Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Glück Balázs

85 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
– nem úr, aki nem pazarol –   Az alábbi pontokba szedett helyzetelemzésemmel nem titkoltan az a célom, hogy provokáljak és megpróbáljam a hivatásos vadászok ügyét harmadik személyként szemlélni, lehetőleg az összes szereplő szemszögéből. Én a problémák megoldását mindig a „Mit tudunk?”…..
Glück Balázs 2023.01.26 18:09:12
@caiman: Köszönöm!
Beírókönyv Nagyemberek 2022.02.16 23:44:57
15 év alatt – vagyis különféle politikai klientúrákat megélve – az ember sok mindent tapasztal. Emlékszem például, amikor egy másik kormány idején a Földművelésügyi Minisztériumban a vadászati atyaúristen egy bizonyos Pintér István volt, aki úgy beszélt velünk, a tápláléklánc alján lévőkkel, mintha…..
Ennyi embert mozgatott meg az a négy hagyományos vadászati módot képviselő egyesület a tagjai és szimpatizánsai közül, akik támogatták a 2021-es vadászati világkiállítás F pavilonjában zajló munkát és részt vettek rajta. Óriási élmény volt! Egy kisebb várost működtetünk 20 napon át olyan…..
Régóta nagyon érdekesnek találom, hogy milyen pszichés folyamatok kellennek ahhoz, hogy az élményszerzés szándéka – amely közös bennünk vadászokban a választott vadászati módjainktól függetlenül – ennyire különböző stratégiák mentén érvényesüljön. Az is rendkívül érdekes, hogy a világunk…..
Darázsfészekbe nyúlok. Ahogy mindenki, aki az utolsó erejével próbál becsületes és független lenni a politikai árukapcsolással megfertőzött vadászati világkiállítás megítélésével kapcsolatban. Le lehet-e minket nyűgözni egyáltalán?..
Beírókönyv Tűrésküszöb 2021.02.26 17:04:49
Napok óta lázban tartja a közvéleményt annak a vadásznak az esete, aki fegyverrel fenyegetett egy vélhetően agaras orvvadászt. Nem lehet vita arról, hogy aki ennyire nem tud uralkodni önmagán, az valószínűleg az egyéb konfliktusait is így intézi. Ezért az ilyen embernek nem lehet lőfegyvere! De hadd…..
Beírókönyv Lemaradni erény! 2020.12.31 12:37:11
A kedvenc vadászati blogomon megjelent egy cikk, amely egy már sokadszorra napirendre tűzött témával foglalkozik. „Tönkreteszi-e a vadászatot az új technológia?” Én is hozzátenném a magam véleményét. A modern eszközök használatára a korszellem ösztönzi az embereket. Egyszerűen kevesen hajlandóak…..
Beírókönyv Lajos, a pók 2020.07.04 21:22:45
Ideológiai eszmefuttatás következik. Két lányom van, akiket úgy gondolom, hogy Petri-csészeként egy normális család vesz körül. Az egyik legfontosabb dolog, amire rájöttem, hogy a gyereknevelés során a legnagyobb bűn, amit egy szülő elkövethet, az a lélektelenség légkörének megteremtése. Ez a…..
Akik követik a bejegyzéseinket, azok tudják, hogy ha van valami, ami mindennél fontosabb a számunkra, akkor ez az ifjúsági vadászat. Hagyatkozva arra, hogy több olyan vadászcsoportban is adminisztrátor vagyok a Facebookon, amelyekben ez a téma többször felmerült, meg vagyok győződve róla, hogy a…..
Egy évvel ezelőtt arra jutottunk, hogy igen alázatosan tudomásul vesszük, miszerint a magyar vadásztársadalom – a jelenlegi kamarai élet tekintetében – elfogadó, vagy talán inkább sokszor szófogadó. Érnünk kell még, és mi ezt kivárjuk. De most különleges időket élünk, ezért mi is teszünk egy kis…..
(forrás: OMVK Facebook) Furcsa hangulatban vagyok, mert régen állt elő olyan helyzet, hogy egymás után két posztban is a vadászkamara programjait indokolt méltatnunk. A végén esetleg néhányan elbízzák magukat, illetve ilyenkor egy szempillantás alatt sokak szemében „láncos kutyává” válik az ember.…..
Beírókönyv Konfliktusok 2019.10.09 06:45:48
Erről a témáról még nem írtunk, de eljött az ideje, hogy a konfliktusaink mellé egyfajta lábjegyzet készüljön. Egy olyan országban élünk, ahol nincs olyan tiszta és magasztos cél, amit valakik ne támadnának különféle érdekek mentén, és az is teljesen világos – ahogy az elmúlt időszak példája…..
Beírókönyv Solymászháború 2019.09.25 14:20:25
Áll a bál solymászberkeken belül. Az elmúlt időszakot azzal töltöttem, hogy az isten tudja hány osztatúvá vált solymászközösség mind több tagjának véleményét begyűjtsem annak érdekében, hogy igazságosak tudjunk lenni. A sokféle társaságból természetesen Prágay úr az, aki jelenleg duzzog, és nem…..
Beírókönyv Tapló 2019.09.21 20:52:23
Rég írtam olyat, amitől az eltartott kisujjúak visszatartanák a levegőt. Ez pedig nagy hiba, mert ők a leghűségesebb rajongóink, akik elsőként olvasnak minden posztot. A cím nekik szól. Hogy legyen mibe kapaszkodni a következő sorok alatt. A Magyar Solymász Egyesületet (MSE) 1939-ben alapította…..
Blogunk mindhárom szerzője írt a megújult Nimródról. A másik két poszt: Kicsit sárgább, kicsit savanyú, de a mienk Már le is járt a szavatosság Néhányan furcsállották, hogy hónapokkal ezelőtt, amikor a Nimród államosítása megtörtént, egyetlen posztot sem írtunk a témában. Pedig én ezt megírtam.…..
Rendszeres olvasóink megszokhatták, hogy a konkrét céljaink, értékeléseink, oknyomozásaink mellett egyfajta ideológia útkeresést is folytatunk, amellyel másokat is arra próbálunk ösztönözni, hogy elmélkedjenek a körülöttünk zajló eseményekről, és ezen belül a vadásztársadalom szűkebb világáról is.…..
Ha feltennénk azt a kérdést, hogy vajon szükség van-e türelemre a vadászat során, azt hiszem, szinte mindenki azonnal rávágná, hogy nem egyszerűen szükséges ez a képesség, hanem elengedhetetlen. Igen ám, de akkor a vadásszá nevelés folyamatában miért nem kap elegendő hangsúlyt? A választ is tudom.…..
Beírókönyv A jövőt tervezzük 2019.02.19 18:56:24
Egy fantasztikus könyv nyomán született a következő poszt, amit nem hogy ajánlok mindenkinek, de mindazok számára szinte kötelezővé tennék, akik erdei iskolákat üzemeltetnek, vagy az ifjúsággal foglalkoznak. A könyv szerzői Herbert Renz és Polster Gerald Hüthet, a címe: Vissza a gyökerekhez, avagy…..
A vadászati törvény jogtörténeti jelentőségű 2015-ös módosítását követően minden vadásznapi frázispuffogtatáshoz muníciót szolgáltattak a hagyományos vadászati módok. Bajdik Péter (akkor még mint minisztériumi főosztályvezető) sem akart ebből kimaradni a 2017-es Fehován: „egy olyan törvényt…..
Beírókönyv „Köd van…” 2018.12.24 09:50:15
Ez volt az ok, amit az egyik vadásztársam megemlített, amiért az ő megyéjükből nem jött senki a küldöttközgyűlésre. Kétségtelen, tényleg köd volt. Aztán mosolyogva eszembe jutott, hogy micsoda markos legények lettünk mi, magyar vadászok, hiszen nekünk már arra sincs szükségünk, hogy legyőzzenek…..
Glück Balázs 2018.12.24 14:29:54
@frucsi: Kedves Gergely. Köszönjük a biztató szavakat. A jövőben a vadásztársadalom felé fordulunk. Éppen olyan okok miatt amiket itt felsorolt. Boldog karácsonyt, és sikeres újévet kívánunk mi is önnek, és a családjának is.
Beírókönyv Az elnök szava 3.0 2018.12.17 18:11:20
Egy nappal a küldöttközgyűlés előtt interjú jelent meg Jámbor Lászlóval, az OMVK elnökével a Magasles blogon. Ebben újabb hazugságon kaphatjuk. Fontosnak érezzük, hogy a küldöttek felelősségük teljes tudatában hozhassanak döntéseket, így az alábbi levéllel hívtuk fel az elnöki kreativitásra a megyei…..
Holnap, december 18-án ismét küldöttközgyűlés. Ahogy tavasszal a választások idején, most is húsba vágó dolgok kerülnek napirendre. Ami a leginkább mélyen érint mindannyiunkat, az a vadászjegy árának emelése, ami körül megint olyan jelenségeket lát az ember, amiket nagyon nehéz tolerálni. Mi például…..
Ismét elérkezett egy olyan pillanat, amikor olyan témához értünk, amelynél méltányosnak is kell lennünk, nem csak kritikusnak. A vadgazdálkodási alap "(„a továbbiakban: Alap”) a vadászkamara legnagyobb erőfeszítést igénylő feladata. Kétségtelen, hogy ebben sok munka van, köszönhető ez a a központban…..
Egy történetet osztok meg az olvasókkal. Történt, hogy több megyei kamarai küldött aláírásgyűjtésbe kezdett, mert nehezményezték, hogy annak ellenére is lapátra lehet tenni a titkárokat, hogy ők is választott tisztségviselők. Jámbor úr – miután Pechtol Jánost a mi pénzünkből menesztette –…..
Részlet az Országos Magyar Vadászkamara Vadgazdálkodási Alapjához idén benyújtott és formailag befogadott pályázatok közül. Amíg nem módosítják – mert biztosan átírják, suttyomban – önök is meggyőződhetnek róla a kamara honlapján...