Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bosziság

9 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem éééééértem! Boszi! Öt hétnyi következetes, korrekt szoktatás után, oké, hogy még bepisilsz. De öt hét után, miért a kanapéra! Mikor pedig még sosem csináltál a kanapéra??? Miért? Most pont miért??? ..
Hát én ezt nem értem. Odateszem kicsi szőrös szememfénye elé a vacsorát, nem kell. (A reggeli sem, az előző vacsora sem, már napok óta nem eszik pár falatnál többet, gondolom a melegtől.) Szóval odateszem, a kedvence, nem eszi. Nyammog, egy pár falat bemegy, ami jelentős…..
Nos. Túl vagyunk a nyaraláson. Egy hetet töltöttünk Bélapátfalván egy kertes házban. Először kicsit aggódtam, hogy Boszi majd elindul felfedezni a falut, hiszen annyi kollega kutyafonál ott össze-vissza, biztos lesz neki szimpatikus, és hát nem tudunk rá minden percben odafigyelni.…..
Tanulunk. De mit?Körülbelül négy hete megy a "Feküdj!" tanítása. Ahogy a könyvekben meg van írva: leülteted (ez már megy), majd egy jutalomfalatot a kezedben tartva a kezed a földön húzod előtte, míg le nem fekszik. Végrehajtás: tökéletes. Ameddig van falatka. Ha nincs…..
Na, voltunk lovizni :)Meg kell mondanom, a kisasszony igazi nagylány módjára türelmesen, nagyon jólnevelten tűrte a sok embert, meg az összes viszontagságot. Igaz, mikor előszöt látta meg a lovakat, hát azt filmezni kell volna, olyan felháborodással ugatta meg őket. Nézett ránk,…..
Közben jelentem, hogy a szoktatás folyik, és lassan, de biztos haladunk a javulás útján! Szerintem már csak idő és gyakorlás kérdése. És, ahogy a dolog kinézett az elején, ez bíztatásként szolgálhat minden, a szobatisztásgra szoktatást éppen teljesen reménytelennek látó…..
Boszival, a négy hetes jubileumunkra virradó napra megleptük egymást az első teljes bepisilés-mentes nappal!!!! HURRÁ! :DDDTovábbá, a vasárnap jellemző kicsi forgalomra tekintettel, ma póráz nélkül sétáltunk a ház körül! (Elég forgalmas helyen, a Nyugati mellett lakunk, úgyhogy…..
Nos. A hétvégén édesanyáméknál voltunk. Apum IMÁDJA a kutyákat, fiatal házas korában minden két hétben hazaállított egy-egy kóbor ebbel, próbálkozott szegény, de mindeig sikertelenül. Valahogy sejtettem, hogy mire hazaérünk már be lesznek készítve a minikolbászok meg…..
Boszi körülbelül egy hónapja került hozzánk, egy weboldalon akadtunk rá. Megláttuk képen, és beleszerettünk. Egy hét múlva már itt volt.Először jól meg voltunk illetődve, hogy huh, akkor most van egy kutyánk. Nem mondom, volt először gond is. Nagyon sok mindenre fel…..