Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabix

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Spontán kilyukadt a hasában lévő tályog és 58 éves korában meghalt a beteg. Tisztelt Praxis!   Unokahúgomnak a helyi kórházban méhnyakrákot állapították, ahol a szövettani vételnél kivágták a húgyhólyagját .Azt hittük, hogy fertőzést kapott ezért úgy döntött,hogy a műtétet a SOTE nőgyógyászati…..
Lassan ott tartunk, hogy minden betegnek el kell végezni egy orvosi alap kurzust, ha életben akar maradni. Tisztelt Praxis!   Másfél évvel szeretett édesanyám halála után úgy érzem, képes vagyok megírni önöknek a mi történetünket. 54 évesen távozott közülünk, és meggyőződésem, hogy amennyiben a…..
gabix 2016.03.11 21:55:22
@she_wolf: valoban nem szeretnek, de ha mar ilyen kedvesen szolnak kolegaim, akkor azert hasonlokeppen szeretnek reagalni nekik, ha mar a jozan szakmai ervek nem hatnak!
igy utoljara meg le is irnam, hogy EGY LEZAJLOTT AMI-ban milyen EKG kept kellene varnunk a jelen szakmai protokoll szerint!
Már lezajlott infarktus egyetemesen elfogadott EKG-
jelei: Bármilyen 20ms-nál szélesebb Q-hullám vagy QS a V2-V3 elvezetésben
30ms-nál szélesebb és legalább 0,1mV mély Q-hullám vagy QS az I, II, aVF és V4-6
elvezetésekben
Vagy bármely két összetartozó csoporton belüli elvezetésben (I, aVL,V6,V4-V6,II, III,
és aVF)
40ms-nál szélesebb R-hullám a V1-2 elvezetésekben,és 1-nél nagyobb R/S arány
konkordáns pozitív T-hullámmal (ha nincs vezetési zavar)
de hat ugye okos kollegem megmondja a negativ EKG mellett, hogy a betegnek 4 napos lezajlott AMI-volt!!! :D
gabix 2016.03.11 22:31:55
@rikitikitévi: belekotni egy szaros elgepelesbe. e mellett semmifele szakmai hozzaszolas, es erdemi informacio sem kerult reszedrol leirasra, ami tukrozi a temaban valo jartassagodat! igy befejeztem a felesleges szajtepest, es lepek! sajnalom, hogy ez a blog nem szol masrol, mint egy-ket okos minden szakteruleten mindenhez erto, istennek kepzelo orvos egymas kozotti fenyes parbeszedebol, es a laikusok ironikus kioktatasabol.
szomoru, es elkeserito, hogy a magyar egeszsegugy itt tart.hala istennek, meg vannak olyan szakemberek, akik ertenek is a szakmalyukhoz, es nem idegenben hasznositjak a tudasukat. mondjuk ti persze ehhez nem tartoztok! :D igaz komoly szakemberek, nem alacsonyodnak le, hogy effele blogokon vitazzank, egymassal ill. a laikusokkal! en inkabb maradok a szakmai forumoknal. belatom, nagy hiba volt idejonnom! tovabbiakban meghagyom nektek az egymas majanak a dagasztasat! tovabbi szep napot! :)
gabix 2016.03.14 20:41:05
@rikitikitévi: nem birtam megallni igy beneztem! engedd meg, hogy tovabbra is ekezetek nelkul referaljak neked. :)
szerintem a virtualis vilagban, mind az ekezetek hianya, mind a tarsalgas dialektusa megengedett.(egyebkent a nyelveszek evek ota azon gondolkodnak, hogy lehagyjak a betuk felett az ekezeteket, mert a mai kor nyelvi gondolkodasa szerint teljesen felesleges.) ez csak egy megjegyzes. www.nyest.hu/hirek/helyesirasi-hiba-e-az-ekezethiany
en szemely szerint azert irok ekezet nelkul, mert angliaban vasarolt notebook-al irok, es ezen mondjuk az á az a kukac, az é a kettospont stb... igy irni egyszerubb, es pusztan csak igy szoktam meg. mint ahogy azt is, hogy kisbetuvel irok mindent. lusta vagyok ezekre figyelni! meg a gepelesi hibakra is! elvegre ez nem egy cikk a nepszabadsagban! ha valaki nektek ettol lesz hiteles szakember? ennel negyobb gondotok ne legyen!:D
"Ahány beteg, annyiféle, függ attól, hogy milyen lokalizációjú (elülső-, hátsó-alsófali, csúcsi, szeptális, stb.) és kiterjedésű és jellegű (Q -nonQ, STEMI, nonSTEMI) volt a nekrózis, melyik koszorúsér záródott el részben vagy teljesen, milyen volt az adott szív vérellátása (ebben is nagy az egyéni variabilitás), hogyan történt a szervülés/hegesedés, kialakult-e aneurizma, stb."
tokeletesen egyetertek! de! en nem azt irtam le, hogy minden betegnel egyforma EKG kepeket kell keresni, hanem azt, hogy egy lezajlott AMI utan mindennek lehet nevezni csak nem negativnak. legalabbis ami a lezajlott infarktust illeti. termeszetesen ettol meg lehet annak tekinteni, ha akut ischaemias jel nem lathato. azert azt megjegyeznem, amikor nalunk a kardiologus hisztizett, hogy a betegnek csak aneurizmaja van, es kesobb kiderult, hogy ujabb AMI-ja van azert elcsempult a szaja szele. de ezen ne lovagoljunk. unom mar a sok pro-kontra okfejtest. :)
egyebekben amit leirtam, az nem a sajat protokolom, hanem az amit a konszenzus jelenleg egysegesen elfogad!!!
Már lezajlott infarktus egyetemesen elfogadott EKG-jelei:
• Bármilyen 20ms-nál szélesebb Q-hullám vagy QS a V2-V3 elvezetésben
• 30ms-nál szélesebb és legalább 0,1mV mély Q-hullám vagy QS az I, II, aVF és V4-6
elvezetésekben
• Vagy bármely két összetartozó csoporton belüli elvezetésben (I, aVL,V6,V4-V6,II, III,
és aVF)
• 40ms-nál szélesebb R-hullám a V1-2 elvezetésekben és 1-nél nagyobb R/S arány
konkordáns pozitív T-hullámmal (ha nincs vezetési zavar)
ezt pedig a Országos Egészségbiztosítási Pénztár
Elemzési, Orvosszakértıi és Szakmai Ellenırzési Fıosztály adta ki.
Budapest, 2010. július 15.-en
eljárásrend tervezetet készítette:
Dr. Gajdácsi József (orvos)
Dr. Csilek Mónika (orvos)
Az 21/2010 finanszírozási eljárásrend tervezetet ellenırizte és
jóváhagyta:
Dr. Gajdácsi József Zsolt fıosztályvezetı
(Országos Egészségbiztosítási Pénztár Elemzési, Orvosszakértıi és Szakmai
Ellenırzési Fıosztály)
tehat ha szerinted hulyeseg amit leirtam, akkor azon orvosszakerto szemelyek is azok, akik ezt lefirkantottak!
nekem ehhez tobb hozafuzni valom nincs, csak annyi, hogy magam is tobb szaz EKG-t lattam.
she_wolf "A szakmai részéhez nem tudok hozzászólni, nem vagyok orvos."
ehhez meg inkabb nem is fuzok hozza semmit.
most mar tenyleg lepek. :D
Nem drogos volt, agyhártyagyulladásban hallt meg a testvérem, amit egy sima megfázás váltott ki nála.   Jó estét!   2015. 05.08. báltozott meg a családom élete. Idősebb bátyám napok óta erősebb fülfájásra panaszkodott és pár nap szabadságot vett ki, de nem ment orvoshoz, amivel tisztában vagyok,…..
gabix 2016.02.11 16:35:32
Kedves mig24!
Bar a kommentek nem kovetelik meg,de a keresedre regisztraltam!!
remelem igy mar orulsz te is. :D
nos! nincs szuksegem nem valos kep, es nev moge bujnom, mert teljes mertekben felvallalom magamat, es a kilyelenteseimet! Egyebkent nem ertem ha regisztralt hozzaszolokent irok, es nem magasbol a "facerol" akkor ez mitol lesz kooperativabb eszmecsere szamodra? Magamrol annyit, hogy 15 eve vagyok az egeszsegugyben, ebben benne van az OMSZ eset/rohamkocsi szolgalata, ill. a Kaposvari Korhaz Surgossegi Centruma is.
Hozzaszolni ezekhez a posztokhoz azert nem olyan egyszeru, leven, hogy az irasok nagy resze szemely szubjektiv alapokon nyugszik. Ha szakmailag kellene ervelnem, akkor azt hiszem el amit, en vizsgaltam, lattam a laborleleteket, a kepalkoto leleteit, az elozmenyeket, es a korhazi jelentest! Ezek hianyaban csak tippelni lehetne, de igy az csak vaktoltennyel valo lovoldozest jelentene. Ugyanakkor nem szeretnek anyadozasba, egymas ostabasaganak kikialtasaba belebonyolodni. Termeszetesen szivesen adok felvilagositast, es tanacsot akar a mentozessel,a surgossegi centrum munkajaval es rendszerevel kapcsolatban. Itt jegyeznem meg csak olyan kerdesekre valaszolok, amik nem sertik az adott munkaltatok jogait, es az azzal kapcsolatos titoktartasi kotelezettsegeimet! Ez gondolom magatol ertheto. Nem szeretnek a munkammal, es a megelhetesemmel jatszani. Az ekezetek hianyat nezd el, mert a gep Angliaban lett vasarolva, es kicsit lusta vagxok az ekezeteket megkeresni rajta. :) Tovabbra is maradok tisztelettel: Molnar Gabor