Regisztráció Blogot indítok
Adatok
londonbebi

47 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van valami bájosan kielégítő abban, hogy egy délafrikaival párban egy belga és egy kínai ellen játszom aktivitit egy olyan nyelven, ami nem a sajátom és nyerek. Az utolsó előtti napom (kiszámoltam: a száztizedik) pontosan olyan volt, amilyennek kellett lennie: találkoztam…..
Ma van az évfordulója a három évvel ezelőtti metrós robbantásnak, és bár többen is állították, hogy tragédiák évfordulóján nincs még egy tragédia, azért inkább nem szálltam a metróra. Elolvastam viszont az újságban 7/7 hét túlélőjének történetét: a lányét, aki…..
És a legutóbbi óta az történt, hogy tényleg elmentem a kínai haverommal kosarazni, majdnem a Canary Warfhoz egy suliba, ahol beléptem a terembe, és tizenkét azonos korú és azonos ruházatú kínai fiú őrjöngött a labdával. Hú, gondoltam, nem lesz ez egyszerű, de hősiesen…..
És akkor a Nórival megbeszéltük, túl nagy ez a város, szmog is van, meneküljünk előle. Úgyis van itt ez a tuti kis hely a közelben, ahol homokos a tengerpart és pálmafák is nőnek, úgyhogy felszálltunk a vonatra. A partszakasz Bournemouthban import homokkal van feltöltve, a hetvenes…..
És aztán törökországból visszaköltöztem Islingtonba, a collier utcai lakótelepre, ahol tilos a szemetet a lépcsőházban üríteni, játszótér van a házak között és biztonsági őr vigyáz a lakóközösségre. A kínai lakótársamnak 10 kilós rizses zsákja van a konyhában, a…..
Van nekem ez a kedves kapucnis pulóverem, a sárga, amin még Goddess felirat és csillag is található, na abban nem szabad bemenni a szórakozóhelyre. Sőt, baseball sapkában sem szabad, mert a Nagy Testvér (aka cctv kamera) szereti, ha látja mindenki arcát. Utolsó hetek ezek,…..
És akkor már a harmadik shoreditchi helyen voltunk, pedig vasárnap volt. És akkor az eredetileg hongkongi, de később amerikai, majd még később és jelenleg is brit, és ezen országok mindegyikének útlevelével rendelkező beszélgetőpartneremtől megkérdeztem, hogy akkor az…..
És most már az is teljesen biztos, hogy Angliában vagyok, nem képzet, nem álom, igenis valóság, ki láttam ugyanis? Hát a királynőt. Valójában persze nem láttam, hanem a mellettem álló édesapám látta, ő is csak a kalapját, és azt is csak 300 méterről. De a királynő volt,…..
Mit csinálsz ma, kérdezte és nem tudtam mást válaszolni, minthogy összecsomagolok itt, Indiában, aztán olvasgatok egy izraeli parkban, majd beköltözök törökországi otthonomba. Új, átmeneti szállásom közelében tehát török bank, ábécé, baklava szakuzlet és utazási…..
London a régi, esik az eső, tizenhárom a fok, pörgősek az éjszakák, pörgősek a nappalok. Dilinyós Boris, az új polgármesterünk miatt van néhány változás: a metróban mostantól nem szabad alkoholt inni, valamint a 14 év alattiaknak is meg kell mutatni a bérletet a buszon. A…..
És újra a repülőn, most már vissza Londonba egy sűrű és csodálatos hétvége után. Megfigyeltem, hogy Budapest különbözik bizony Londontól, a hetvennapi távolmaradás után a feltűnőségek alábbi sorrendjében: - imádnivaló - nincsenek feketék, ázsiaiak, burkába öltözött…..
londonbebi 2008.06.04 19:38:16
Hazafelé repülök, menő eurotrashként, ölemben a laptoppal száguldok a levegőben szeretett lakóhelyem felé. Most már biztos vagyok benne, hogy akárhová repülök a világban, ugyanaz a férfi vezeti a repülőt, vagy egyszerűen a hangszínük alapján válogatják a pilótákat. Ne…..
Párizs pedig csodálatos volt, átmentem a nagy víz alatt vonattal - London és Párizs háztól házig két és fél óra volt. Kosaraztam és mulattam és horvát, izraeli, norvég, dán, portugál, olasz barátokat szereztem, a telefonom elveszett, a fényképezőgépem pedig elromlott, igazi…..
Parizs nagyszeru - kicsiket viszontagsagos. Kozvetlen kozelemben tul vagyunk egy elvesztett, majd megtalalt borondon, egy teljes europat erinto roamingkatasztrofa kovetkezteben kialakult kommunikacios zurzavaron, egy szetszakadt, majd osszevarrt labon, egy elvesztett es egy nyertes merkozesen,…..
Megtaláltam az építményt, amit legtovább tudok bámulni egy helyben ülve és az a West Pier Brightonban. Viktoriánus móló ez, lúzer a javából: jól összedőlt, még meg is égett, aztán ott lett hagyva a tenger közepén. 1866-ban építették, 2002-ben a közepe a vízbe omlott, majd…..
És végülis az 51. Londonban töltött napomon engedtem annak, amit a nép akar és megettem a fish and chipset. Meg kell, hogy mondjam, igencsak jól esett. Tudományosan álltam a kérdéshez, de az internet nem könnyítette meg a dolgomat, ugyanis legalább nyolc olyan listát találtam, ami…..
Amy Winehouse magyar hasonmásával készített elképesztően érdekes, izgalmas, tanulságos videó és interjú az Indexen. Ide kell kattintani az élvezethez...
Mi britek néhány dolgot úgy mondunk, hogy elsőre a tudatlan külföldiek nem értik. Például a porszívót (vacuum cleaner) hoover-nek, a tollat (pen) bironak, a cigipapírt rizlának, a térképet (map) A to Z-nek. Vagyis a legnépszerűbb márkák, vagy feltalálók nevét használjuk az…..
londonbebi 2008.05.12 03:21:31
londonbebi 2008.05.12 16:09:37
Az aktív hosszúhétvége utáni hétköznapok tanulással telnek, amire nem szaporítanám a szót, hanem inkább arra, hogy csak most tudtam meg, hogy Hampstead Heath, a kedvenc helyem a városban az alkalmi szexuális partnert kereső melegek törzshelye. Csütörtökön például, amikor a…..
A hétfői munkaszüneti napon, ami a 45. Londonban töltött napom volt, kimerészkedtem a városhatáron kívül és elvonatoztam Cambridge-be. A gyorsvonattal negyven perc az út és a negyven perc után a 15. századba érkeztem. A cambridge-i egyetemrendszer College-okra épül – vagyis…..
Mondtam a lakótársamnak, hogy érdekel ez a Windsor, erre pont úgy nézett, mint amikor legutóbb mondtam, hogy megyek a Buckingham palotához. Turistás az, mutatok egy jobbat, mondta és megmutatta dél-Londont, meg a Hampton Court Palace-t és leesett az állam. Ezt a királyi palotát…..
Londonban szegregált az élet, homogén indiai, fekete, török és zsidó területek vannak, de azt beszélik, még a magyarok nagy része is egy helyen él, a Manor House metrómegálló környékén. Éppen ezért, amikor pár napja életemben először arra jártam, magyar arcokat kerestem az…..
Egészen kicsi koromból emlékszem, ahogy a szüleim után memorizálom a címünket. Hosszú cím, nehéz megjegyezni, de ha elveszek, muszáj tudni, mondták ők és én nagyon figyeltem. Ehhez képest Londonban egyáltalán nem az számít, hogy mi a cím, mindenkit csak az irányítószám…..