, az osztályfőnökömre is. Nem tudom, hogy kinek volt kellemetlenebb, amikor Zita néni egy banánnal és…..
Olyan világban élünk, amikor a csapból is az folyik, hogy fogadd el önmagad. Nők millió olvassák és osztják halomszámra azokat a bejegyzéseket, virágos rétre firkált coelhoi bölcsességeket, amik arra sarkallnak, hogy nem kell változnod, úgy vagy jó, ahogy vagy. Az vitán felül áll, hogy ilyen…..
  Ismeritek a mondást, mely szerint ha próbára akarod tenni valaki jellemét, adj neki hatalmat?  Adódik persze a kérdés, mi számít hatalomnak? Amikor Abraham Lincoln eme mélyenszántó gondolatát megosztotta a nagyközönséggel, nyilvánvalóan nem a buszsofőrre gondolt, aki egyértelműen akkor csukja…..
Amióta az eszemet tudom, azóta hallgatom úton-útfélen, családtól és távoli rokonoktól, szomszédtól, régen látott ismerőstől, volt matektanártól, de még a kis közértben dolgozó Marika nénitől is, akinek a véleményét soha nem kérdeztem, hogy mi is a valódi élet, mit kellene máshogy és máskor…..
Saját beismerő vallomása és a Szegedi Táblabíróság ítélete szerint Szabó Zoltán négy nőt gyilkolt meg az elfojtott agresszióval teli alföldi tanyavilágban. A balástyai rémként elhíresült sorozatgyilkos minden bizonnyal Magyarország legújabb kori bűnügyi történetének legnagyobb médiaszenzációja volt.…..
Béla lánya 2016.02.16 11:35:57
@Advanced Flight: a szociopata és a pszichopata ember között van különbség. Az antiszociális személyiségzavar kèt altípusáról beszèlünk. Nem ugyanaz a kettő. A kialakulása ès a tünetegyüttese is különböző.
Béla lánya 2016.02.16 11:39:31
@Intimitás Gourmet: Faragò Ottó : Magyar soroztgyilkosok