Regisztráció Blogot indítok
Adatok
buksz

31 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Isteni jelet kaptunk az egyik hazai brókercég székház előtt.....
Október 13-án született az alábbi írás, mely manapság minden eddiginél aktuálisabb, így érdemesnek tartottam ismét megjelentetni.„Mit csináljak? 50%-os bukóban vagyok. Tovább tud még esni?” „Egy részvényem sincs 5 éve, mikor kell beszállni?” „Olyan…..
A Westend City Center belső hőmérsékletét 26 Celsius fokról 20 fokra csökkentik az orosz gázcsapok elzárásának következtében – „robbant” a hír tegnap. VÉGRE! Hihetetlen, hogy az oroszoknak el kell zárniuk a gázcsapokat ahhoz, hogy végre lejjebb vegyék a…..
Forintblog Hülyének néz a BKV! 2008.12.08 12:17:00
Óriási ötlettel állt elő a BKV: lehessen sms-ben is jegyet vásárolni. Vagy WAP-on keresztül. Hurrá! Megint egy több milliárd forintos, ámde teljesen felesleges beruházás. Pénzkidobás. Vagy éppen lenyúlás? Mellékes, hogy mi mindent tud majd az sms jegy, hány órát lehet vele…..
BUKSZ Mennyit keres rajtunk a MOL? 2008.11.21 11:41:00
A szokásosnál többet keresnek a hazai olajcégek az értékesített üzemanyagokon, köszönhetően a csökkenő olaj- és olajtermék áraknak. A benzin fogyasztói árának azonban már csak a negyedét teszi ki maga az alapanyagköltség, közel 60%-a pedig az adó…..
Nagyon gyorsan ki tud alakulni pánik - nem csak pozitív, hanem negatív irányba is - a részvénypiacokon, melyre kitűnő példa az alábbi karikatúra. ÉRDEKEL A TŐZSDE? TANULJ MEG MINDENT, AMI A KERESEKEDÉSHEZ KELL!  ..
„Mit csináljak? 50%-os bukóban vagyok. Tovább tud még esni?” „Egy részvényem sincs 5 éve, mikor kell beszállni?” „Olyan olcsó, hogy nem bírom ki…” - ilyen és ehhez hasonló, kétségbeesett, reménykedő, spekuláló telefonhívásokat kapok…..
A pénzpiaci pánik hatására új egydolláros kerülhet forgalomba - legalábbis a szerkesztőségünkbe eljutott e-mail szerint. Az új zöldhasúnak már a dizájnja is megvan, mely az alábbiak lehetne:..
BUKSZ Őrület van a tőzsdén! 2008.10.08 10:47:00
Őrület van a BÉT-en, a befektetők semmit nem kímélnek, de leginkább a MOL-t és az OTP-t adják, melyek 10-15%-os zuhanást produkáltak a mai napon. A két nagy papírt hatalmas forgalommal adják a befektetők, akárcsak a régió többi meghatározó olaj- és bankpapírját. De miért…..
A pénzpiaci válság következtében jelentõs mértékben megnövekedett a befektetések kockázata az elmúlt hónapokban, ezeknek a kockázatoknak azonban egy részét kiszűrhetjük, ha államkötvényeinek a Magyar Államkincstárnál helyezzük el. Tombol a pénzpiaci válság, melynek…..
Megint az adófizetők állják a cechet: ők buknak 700 mrd dollárt, a mocsok bankárok meg megint gennyesre keresik magukat – ilyen és ehhez hasonló csúsztatások, félinformációk (vagy inkább mondjuk ki kerek-perec: hülyeségek) láthatók, hallhatók a magyar sajtóban a pénzpiaci…..
Napok óta parázs vita folyik a tőkepiaci szereplők körében arról hogy van-e értelme betiltani a pénzügyi szektor szereplőinek - illetve egyes nem pénzügyi társaságok - részvényeinek shortolását, illetve a nem pénzügyi részvények esetében véget vetni az ún. naked short…..
 Ezek a szemét olajcégek! És persze szegény amerikai háztartások... George W. Bush leköszönő amerikai elnöknek sem kell egy kis populizmusért Magyarországra jönnie, múlt héten ugyanis erőteljesen ostorozta az olajcégeket a magas benzinárak miatt. A CNN-en közvetített…..
Nagyon jó példa az Apple arra, hogy hogyan lehet sok pénzt keresni a tőzsdén. A képlet egyszerű (legalábbis elméletben): találj egy olyan céget, amelyik olyan terméket gyárt, mely divatot fog teremteni. Az Apple pont ilyen volt 4 évvel ezelőtt, amikor berobbant az iPod-dal, amit a…..
 Nincs menekvés, az elmúlt napokban kíméletlenül öntötték a befektetők a SkyEurope részvényeket a bécsi tőzsdén: a tavaly tavasszal még 6 eurón forgó papírok ma már csak 60 centet érnek, s egyelőre nem látszik az esés vége: gyakorlatilag földbe csapódtak a…..
Szájer József Fideszes politikus szerint Brüsszel ugyan elutasította a gázolaj jövedéki adójának a csökkentését, ugyanakkor a benzin esetében van kód ezen adónem mérséklésére. Az EU ugyanis ezer literenként 359 euróban maximálja a benzin jövedéki adóját, míg hazánkban ez…..
 Hatalmas, több mint 20%-os korrekciót mutatott az elmúlt napokban a rizs árfolyama, mely a tonnánkénti 1,000 dollár feletti szintről 800 dollárig zuhant. Van honnan esni, az árak ugyanis hihetetlen száguldást mutattak az elmúlt hónapokban, ami komoly társadalmi feszültségekhez…..
BUKSZ Már a banán sem az igazi 2008.06.17 09:18:00
Egy gyönyörű szép zakót láthattunk tegnap az amerikai piacon: a Chiquita Brands International 29%-os zuhanással zárta a kereskedést egész napos folyamatos lejtmenetet követően. Az esés oka az volt, hogy a társaság bejelentette, hogy jelentős veszteséget fog termelni a folyó…..
BUKSZ Ne kukoricázz! 2008.06.16 15:17:00
Elpattant a kukorica árfolyama, mely soha nem látott csúcsra emelkedett annak ellenére, hogy a dollár árfolyama jelentős korrekciót mutatott az elmúlt napokban-hetekben. Az árfolyam szárnyalásának ráadásul nem látszik a vége sem fundamentálisan, sem pedig…..
Az állam nem kasszíroz a magas üzemanyagárakon – állította Veres János pénzügyminiszter abban a levélben, melyet az egyik fideszes képviselő kérdésére válaszolva írt. Vagy mégis? Az árnövekedés többletbevételt generáló hatásával kapcsolatban az alábbiakat érdemes…..
BUKSZ Osztalék után adj el! 2008.06.12 09:02:00
Az osztalékszelvény levágása után azonnal érdemes eladni, illetve sort pozíciót nyitni az MTelekom (leánykori néven: Matáv) részvények esetében. Ez a stratégia nem csak az idei évben, hanem az elmúlt esztendőben is kifizetődő volt. A fenti stratégia az elmúlt évben…..
Önbizalomért nem kell az oroszoknak a szomszédba menniük. A Gazprom vezérigazgatójának legalábbis biztosan nem, Alexei Miller ugyanis ama kijelentette, hogy 7-10 éven belül a Gazprom lesz a világ legnagyobb tőzsdei kapitalizációjával rendelkező társasága. A vezér szerint az orosz…..
Gyalázatos vereséget szenvedett tegnap a világ első számú teniszezője, Roger Federer a Roland Garros döntőjében Rafael Nadaltól: a spanyol salakkirály 6:1, 6:3, 6:0 arányban nyerte sorozatban a negyedik Roland Garrost, így még soha nem kapott ki ezen a tornán. Nadal csaknem 1.6…..
BUKSZ SkyEurope dráma 2008.06.04 14:00:00
Rég' nem néztem a SkyEurope grafikonjára, bár igazán nem lepődtem meg. Szenvednek a fapadosok, mint a kutya, hamarosan valakinek ki kell hullania. A kérdés csak az, hogy ez csőd, vagy fúzió formájában valósul-e meg.....
BUKSZ London olcsó 2008.06.03 11:26:00
Hétvégén Londonban voltam, ami olcsó lett. Legalábbis a magyarok számára. Egy roppant hangulatos – és nem mellékesen füstmentes – tipikus londoni pubban 5 fontért hatalmasat lehet enni, 2-2,5 fontért pedig egy sört inni. (A legtöbb múzeum pedig ingyenes!) Hogy mi…..