Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bigatesz81

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Bigatesz81 2016.02.11 19:59:31
Kedves Judit, kedves Olvasók!

Szeretném egy kicsit a másik oldalt is bemutatni.

Az egyetem után rögtön irodai munkákat vállaltam, többedik munkahelyem egy biztosítótársaság lett, azon belül is a jutalékkal és a jutalék visszafizetésekkel foglalkoztam, így van rálátásom erre a területre. A biztosítónál 5 évet dolgoztam.

Hangsúlyozom, hogy a jutalék nem más mint előleg. Tudom, hogy ezt nehéz első olvasatra elfogadni, de a biztosítók csak akkor tudnak fizetést adni, ha az Nekik is megtérül az ügyfelek befizetéseiből, nem beszélve arról, hogy tartalékolniuk kell a pénzt, mert ha a fél ország összeomlik egy nagy földrengés következtében, akkor az ki is kell ám fizetni valamiből.

Az előleg szó azért kulcsfontosságú, mert egy biztosítás után a jutalék csak akkor jár, ha az a biztosítás egy előre meghatározott ideig érvényben van, vagyis fizeti az ügyfél. A biztosító a megkötés után kifizeti a jutalékot, de azt nem lehet előre tudni, hogy az ügyfél anyagi helyzete nem változik-e meg, lesz-e pénze fizetni a biztosítást. Ha nem, akkor szakszóval élve a jutalékozási feltétel nem áll fenn, vagyis ezt vissza kell fizetni. Általában ezt levonják a következő fizetésből.
Ebben az ügynöknek is nagy felelőssége van, mert ha kimegy egy ügyfélhez és látja hogy annak a környezete olyan érzést támaszt, hogy ez az ember nem fogja tudni fizetni a biztosítást, akkor olcsóbb terméket kell ajánlani, mert ha ennek ellenére megköt vele egy drága biztosítást, utána nem kell csodálkozni azon, hogy a szerződést az ügyfél nem tudja fizetni, a jutalékot meg vissza kell adni. A biztosítók ezt nagyon komolyan veszik. Illetve én kb 6 éve dolgoztam ezen a területen, azóta nincs erről értesülésem, de akkor komolyan vették.

Én sok szép ügynöki karriert láttam felépülni évek szorgos, becsületes munkájával, de hangsúlyozom, az üzletkötőnek lenni nem csak egy munka, hanem egy életstílus is egyben és ezzel nem mindenki tud azonosulni.

Remélem kedves Judit, hogy az ügyed azóta rendeződött.

Üdv: Bigatesz.
Bigatesz81 2016.02.13 19:14:57
@Szumátriai Patkánymajom:

Kedves Szumátriai!

Én elsősorban biztosításról írtam, nem a kölcsönről, de a válaszom végülis ugyanaz.
A jutalék kiszámolása bonyolult dolog, mert sok mindentől függ. Például termék, díjfizetési mód, fizetési gyakoriság, különböző akciók, biztosítási összeg mértéke, stb).

A jutalékot minden társaságnál másképp számolják, de az alapelv minden esetben teljesítményösztönző.
Az üzletkötők jutaléka még attól is függ, hogy egy adott hónapban mennyi szerződést köt. Például ha 5 szerződést köt, akkor a jutaléktábla szerinti jutalékának a 120%-át kapja, vagy ha 10-nél több szerződést köt, akkor a jutaléktábla szerinti jutalék 140%-át. Ellenpélda, ha egy hónapban például 5-nél kevesebb szerződést köt, akkor a jutaléktábla szerinti jutalékának csak a 90%-át kapja.

A másik példa, hogy minden hónapra meg van adva, hogy hány szerződést kell kötni. Ha ezt több hónapon keresztül nem teljesíti, akkor a munkaviszonyát megszüntetik.

Mindettől függetlenül az ügynök feladata az ügyféligény felmérése és az annak megfelelő termék ajánlása, mert olyan sokféle termék van, hogy azt ügyfél általában nem látja át.

A kölcsönről:
Aki az általad említett társaságoktól vesz fel hitelt, az valószínűleg olyan súlyos anyagi helyzetben van, hogy nincs mérlegelési lehetősége a jövőbeni törlesztésre vonatkozóan, hanem azonnal kell a pénzügyi megoldás, mert ezek az emberek a bankokra már nem számíthatnak a KHR, ahogy korábban nevezték a BAR listán nyilvántartás miatt. (Anno még én is vettem fel az egyiktől hitelt .. tisztán uzsorakamatra és örültem, hogy megmenekültem a pillanatnyi anyagi csődtől)

Itt meg kell említenem a kölcsönt felvevők felelősségét is, mert az emberek sokszor rosszul mérik fel a saját anyagi helyzetüket. Vagy ha jól is mérik fel, nagyon kicentizik, azt hiszik, hogy gond nélkül, hó végére 0 Ft a pénztárcában, de nem lesz gond. Aztán beteg lesz, emiatt kevesebb fizetést kap, vagy tanszert kell venni a gyereknek több tízezerért, és kész is a baj, borul a stabilnak hitt beosztás.

Üdv: Bigatesz.