Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eszter.m

379 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez az olvasómaraton mindig izgatta a fantáziámat, mert bár imádok olvasni, de van az a könyv-vastagság, amitől már kiver a víz és feszélyez. A Tome Topple-nak pedig épp az a lényege, hogy évente 2-3 alkalommal ezeket a félelmetes könyveket vegyük elő, melyeknek hossza meghaladja az 500 oldalt. Sam…..
molyos adatlap A sorozat első kötetét utáltam. De a megvetetettem talán jobban kifejezi, amit éreztem. Így ezt szuper alacsony elvárásokkal vettem kézbe. Na azt a lécet már nem volt nehéz megugrani. Az élmény tehát egyenesen javult. Azért félreértés ne essék, továbbra is…..
molyos adatlap Felkavaró volt ez a regény. A benne ábrázolt szerelmet és testvéri féltékenységet pedig egyenesen a pusztító szóval tudnám jellemezni. Ugyanakkor képtelen vagyok megérteni, hogy Vilma és Eszter mit láttak Lajosban. Lajos jelképez majdnem mindent, amit taszítónak találok egy…..
molyos adatlap Tudjuk, mennyire imádom a cozy mystery-ket. Az egyik kedvenc műfajom. Bármikor előszedhetek egy könnyed amatőr nyomozónőt és elszórakozom órákig. Rhy Bowen sorozatára már évekkel ezelőtt rávetettem a szemem világát, de épp akkor kezdtem el a Phryne Fisher…..
molyos adatlap Nos, vannak írók, akik iránt kifejezetten rajongók. V.E/Victoria Schwab ebbe a viszonylag kis körbe került be igen gyorsan. Persze teljesen meg tudom érteni azokat, akiket egyenesen taszít a stílusa, de annyira felszabadító olykor nem túl nyáltenger ifjúsági fantasy…..
molyos adatlap Az első Book A Sloth dobozból bukkant fel ez a gyönyörű kivitelezésű kötet. Ez is szerencsére azt a sort erősíti, ami kimozdít a komfortzónámból és olyat olvastat velem, amit egyébként magamtól nem vennék le a polcról, ugyanakkor ebből sem lett kedvenc. Bár…..
molyos adatlap Most, hogy túl vagyok az olvasáson, úgy érzem okkal pihent érintetlenül ez a könyv a polcomon 2013 óta. Mert nem tetszett. Bár Fanny története és élete figyelemreméltó, úgy érzem nem lennénk jóba. Nagyon nem. Ha pedig egy életrajzi könyvről van szó, akkor fontos, hogy valami…..
Várólista Júniusi TBR 2018.06.01 11:09:00
Ha már májusra kiégettség és egyéb elfoglaltságok miatt nem hoztam listát a tervezett olvasásaimról, akkor most visszatérve ezt megteszem. John Green: Katherine a köbön. Szinte már vállalhatatlanul régóta itt áll a polcomon. Catherine Rider: Csók New Yorkban. Talán egy kis…..
Ha már így eltűnt hónapokra. Nem mintha bárkinek is különösképpen hiányoznék innen, de ez lényegtelen. Bemutatom az elmúlt két hónap könyves vásárlásait. Áprilisban borzasztó sok volt, de május az még viszonylag vállalható. Április: @varolista által megosztott…..
molyos adatlap Személy szerint feltétlen rajongója vagyok a trilógiának. Hónapokkal korábban előrendeltem a hangoskönyvet és nagyon izgultam, hogy záródik le ez a fantasztikus űropera. Egy pillanatra sem kellett csalódnom. A lezáró darabban az első két kötet főszereplői végre…..
molyos adatlap Ez a kötet még januárban került a polcomra a havi Book A Sloth dobozból bukkant fel. Az biztos, hogy saját magamnak nem vettem volna meg, de örültem neki, hiszen a komfortzónámból mindenképp kizökkentett, hiszen nem szoktam az arab világgal kapcsolatos könyveket olvasni, hacsak nem…..
molyos adatlap Ennek a sorozatnak a kapcsán már hagyomány számomra, hogy hangoskönyvként élvezem a történetet és minden alkalommal magával ragad a hangulat. Azon kevés sorozat közé tartozik, amivel naprakész vagyok. Ez a rész tekinthető leginkább folytatásnak. Az első kötet,…..
molyos adatlap Aggie végre megnyugodhatna. Bár valahol megértem. A nagyvárosból, ahol mindig körülvette az élet és a nyüzsgés elköltözött egy vidéki faluba, ahol naphosszat rá sem néz senki. Teljesen érthető, hogy magányos. Valószínűleg ez a magány az oka csillapíthatatlan…..
molyos adatlap Régóta kívánságlistás volt a hangoskönyv. Aztán akciós volt. Valamint a filmklub alatt enyhén untam a vetített filmet, ezért jobbnak láttam, ha elkezdek valamit olvasni/hallgatni és erre esett a választásom, Egy pillanatig sem bántam meg. Amy Poehler egy hihetetlen…..
molyos adatlap Esküszöm, hetek teltek el az olvasás óta és még mindig nem tudom, hogy valójában miről szólt ez a könyv. Ez elég elkeserítő. Az tuti, hogy nem kortárs szépirodalom. Egy ideig azt hittem, mágikus realizmus lesz, de aztán az sem volt igazán. Talán még a…..
Várólista Áprilisi TBR [2018] 2018.04.01 10:15:00
Most kicsit máshogy rakom össze itt a listám... Szóval a fenti öt könyv mindenképp listás nálam. 1. Christie Golden: Assassin's Creed – Hivatalos filmregény. Milyen hosszú cím már ez? Bár a filmet nem szerettem, de a játéksorozat a kedvenceim között van és igazából a…..
Hihetetlen visszafogottságról tettem tanúbizonyságot. Mindezt azért, mert az engem érdeklő könyvek főleg a könyvfesztiválra jelennek meg. Szóval jövő hónapban kb. 3-4x ennyi kötetnek kereshetek helyet a polcon. @varolista által megosztott bejegyzés, Márc 29., 2018,…..
                        molyos adatlap  Mivel két regényről van egy köteten belül, ezért mindkettőt külön-külön kell értékelni. Mindkettő megegyezik abban, hogy romantikus LMBT történet magyar írónők tollából. Talált celEB Egyszerűen…..
molyos adatlap  Őszintén szólva sok gondom volt vele. Nagyon szerettem volna szeretni, hiszen bizonyára okkal volt ott 2016 legjobb magyar ifjúsági regényei között, de ami  nem megy, azt nem kell erőltetni. Máskor egy ilyen hosszúságú kötet elolvasása pár napot ha igénybe vesz,…..
molyos adatlap  A Sapiens után a Homo Deus szinte könnyed olvasmány volt. Míg az előző kötetben főleg azzal foglalkozott, hogy jutott el idáig az emberiség, addig ebben a könyvben már a jövőbeli terveink és lehetőségeink kerültek terítékre. Nagyon érdekesen állította az…..
molyos adatlap  Pár éve, az eredeti megjelenés idején elég nagy volt a kötet iránti lelkesedés a booktube-on. Mindenki ezt olvasta, erről beszélt és ajánlotta, mint a mentális betegséget hitelesen bemutató könyvet. Ezt a részét elismerem. Hihetetlenül mélyrehatóan, hitelesen…..
molyos adatlap  Ez egy igazi klasszikus és én még eddig nem olvastam. Láttam már többször, több formában. De nem hiszem el, hogy ezt az apróságot még nem vettem a kezembe. Szerencse, hogy a Helikon kiadta a zsebkönyv-sorozatában. Sokkal horrorisztikusabb élményre készültem. A…..
Várólista Yann Martel - Pi élete 2018.03.19 10:55:00
molyos adatlap Második nekifutásra sikerült elolvasnom. Első alkalommal viszonylag hamar feladtam. Nagyjából akkor, mikor a zebrát élve elkezdi felfalni a hiéna. Emlékszem, hogy az orvosi váróban ültem és ömlöttek a könnyeim. Letettem és kb. 5 évig fel sem vettem. Most pedig úgy…..
molyos adatlap  Ez egy nagyon fura történet volt. Ha 10-12 évesen olvasom, valószínűleg imádtam volna. Bár már akkor sem voltam oda a sci-fi történetekért. De így 20 évvel később már egyáltalán nem tudott megragadni. Nem is tudom, hogy akarom-e én tovább olvasni a…..
molyos adatlap  Emlékszem, mikor kicsiként olvastam. Többször. Imádtam Timurt. Többször láttam a tévéjátékot is. Mint mondhatnék, jól teltek nagymamáméknál a nyarak. Sokat olvastam és sokszor néztem a tévét. Tehát a történet két részből áll. Az első a címadó, Timur…..