Regisztráció Blogot indítok
Adatok
először is magyar

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“Török pénzen, török megrendelésre, a török dicsőségre minaretet terveznek építeni Szigetváron, merthogy a régi romjai sértené a török vendégek érzékenységét. ... És Zrínyi emléke? Az utolsó 800 magyar és horvát keresztény lemészárolt emléke? Ők, tisztelt uraim, pont azért védték és védenék ma is…..
először is magyar 2016.02.12 11:03:01
@nalazo: Tisztelt nalazo, a cikkíró helyett próbálok válaszolni az ön pontjaira.

1. Meg merne esküdni, hogy Szulejmán nélkül is megdőlt volna a független magyar királyság? Ön szerint a történelem folyamán minden egyes, ideiglenesen, meggyengült állam megdőlt? Az 500 éves független fennállása alatt Magyarország is jó néhányszor meggyengült (elég ha a I István halála utáni évekre, a tatárjárásra, IV. László uralkodására, vagy az Árpád-ház kihalása utáni "kiskirályok" korszakára gondolunk), de nem került idegen uralom alá, mert mindig jöttek tehetséges uralkodók, akik kihúzták az országot a csávából. Ön szerint ha mondjuk nem lett volna Mohács, és II. Lajos leélte volna életét, és békében meghalt volna, nem jöhetett volna utána egy újabb Mátyás? Ez ki van zárva? Tehát ha nem a törökök foglalták volna el Magyarországot, akkor vagy az osztrákok, vagy az oroszok, lengyelek, románok, hottentották, de valamelyik ezek közül valamelyik biztosan elfoglalta volna... Ön szerint... Más nem is történhetett volna, csak ez...
2. Nem az a lényeg, hogy melyik szultán idején történt meg a legnagyobb pusztítás, hanem az, hogy ha Szulejmán nem foglalta volna el Magyarországot, akkor a 15 éves háború sem lett volna, hogy elpusztítson annyi életet és várost. Tehát közvetlenül csak Szulejmánnak köszönhetjük a 15 éves háború alatti pusztításokat.
3. Mindegy, hogy kinek és minek a jellegéből adódott, de ha Szulejmán nem gyalogolta volna le Magyarországot, akkor nem lett volna emberveszteség, rabszolgák elhajtása, nők megbecsmérlése, területek elnéptelenedése, stb.
5. Ezek szerint Sztálin, Hitler, Mao, és a többi tömeggyilkos sem bűnös, mert nem a saját kezükkel ölték meg az emberek ezreit. Ugyebár az ő tetteiket is a háború borzalmai, és nem ők okozták...
6. Bezzeg elítéljük, amikor mások teszik ugyanezt idegenek ellen, de amikor a magyarok ellen teszik, akkor az a világ legtermészetesebb dolga...
Ők csak megparancsolták a kivégzéseket, népitrásokat, ugyanúgy, mint Szulejmán... És mégis ön szerint ők bűnösök, de Szulejmán nem... De ha számításba vesszük, hogy Sztálinék nem nézték végig páholyból a kivégzéseket, népirtásokat, míg Szulejmán kéjelegve végignézte a magyar foglyok lefejezését, akkor a "nagy török" ezeknél sokkal bűnösebb.
9. Azért engedje meg nekünk, magyaroknak azt, hogy fel legyünk háborodva, ha a sajátjainkat az ellenség álnok csellel, ok nélkül fogságba ejt, halálukig bezárva tart. Török Bálint elfogása pont azért volt, hogy a magyar királyt tehetséges tanácsadók nélkül hagyja, hogy ezáltal esélyt se adjon az országnak a függetlenségének a visszaszerzésére. Ezért az ocsmány, hitszegő tettért érdemel ön szerint emlékművet, szobrot, dzsámit Magyarországon Szulejmán?
10. Ön nem érti azt, amit a cikkben ír. Nincs szó benne katolikus vagy protestáns templomokról. Vagy ön szerint a protestáns templomok használhatták a harangot? És ha ön szerint a törökök úgy támogatták a protestánsokat, akkor miért mégis többségében katolikus maradt az ország török kézre került középső része? Ezek szerint protestáns kellene legyen. Annak ellenére, hogy a törökök tettek gesztusokat a protestánsok felé (lásd a pécsi disputa), de ezek a gyakorlatban vajmi keveset jelentettek. A törökök számára mindig is az iszlám volt a fontos, semmi más. Az igaz, hogy nem erőltették rá a lakósságra az iszlám hitet. De ennyi.

Én csak akkor engedném meg, hogy Szulejmánnak dzsámit építsenek Magyarországon, amikor Hunyadinak is, aki legyőzte őket, templomot, szobrot és emlékművet emelnek Isztambulban. Tudom, hogy mit válaszolna erre: igen, de Rákóczinak, Kossuthnak, Thökölynek van emlékháza, múzeuma Törökországban. Igen, de ezek nem a törökök ellen harcoltak, nem a törököket győzték és igázták le, mint ahogyan Szulejmán tette, meghatározva ezzel mindmáig a magyar történelmet, okozva nemzetünk minden egyes tragédiáját, köztük a Trianont is. Mert ha Mohács nem lett volna, akkor a Trianon sem lett volna. Érdemes utánanéznie kedves uram Magyarország nemzetiségi összetételének a Mohács előtt, és a török uralom megszűnése után. Később a Habsburgok még jobban elmélyítették a török uralom alatt elkezdődött nemzetiségi változásokat Magyarországon, ami végül Trianonhoz vezetett. De az osztrák uralom Mohács következménye volt.
Magyarország már emelt emlékművet Szulejmánnak. Most a törökökön a sor, hogy Hunyadinak vagy Dobó Istvánnak emeljenek emlékművet török földön. És akkor majd jöhet a Szulejmán dzsámi, amit majd egy Hunyadi-templomnak kell, hogy kövessen Törökországban. Ez így tisztességes, sportszerű és helyes.
Végezetül küldök önnek egy írást. Tudom, hogy ezt is hazug populista történelemhamisításnak fogja venni, de azért olvasson bele. Mert ott részletesen leírja a török pusztításokat, úgy az életekben, mint a kulturális kincsekben (pl. Corvinák), és a török uralom hatását a későbbi demográfiai alakulásokra. Az írás angolul van, remélem, hogy megérti. www.hungarianhistory.com/lib/hunspir/hsp25.htm