Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dávidkamama

24 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!       Tisztelt Praxis blog!…..
Dávidkamama 2011.11.17 09:22:24
@Panni75: Remélem, jó kezekben vagytok! Kisfiamnak antikonvulzívumot kellett szednie még két évig, szerencsére ilyen súlyos rohama nem volt több. Csak hogy valami jót is mondjak, a neurológusunk elképesztő odaadással, odafigyeléssel és szakmailag kiválóan kezelte a helyzetet. Még arra is odafigyelt, hogy minket, szülőket "kezeljen", egyben a mi pszichoterapeutánk is volt.
Nem, nem hiszti, sőt örökölhető hajlam (én is lilultam, akkor nyugtatót adtak, 34 éve...)
És a tiéd kinőheti az EEG eltéréseket?
Dávidkamama 2011.11.17 08:35:05
@csak néha benézek ha marhaságot látok:

Nem hiszem, hogy az ismerősöd lánya az elkényeztetettség miatt ájul el. Amiről nem tudsz, annak olvass utána. És kívánom, hogy soha ne tapasztald, milyen az, amikor az egy éves gyermeked elesik, beüti a fejét, kékül-lilul, elájul, begörcsöl, majd a János Kórház csecsemőintenzív osztályának vendégszeretetét élvezheted mert a mentősnek sincs fingja se, hogy hogyan kezelje az egyébként klinikailag diagnosztizált affektív apnoét (ami nem hiszti).
en.wikipedia.org/wiki/Breath-holding_spells
Hát itt tartunk. Na nem az álmatlanság, hanem a beszéd tekintetében. Dávidka csuda aranyosakat mond - amik persze inkább az adott helyzetben mókásak - egész nap be nem áll a szája, és ha úgy veszi észre, hogy éppen másra figyelek, kis praclijával az arcomat maga felé fordítja,…..
Tisztelt Praxis Blog! Érdekes, mennyien panaszkodnak a Szt. János Kórházra, ott is többnyire a Traumatológiára. Érdekes, következmények nélkül. Velem is ott történtek olyan dolgok, hogy ha más meséli, nem hiszem el. Péntek délben mentő vitt be, bár kértem, bárhova, de ne oda,…..
Dávidkamama 2010.07.22 15:11:52
@pcr: a nagypapámnak volt "szerencséje" a János trauma osztályán feküdni. Én konkrétan azon csodálkoztam, hogy nem hal meg mindenki aki odakerül. A nővérek bent dohányoztak a szobájukban, eközben a nagypapám kiszáradva, koszos pelenkában (igen, sajnos) feküdt combnyaktöréssel három sorstársával a szobában és jajgatott. És mit tudtam tenni? Adtam háromezer forintot a nővérnek, hogy ugyan már, köpje már le a nagyapámat alkalomadtán... Az ebédet betolják kocsin a kórterembe, majd a tálcát rábasszák az ágyra. Comnyaktörés, válltörés, stb már nem emlékszem, üljön fel az ágyban és egyen ahogy, amivel tud. Apám meg én etettük végig a betegeket. Nekem azóta rémálmaimban jelenik meg ez a kórterem, a jajgatás és a tehetetlenség meg a cigiszag és a folyosón visszhangzó nevetés ami a nővérszobából hallatszott.
Dávidkamama 2010.07.22 15:36:43
@pcr: A csecsemőintenzíven tapasztaltakról pedig azt hiszem könyvet lehetne írni, vagy legalábbis gyűjteni annyi élményt és károsultat és könnyeket, hogy Dunát lehessen vele rekeszteni. Csak szerintem annyira boldog az ember, hogy elszabadulhat onnan (mi saját felelősségre és egy kis segítséggel átmenekültünk a Madarászba, inkább azt kellene Szent Madarásznak hívni szerintem), hogy inkább fel sem idézi az emlékeket. Ott kezdődik, hogy nem lehet látogatni a babákat csak naponta összesen négy órát: délelőtt kettőt meg délután kettőt. Hiába van a törvényben, hogy az anya jogosult a gyereke mellett lenni, a FŐORVOS úr nem engedi. Miért? CSAK. De amikor észrevételezni merészeltem, hogy a monitor szerint 38 fokos láza van az egy évesen ot fekvő gyerekemnek, és talán nem kellene az ablakon betűző napra fektetni vagy legalább a függönyt be kellene húzni, akkor méltatlankodtak. Hát persze, bokszmeccs ment a tévében, azt kellett nézni. Merthogy a tévé megy, hogy ne unatkozzanak a gyerekek. Bokszmeccs.
Dávidkamama 2010.07.22 15:55:05
@pcr: Ó szegényke, és legalább javul az állapota? Gondolom azért lehet vele az anyja... Remélem. Para - hát igen. Örüljön neki, hogy nem jelentik fel. Rendes monitorozás mellett ennek nem lett volna szabad megtörténnie.
Ha hiszitek ha nem is, a Dávidka szobatiszta lett. Egyik napról a másikra. Magától. Na jó, már egy ideje bilizgetünk, hurcolásszuk a bilit ide-oda, de őszintén szólva mindig akkor csurizott be a lelkem amikor épp nem volt kéznél a bili, szóval nem volt ez egy optimális megoldás.…..
ordibator kis dolog, nagy dolog 2009.08.12 13:57:00
Kisfiunk Dávidka már két éves és egy hónapos. Születésnapját szűk körben, itthon töltöttük, a rokonság pedig a nagy nap környékén folyamatosan járult Dávidkához, és ontották az ajándékokat. Minket ő azzal ajándékozott meg, hogy a "Hány éves vagy?" kérdésre…..
ordibator 11 szó 2009.07.03 17:10:00
Ennyiből áll Dávidka szóKINCSE. Azért csupa nagybetűvel, mert a teljesítménykényszeres világban, amiben élünk, folyton azt kérdezgeti egymástól mindenki, hogy MÁR kúszik? MÁR felül? MÁR feláll? Tőlünk is kedvesen megkérdezte a bababoltos csajszi (akinek nincs gyereke,…..
ordibator rosszalkodósdi 2009.04.30 14:46:00
Ledobom a cumisüvegem. Csak. mert olyan jól koppan. Mama nem szereti ha ledobom, de most én le akarom dobni. Figyel a mama? Akkor jó. Arrébb tolom, még arrébb...-Dávidka, ne dobd le a cumisüvegedet légy szíves, már sokszor kértelek.Arrébb tolom, még arrébb, már egészen az asztal…..
ordibator napi teendők 2009.03.20 13:40:00
Na abból rengeteg van. A lakásban fellelhtő tárgyak A pontból B pontba történő szállítása rendkívül fontos és megingathatatlan alappillérjei Dávidka hétköznapjainak. Mint ahogy az is, hogy a szekrényajtók legyenek becsukva, a villanyok legyenek lekapcsolva, a fiókok legyenek…..
Dávidka egyértelműen megörökölte szülei zeneszeretetét és érzékét (persze lehetne arról vitatkozni, hogy mit kapott a génekkel és mit neveltünk bele, de nem itt és nem most) és bár egyelőre kézzel-lábbal kommunikálunk, azért mindig sikerül megértetnie velünk, hogy a mezzot…..
ordibator szivacs 2009.01.29 14:31:00
A Dávidka agya olyan mint egy szivacs. Elképesztő sebességgel másol, utánoz, megtanul mindent amit lát maga körül. Ma az intersparban teljesen zavarba hozta a kasszásnénit, aki köhécselt, a Dávidka meg folyton utánozta. Mozdulatokat, gesztusokat, mimikát, hülyéskedést, csak a…..
ordibator Új év - új bejegyzés 2009.01.02 08:36:00
Hát nagyon régen jártunk erre, nem szép dolog ez. Az ember körül valahogy felpörögnek az események év vége felé, csak mennek mennek a hetek, pikk-pakk eljön a Karácsony és aztán két hétig teli gyomorral üldögél a kajaszagú lakásban mert kint rohadt hideg van és különben is,…..
ordibator egü 2008.11.13 14:42:00
Kérem szépen, új szót tanultunk. Eddig univerzálisan, emberekre, tárgyakra és eseményekre egyaránt érvényes átá alkotta Dávidka szókincsét, természetesen emellett egyfolytában hablatyol, halandzsázik. Tegnap viszont apukája megtanította neki, hogy kesztyű. És kisfiunk szépen…..
ordibator az arany fürtök 2008.10.09 15:34:00
Dávidka hajától mindenki el van ájulva. Az most egy mellékszál és nem is fontos, hogy sokan lánynak nézik miatta, de hogy ilyen sok és ilyen göndör és ilyen szabályosan arany színű... Hát mi is csodájára járunk. Ápolgatjuk, fésülgetjük... Dávidka is ápolgatja, gyakran szór…..
ordibator update 2008.09.20 16:32:00
Na nem a Norbi féle... muhahahaHanem, hogy mi a helyzet nálunk. Dávidka lilázgat néha-néha, de olyankor "fele se tréfa" alapon egymás után kétszer, háromszor, négyszer egy nap... Aztán - szerencsére - napokig semmi. A napokban egyik kellemes éjszakánk azzal telt, hogy fél…..
ordibator 2+4 éj kórházakban 2008.08.25 16:31:00
"Majd kinövi..." "Ugyan már, ez egy ártalmatlan dolog...." "Ez csak hiszti..."Aki legközelebb a fenti három félmondattal kezdődő, bármilyen módon folytatódó bekezdést intéz hozzám, abból matricát csinálok.Tudniillik Dávidkának affektív apnoéja van.…..
ordibator helyzetjelentés 2008.08.04 08:54:00
Hiába fogalmazódik meg bennem csomó eget rengető gondolat, ha sosem jegyzem le őket... Pedig eddig egész fegyelmezetten irogattunk ide, igyekszünk fenntartani jó szokásunkat.Szóval a helyzet az, hogy mintha egy ideje könnyebb lenne Dávidkával, bár most lehet, hogy elkiabáltam, de úgy…..
ordibator az első év 2008.07.12 08:52:08
Tavaly július 9-én hajnalban éreztem először úgy, hogy most akkor célszerű lenne bemenni a kórházba, ún ötperces fájásokkal. A kórházban aztán - hiába a séta, a vizsgálat, egy kis lépcsőzés - Dávidka úgy döntött, hogy még maradna bent, úgyhogy délután hazajöttünk,…..
ordibator moccanj! 2008.07.07 18:03:00
Dávidka fiziológiailag lusta. Tudom, hogy sok szülő ilyenkor nagyot sóhajtana, hogy "Jaj, BÁRCSAK az én Pityukám, Marikám lusta lenne, ehelyett egész nap csak rohangálhatok utánuk mert szétszedik a lakást, törnek, zúznak, letépnek, szétszakítanak, kiborítanak, eltörnek,…..
ordibator a "távoli" rokonok 2008.05.21 23:32:00
Ők igazából nem távoliak, nagyon is közeliek, hiszen az én unokatestvérem, Juliska, kedves férje, Máté, és kisleánykájuk, Molly Medvécske, aki egy vagány, nagy hangú, vigyorgós, örökmozgó kis tünemény, pont az ellentéte a mi kis megfontolt, mimóza, fizológiailag lusta…..
Ilyen a mostani május elseje, egy jóóó hossszúúú hétvége. Először egy vasárnap, utána két szombat, utána megint egy vasárnap... Ezt a napfelcserelési szerencsétlenkedést sosem fogom megérteni, biztos rengeteg GDP múlik ezeken a beékelődött napokon, de hogy így meg senki…..
Elérkezett hát a bűvös kilenc hónap. Mármint idekint... Ilyenkor szokták azt mondani, hogy az illető babácska már többet volt kint mint bent. Még mindig gyakran előfordul, hogy csak ülünk Papatutuval, és nézzük ezt a kis csodát, ahogy randalírozik, pakol, szöszöl, nézeget,…..
ordibator tudomány 2008.04.07 22:04:00
Dávidka tudománya napról napra bővül. A Superman, tumi-putty, tapsi, pápá az utóbbi napokban újabb kunsztokkal egészült ki: kérdő mondatokra random bólogat a cuki fürtös buksijával, a pacsi felkiáltásra belecsap a tenyerünkbe és vigyorog a fél szem kis fogacskájával.Ma…..
ordibator első fogacska 2008.03.27 18:00:00
Végre elérkezett ez a nap is - Dávidkaparamama megnyugodhat, hogy kisfia nem lesz örökké Fogatlan Jack. Ma hajnalban gyanús volt, hogy Dávidka a szokásos egy (ámde teljesen kiszámíthatatlan időpontban bekövetkező) éjszakai ébredés helyett fél kettőkor, majd négykor is…..
ordibator már megint szélvihar 2008.03.25 15:33:00
Én nem tudom mi van ezzel az időjárással, gyakorlatilag olyan szél van állandóan, hogy a kis mindenre érzékeny Dávidkát nem lehet kivinni. Meg hát senki se szereti, ha az arcába fúj a szél, még ha jó melegen be is van bugyolálva. Ő ráadásul azt se szereti, ha melege van...…..