Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabidoktor

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ködpiszkáló nehéz víz 2015.01.14 23:53:59
Az igazság néha fájóbb, unalmasabb és nehezebben felderíthető, megérthető, mint egy jól hangzó...nem igazság. Ezt az állítást látom igazolódni mindannyiszor, amikor lelepleznek, megbüntetnek egy céget, amely üzletét beteg emberekre alapozza, s mégis, a becsapottak egy része a…..
Gabidoktor 2016.02.08 16:00:25
@fordulo_bogyo:

Ezért voltam bátor a nehézvízgyártás melléktermékeként minősíteni a deutériumszegény -ezek szerint- könnyűvizet, mely a természetesnél lényegesen kisebb mértékben tartalmazza a H azon izotópját, melyben az egy proton és egy elektron mellett még egy neutron is van, azaz a deutériumot. A H harmadik izotópja a trícium, de ez tudomásom szeritn csak a hidrogénbomba-gyártásnál játszik szerepet. (meg a csillagokban)

Tudomásom szerint a nehézvizet ipari mennyiségben háromféle eljárással gyártják. Különböző hőmérsékletű vizek közötti, kénhidrogén közvetítő közeggel végzett izotópcserével, vákumps lepárlással, továbbá elektrolízissel. Ahogy a neten látom -optimisták szerint- egyszerű , házi lepárlással is sikerülhet (???) Nem vagyok kémikus vagy atomfizikus, úgyhogy bocs az esetleges tévedésekért.

A terápiás mennyiséget illetően az állatorvos határozta meg a napi 5 ml. mértéket A teóría szerint le kell cserélni a szervezetben levő összes vizet D-szegény vízre. Természetesen a teória lehet akár téves is. A macskánk viszont javul. Egyébként elég nehéz ám megitatni 5 ml folyadékot egy macskával. Egyszerre nem is sikerül. Ez a mennyiség a macska tömegéhez képet hasonló arányú, mint egy felnőtt embernél a kb. 2 l folyadék., amit "húzóra" kellene meginni.

Engem egyébként az érdekel inkább annak a jogi következménye érdekel, ha ez a terápia esetlegesen eredményesnek bizonyul.
Annak, hogy a korábbi klinikai vizsgálatok nem vezettek eredményre -a konteón kívül- lehet az is a magyarázata, hogy már a hagyományos kemoterápiás kezelésektől legyöngült betegek voltak az alanyok. Nem lévén orvos nem tudom milyen mértékben rombolja tovább a rákos betegek maradék immunrendszerét a kemoterápia, de -mivel édesapám tüdőrákban halt meg mintegy másfél évtizede- saját szememmel láttam azt, hogy a gyermekkori bárányhimlő fertőzés övsömörként aktivizálódott, amely a leromlott immunrendszer következménye.
Gabidoktor 2016.02.08 16:41:06
@Gabidoktor:

Bocs' a mennyiségnél tévedtem az átváltásnál. Hiába, a számok halálos ellenségeim! Köznapi mértékegységben napi fél deci vizet írt fel az állatorvos.