Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BÖZÖBÖZÖ

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elérkeztünk az utolsó elődöntőhöz a Dalban, így jövő héttől már szelektíven hallgathatunk rosszabbnál rosszabb zenéket. Az előző két adáshoz képest most nem domináltak a kertévés tehetségkutatós előadók, volt viszont nagyon klassz cigányzene, némi Django…..
BÖZÖBÖZÖ 2016.02.08 02:30:41
Kis kiegészítés ehhez a mondathoz: "sem a Compact Disco, sem ByeAlex, sem Boggie nem ebből a körből került ki" A kör itt a "tehetségkutatósok" megnevezésre utal az írásban.

Ehhez képest Valkó Csabi (Compact Disco) a Megasztárban kezdett "annak idején", Csemer Bogi pedig a Csillag Születik egyik évadában mutatkozott be először a közönségnek.

(Ugyanúgy, ahogy már kevesen emlékeznek arra, hogy Dér Heni is megás volt, vagy épp a Magashegyi Underground énekesnője, a Bíborka is, de szót érdemel Odett, vagy épp a Biga is, és még sokan mások.)

Természetesen ez a műsortípus pont arról is szól, hogy ad egy kezdő lökést az énekeseknek. Aztán már rajtuk is múlik, mihez kezdenek ezzel. Akár a fent említettek, akár Rúzsa Magdi, Caramel nevét is mondhatom, azt gondolom, igenis egyéni, hiteles az, amit képviselnek és igenis jó volt a pályájuk elején az a kinek több, kinek kevesebb reflektorfény, ami egy-egy adásban jutott nekik. Függetlenül attól, hogy melyik csatorna képernyőjére kerültek így.

De nem csak a pop-rock vonal előterében kell keresni "megásokat, x-eseket", számos színházban jutnak egyre komolyabb szerephez az itt-ott feltűnt énekesek (Veréb Tomi vagy Gubik Petra az Operettben, előbbi a Voice, utóbbi az X színpadán volt látható).

Összességében pedig az a (szerintem kissé manipulatív) hangvétel borzalmasan túlzó, hogy vannak "tehetségkutatósok" és " nem tehetségkutatósok", az meg szimpla pofátlanság, előbbieket simán lenézni, csak azért mert ilyen-olyan műsorban szerepeltek.

Majd a piac és a közönség eldönti, ki mire viszi: hosszútávon nyilván kell egyéniség, sajátos zenei világ, vagy legalábbis valami, ami megjegyezhetővé teszi az előadót. De könyörgöm: ne írjuk már le előre és ne vegyük el már a lehetőséget senkitől!

A magam részéről kívánok minden zenésznek olyan pályát, amin egyrészt sikerek követik egymást, elégedettek, boldogak és meg is tudnak élni.

A közönségnek meg kívánok nagy választékot, hogy legyen miből választani, lehessen minél többféle ízlés, minél több féle zenei világ körülöttünk!