Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szövetséges

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eszkatológia                   Jehova Tanúi eszkatológiája lesz a téma, a VÉG tanulmányozása, az utolsó dolgok, halál, mi történik utána, menny és pokol, azaz Jehova Tanúi mit mondanak erről a témáról, összehasonlítva a Bibliával!                 Jehova Tanúi RITKÁN kapnak hatékony választ arra,…..
szövetséges 2016.07.23 09:08:41
@Who Wants To Live Forever:
Az a baj, h te a szrvezetedhez akarrod vezetni az embereket és nem Jézushoz, de nincs más név aki által megmenekülhetnénk!
Ja bocs, elfelejtettem, h ezt az igét és még rengeteg másikat egyáltalán nem is úgy kell érteni ahogy meg van írva, hanem kizárólag úgy ahogyan az Őrtorony magyarázza.
Ez a baj! Mindenkivel direkt szembemenni még nem azt jelenti, h igazunk is van! Viccnek jó, de egy idő után már nem vicces, hanem szánalmas.
És gondolkodni kell ember,h miért van különbség a Biblia és az Őt tanítása között! Vagy te észre sem veszed?
Miért tudnak akeleti vallások ennyire teret hóditani? Mert van igazság is a tanaikban. Sátáni módszer - mézes madzag. Kevés nagy igazság, utána sok nagy hazugság finoman beadagolva, apránként. Te is ebbe a kelepcébe estél ember! Gondolkodj ,Jézussal nem lehet veszíteni! Ha benne vagy és ő tebenned! Ha vezérli minden lépésed,ha szüntelen imádkozol, ha engedsz a szavának! Ó bárcsak megértenéd ezeket Ádám! Te lennél a legboldogabb ember a világon! De így csak egy rettegésbe taszított idegroncs rabszolga leszel, aki nem önként, hanem félelemből azt teszi amit egy emberekből álló csoport kitalál! Tiszta szívből kivánom, h megtaláld a helyes utat!
Alább olvasható néhány általános kérdés az Őrtorony Áldozatainak Emléknapjáról: Miért július 26-a? 1931. július 26-án, Rutherford bíró új lélektani irányt vett a nagyszámú csalódott Bibliakutatóval - azt javasolta, hogy vegyék fel a Jehova Tanúi nevet. Ez a csoport aztán lassacskán felvette azokat…..
szövetséges 2016.07.16 09:13:56
@Who Wants To Live Forever:
Be vagy csapva Béluskám, Ádámkám! Csak az a kérdés, hogy miért nem mersz ebbe belegondolni?
szövetséges 2016.07.19 06:48:42
@a századik juh:
Köszi a vàlaszt.
Ez egy borzalmas agymosás. Tipikus 1984.
Ràszorulnak az imánkra!
Jehova Tanúi hitnézetei Istenről, Jézusról 1 Kor. 15. fejezet Ez a FŐ rész, amit Jehova Tanúi felhasználnak annak bizonyítására, hogy Jézus szellemlényként támadt fel! Ha részletes magyarázatot szeretnétek, figyelmetekbe ajánlom „Sense and Nonsense about Heaven and Hell” c. könyvemet, ott egy…..
„Istent nem látta soha senki, az Egyszülött Fiú nyilatkoztatta ki, aki az Atya ölén van.” További példa is felhozható a gyenge érvelésükre. Jehova Tanúi azt mondják, hogy Jézus nem Isten, mert Istent nem látta senki, de Jézust látták. Ezen állításukkal azonban elsiklanak a János 1:18 jelentése…..
szövetséges 2016.05.30 06:52:26
@pöckölő:
Bocsi teso, de már sok ilyen véleményt hallottam. Egyszerűen te félsz Jézustól, ezért nem beszélsz hozzá. Mert akkor változásnak kell(ene) jönnie a dédelgetett, misztikus, selytelmes hitvilágodban.
Első lépés pedig az igazi Isten megtalálásához az ima! Mi csak lerövidítjük neked az utat, h bizonyságot teszünk Jézus Krisztusról. Aki látta Jézust, tapadtalta, az megtudja milyen az Atya.! Ezt a feladatot vállálta Jézus, megbékéltetni Istennel az embert.
Ne félj Jézustól kezdd el a beszélget3st vele ő az igaz Istenbe tartozik!
szövetséges 2016.05.30 07:01:06
@a századik juh:
Kaméleon Ádám csak offolás miatt jött mert Jézus a Fiú Isten! Terelés Jt buktató témájáról!
És az igékről!
szövetséges 2016.05.31 06:41:41
@pöckölő:
Tudom, h JT egyáltalán nem ismerik amit írok, nem is tudják mi az. Mert írtóznak tőle, az őrtorony cég beléjük nevelte. Ki kell szakadnod ebből a gondalotból, h Isten rossz! Jézus rossz? Aki engem látott, látta az Atyát-mondta Jézus. Jézus Isten. Mindig, állandóan. Egy kis időre kisebb lett mint az angyalok, ameddig a földön volt és elvégezte a megváltást önként, szeretetből.
Be kell engedned Jézust a szívedbe, be kell hívnod!
Kérlek jöjj a szívembe Jézus! Szeretnék benned megbízni, mert te csak jót tettél, segíts meg engem is!
Hit által belülről alakulunk át, nem csak kívülröl megtartott szabályok, cselekedetek által.
Tedd meg ezt a lépést tesó, ne félj, csak higgyj!
Please feel free to be offtopic.....
szövetséges 2016.05.13 06:53:32
@pöckölő:
Nekem közöm nincs a JT szektához tesó! Azért keveredtem ide, mert meg akartam tudni mi az, ami fogva tartja az elméjüket és hogyan tudnak kiszabadulni, hogy aztán segítsek rajtuk.
A tanitásuk gyümölcsében jól látható a sátáni terv, ami az, hogy Isten jellemét hamisan mutatni be. Félni és rettegni kell az ő istenüktől, mert osztja a halált. Ha nem csatlakozol a szervezethez halott vagy. Ha nem mész házalni, halott vagy. Ha kritizálni mered a vezetòséget halott vagy. Ha gondolkodni mersz vagy egyénileg olvasni és megvalósítani a Biblia tanácsait, ki vagy zárva és halott vagy. Hát nem csodálkozom, hogy ilyen isten nem kell neked. Jézus teljesen más mint aminek te megismerted.
szövetséges 2016.05.15 10:03:08
@pöckölő:
Hívd fel erre az oldalra a lányodat! Neked is segítségedre volt, hogy felébredj a JT rabságából, neki is kell a segítség!
A teremtési hibára visszatérve
A sátáni terv része, hogy Isten jellemét hamisan ismerjük meg. Ezt szolgálja jt alapítói és a midenkori vezető testület. A Szentháromság tagadása az egyik legfontosabb tételük ehhez. Pedig ha ezt érted a szeretetet érted meg jobban.
Mire is tudnék hivatkozni, mint a Bibliára? De most próbáld meg úgy értelmezni, mintha most olvasnád először!
szövetséges 2016.05.15 10:49:58
@pöckölő:
1 Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge. 2 Ez kezdetben az Istennél vala. 3 Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett. (János ev 1,1-3) bármelyik fordítást megnézheted, csak a jt különböző. 100 ellen 1, és ráadásúl hozzá nem értő forditói bizottság tollából, de gondolom ezt már tudod.
Még sok ige van ami Jézus Isteni voltát leírja. Most nem idézem csak kiírom a helyeket.
Róma 9,5
Zsidók 1,5-8
folyt köv
Ahogy a Tanúk örömmel fogadják az új Bibliát, feltesszük a kérdést: vajon kiállja-e az idő próbáját?  Az átdolgozott Új világ fordítású Biblia megjelenését a 129. éves közgyűlésre időzítették. Az eseményt számos Tanú túláradó izgalommal fogadta. Sokan a közösségi médiában is kifejezték örömüket és…..
"Az együgyű minden dolgot elhisz, az eszes azonban vigyáz lépteire". Péld 14:15 (Károli) 2015.10.15.30.o. Őrtorony-cikk úgy gondolom egy újabb karikatúrája a szervezeti tanításnak. A cikk címében is idézett példabeszéd (nekem Károli ford-ból jobban tetszik) szerint a hiszékenyeket,…..
Loading.....
szövetséges 2016.03.17 06:43:27
@elveszett bárány:
moly.hu/konyvek/farkas-janosne-zsoka-neni-feherke Szerezd be ezt a könyvet és olvasd el, található benne is egy elveszett bárány, aki végül hazatalál!
Más forditású Bibliákat is be kéne szerezned és imádkozó szívvel, őrtorony nélkül olvasni!
Luk 11,13:..mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok Szent Lelket azoknak, a kik tőle kérik.
Bárki aki kéri, küldi azoknak. Nemcsak bizonyos embereknek, hanem bárkinek aki kéri.
Szia
Mi is ez? A fóbia általában egy olyan huzamosabb ideig tartó rendellenesen erős szorongás vagy beteges félelem, amelynek konkrét tárgya van. Ha valaki nagyon fél a bezártságtól akkor beszélünk klausztrofóbiáról, a pókoktól való iszonyat megnevezése az arachnofóbia és így…..
Annácska és kis Peti nagyon szeret játszani. boldogok, ha kint vannak, egész nap csak ugrálnak. De a királyságteremben nem játszanak, csendesek Mert ha ugrabugrálnának Végül még bajt okoznának. "mindennek rendelt ideje van, és ideje van az ég alatt minden akaratnak" Prédikátor 3:1 A fenti…..
szövetséges 2016.03.05 07:49:23
@szövetséges: Szerintem a kifestő jó dolog, persze nem horrorisztikus gyilkolós képekről. Képes Biblia
szövetséges 2016.03.05 09:03:28
@a századik juh:
Igen olvasam. Nekem az jött le amire reagáltam. Mi is arra neveljük gyermekeinket, h ahol Istentisztelet van az nem játszótér és csendben legyünk. Ha kell hát ki is visszük, ha nem bírja. Én az elvről beszélek ami a gyerekek viselkedéséről szól az Istentiszteleti teremben. Érted a külömbséget?
szövetséges 2016.03.06 23:02:56
@leslie07: Ez még most is van? Mi van akkor, ha valaki nem jelent le semmit?
Támogassuk lojálisan a rabszolga osztályt! 14. Ézsaiás jövendölése szerint hogyan mennek a más juhok a felkent rabszolga osztály után, és hogyan szolgálnak ’fizetetlen munkásokként’? Ézsaiás próféciájában meg lett jövendölve, hogy a más juhok alázatosan alávetik magukat a szellemi Izrael felkent…..
szövetséges 2016.02.29 22:36:22
@a századik juh:
Jövő hirnökétől várom a választ, a többieket és téged is csak azért jelöltelek be, hogy lássa mindenki jövő hirnöke válaszát.
Nem is gondoltam, hogy ennyire kemény szekta ez a JT. Hogy ennyire tudják uralni a gondolataikat is. De miért nem néznek utána 75-nek, hogy miket nyilatkozott az őrtorony? Magyarul már nem is lehet utánanézni?
szövetséges 2016.02.29 23:17:13
@a jövő hírnöke:
köszi a félig kitérő, beetető válaszodat. Olvasdd el a lenti cikket, egy kicsit segíteni fog.

jehovatanui.blog.hu/2011/08/09/9_fejezet_1975_a_megfelelo_ido_hogy_isten_cselekedjen_2_resz
szövetséges 2016.03.01 14:55:53
@Columba:
Köszi az infot.
Stephan van Helden szatírája Nem jöhet Istentől, „mert nála nincs változás vagy a fény változása” (Jakab 1:17, Luther). Pál apostol leleplezte a valódi szerzőt, amikor azt írta „Maga Sátán is folyton átváltoztatja magát az (új) világosság angyalává.” (2Korintusz…..
szövetséges 2016.02.27 07:50:37
@ORION:
monda az angyal nékik: Ne féljetek, mert ímé hirdetek néktek nagy örömet, mely az egész népnek öröme lészen:[xref-1]
 11  Mert született néktek ma a Megtartó, ki az Úr Krisztus,
a Dávid városában. 
12  Ez pedig néktek a jele: találtok egy kis gyermeket bepólyálva feküdni a jászolban. Lukács 2
A testben megjelent Krisztus a gyermek Jézus.
Igaz, nem ez az eredeti címe a hétvégi Őrtorony cikknek, de elolvasva úgy éreztem sokkal találóbb lenne, és jobban kifejezné a 19 bekezdés mondanivalóját, mint az eredeti. Bár a Jakab 5:14-re nincs utalás egyik bekezdésben sem, az Őrtorony írói osztálya, és a megjelenést jóváhagyó VT tagjai, mind…..
szövetséges 2016.02.26 06:39:29
@a jövő hírnöke:
"Írhatsz mindenfélét, mert úgy gondolod.
Én is írok mindenfélét, mert tudom.." - ez tetszett a legjobban! Tipikus eset
szövetséges 2016.02.26 09:41:29
@karalabe4: emlékeztet ez arra ami Dániel könyvében van megírva a gonosz tisztségviselőkről. Kiokoskodták hogy ne lehessen kérni semmit Istentől csak a diktátortól.
Amit leírok, az nem a családtagom kibeszélése, és nem is gyűlöletkeltés a Jehova tanúi ellen vagy más vallás ellen, csupán elmondom a tapasztalataimat és hogy ezt én miként éltem meg. ​ Neveket, helyszíneket nem említenék. 1998-ban történt, amikor először beszélt nekem nagymamám Jehova…..
szövetséges 2016.02.24 07:33:22
@a jövő hírnöke:
Te kaptál itt esélyt arra, hogy felébredj az agymosásból, de ha a hamis prófétát szeretnéd követni, lelked rajta. Sok bizonyitékot kaptál arra nézve, hogy becsap a társulat, de el sem gondotad, el sem olvastad. Nem mersz belegondoni sem,h mi van ha mégis igaz amit itt hallottál, és ezért a testület a hibás de te is felelsz érte,h hagytad magad félrevezetni. Kezdj el gondolkodni, csak ezt tudom kivánni neked.
Bemutatkozás                   13 évig (1998-2011) voltam Jehova egyik Tanúja. 2004. január 1.-től általános úttörőként szolgáltam, ami azt jelentette, hogy minimum havi 70, évi 840 órát prédikáltam, hirdettem a Tanúk „jó hírét”. 2005-től gyülekezeti vén lettem, szolgálat-felvigyázó. (Hozzám…..
szövetséges 2016.02.21 09:29:54
leslie07: @tikikus55: @a századik juh: @sefatias:
Bocs én beszéltettem sztem is beteg hirnokot, de ,kiváncsi voltam, hogy mi alapján fog válaszolni. Természetesen a torony alapjàn válaszolt nem a Biblia alapján. Igét egyet sem tudnak Jehova tanui ebben a témában. Viszont ti sem írtatok neki. Miért.? Pedig van igaz?
Tegnap láttam egy dokfilmet az extrém rajongókról akik még brutalis gonosztettekre is képesek imádatuk tárgyáért. Kb a felénél, Charles Manson egyik volt tanitványa érdekes dolgokat mond. Ő volt a mi hírforràsunk, nem volt egy saját gondolatunk..
szövetséges 2016.02.21 09:31:48
szövetséges 2016.02.22 09:21:02
@leslie07: like
A gyülekezetem vénei tudták, hogy van közöttünk egy ragadozó. De büntetéssel fenyegették azokat, akik szóvá tették. Candace Conti gyerekként. Fotó: Candace Conti Candace Conti volt az első, aki gyermekként szexuális visszaélés áldozata lett, majd pert nyert az Őrtorony ellen (a forrás Guardian…..
szövetséges 2016.02.10 00:29:51
@a jövő hírnöke: Tipikus, betanult beszéd ez.
Először leszólja a többieket, ezzel mossa magát. Aztán az áldozatot próbálja úgy beállítani, mint akit már nem is kell sajnálni, úgyis már Sátáné. Már elkárhozott, hiszen nem csatlakozott a társasághoz. A nők amúgy is csalfák... szerinte.
De vedd észre, hogy én nem azért mondtam, hogy védjem a Társaságot..nem :(
és nem vagyok érzéketlen, mint mások..:(
és jók a Jehova Tanúi - remélem, mert csak ebbe tudok kapaszkodni szalmaszálként.
Ember, ébredj fel! Nagy bajban vagy! Az elméd mindig ide kanyarodik mert be van mosva! És le merném fogadni, hogy nincs leány gyermeked.