Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gixer

0 bejegyzést írt és 123 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudom, hogy azt mondtam hogy lesz egy kis nyári lassítás, de a vendégszerzők és az Arcanum cikkei kivételt képeznek ez alól. Így hát amikor Maga Lenin, a modernwartech.blog gazdája ismét megörvendeztetett egy érdekes és mindenképpen ritkán látható képes összeállítással, akkor gondoltam hogy sietve…..
Tartozom egy vallomással: negyven éve engem is beszippantott a messzi-messzi galaxis, a Star Wars világa. Lenyűgözött a Csillagok háborúja története, magával ragadott a cselekmény, a látvány, és egy életre dallamtapadást okozott a film zenéje. Boldog voltam, amikor bemutatták a nyolcvanas években a…..
Sajátos kategóriát jelent a mozgókép világában a terrorista akciókat, bevetéseket, Közel-keleti témákat, muszlim merényleteket feldolgozó filmek. Aktualitást ad a témának az a világpolitikai helyzet, melyben sajnos a terrorista akciók egyre nagyobb problémát jelentenek Földünk számára. Kiemelendő:…..
Azt láthatjuk, ahogy Darth Vader a saját oldalára akarja csábítani fiát. Közben Luke elkészíti első fénykardját, így óriási lépést tesz afelé, hogy Jedivé váljon. A jelenetet a Star Wars Celebration V (ünnepeljük a filmsorozatot, öt) nevű eseményen mutatták be, itt…..
gixer 2010.08.16 23:15:46
@mbond: ""Star Wars Celebration V nevű eseményen (az ötödik rész ünneplésénél)"
Bocs, de ez beférne a legnagyobb melléfordítások TOP10-es listájába.
A Star Wars Celebration az egész Star Wars "ünnepe", össznépi "expo" 1999 óta. Az V. pusztán annyit tesz, hogy ez az ötödik ilyen rendezvény, amire az USÁ-ban kerül sor."
No, tegyünk rendet.
-Mikor muttaták be a Birodalom visszavágot?
- 1980. - azaz ha jól számolom pont 30 éve.
- Hanyadik rész volt a Birodalom?
- Ötödik, gyengébbek kedvéért V.
Érted már ????

@Circus:
Nem tudom, nem tudom, én nem emlékszem a moziból ezekre a jelenetekre. Arra viszont igen, hogy anno a '80-as években itt-ott lehetett kapni filmes képeket amiken ezek a jelenetek voltak láthatóak (távcsövezés, Biggs -el való találkozás)

Amúgy Lucas papa jobban tenné ha saját szája íze szerint leforgatná újra a IV-V-VI -ot CGI -ben, ahogy az Old Republic trailereit elnézem ütős filmek lennének.
gixer 2010.08.17 08:16:07
@Rigor_mortis: Igen, igen, Celebration V. a hetedik! rendezvény.....
Hogy is van ez?
Nézz már utána te is egy kicsit, az egész az V. epizód 30 éves évfordulójára van időzítve.
Mekcsey rendőrkutya története a feljelentettek szemszögéből, a NOL-ról. Videóval. "Csoportos garázdasággal és hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítanak hét helybeli férfit, akiket később a gyöngyösi kapitányságra állítottak elő. A parancsnoki kivizsgálás a…..
gixer 2010.08.08 22:18:55
@f.m.j.: a nickedről eszembe jutott a probléma megoldása : FMJ 9x19; 9,0g/140grs :))
Háborús sorozatot vagy filmet első ránézésre könnyű forgatni, hiszen hadtörténeti múzeum mindenütt van, romos, lepukkant környéket sem nehéz találni, a téma adja magát minden drámaiságával és hősiességével, sőt, ha egy jugoszláv partizáncsajt, vagy a hátországot is…..
Vastagbőr Itt jó cigánynak lenni 2009.08.03 10:01:00
A romák elleni fegyveres és Molotov-koktélos támadások kivizsgálására hetvenfős nyomozócsoport alakult, a létszám április végén százra nőtt.Ugyenez az indexes cikk eddig négy támadásról számol be (bevallom, nem követem nyomon mindegyiket). Ha ennek megfelelően arányosan…..
gixer 2009.08.03 22:57:27
@laspalmas: Hát, nem vagyok egy röntgenorvos, de szerintem csoda, hogy megmaradt.

Nem csípem a cigányokat. Sokan vannak akik a kialakult képet erősítik és igen kevesen akik valamilyen módon megpróbálnak kitörni. Nem adnék egy fillért sem az ingyen élő, más nyakán élősködőnek, "Könyves Kálmán után szabadon" kezét vágnám annak aki lop, de nem az a megoldás, hogy saját vackán, ágyban kell a fejét szétlőni. Szerintem..
gixer 2009.08.04 19:11:13
@derelyegrádi szellem:
"Jób térdre veté magát és így kiálta az Úrhoz:
-Tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség. Jó állás. Ne baszd el."
(Woody Allen: A tekercsek)
comment:com Szinkron vagy felirat? 2009.06.26 11:00:00
Mivel számos posztnál előjön ez a klasszikus téma, úgy vélem, ideje kitenni egy ilyen posztot - mint ahogy tette azt a sorozatjunkie is - mert valahol idegesítő már, hogy néhol az adott poszt témájára vonatkozó kommenteket úgy kell kihalászni az anyázások közül, amiben a…..
gixer 2009.06.26 14:13:48
@Gunther: Azért más is benézi a dolgot.
Amikor valamelyik új SW részt promotálták egy - azt hiszem német - műsorvezetőnek sikerült leforddítani a Lucas által mondott "may a force be with you" -t "találkozunk május negyedikén"-re
gixer 2009.06.26 14:22:12
@Pók: ne bántsd a mosógépszerelőket :)
Vastagbőr A legpofátlanabb 2009.06.18 15:01:00
A hajdúhadházi nő elég durván esélyes az ország legpofátlanabb állampolgára címre...: "Az elmúlt hónapban az egyik hajdúhadházi nyomozó tanúkihallgatásra idézett be egy huszonéves hajdúhadházi nőt. A kihallgatás befejezése után a nyomozó kiment az irodából a…..
gixer 2009.06.18 20:11:56
@laspalmas:
Bocs, hogy belevau, de sajnos elsőkézből van tapasztalatom a központi nyomtatókkal. Valamelyik "hozzáértő" kitalálta, hogy milyen költséghatékony a központi nyomtató és szépen leépítették az irodai nyomtatókat. Az előadónak állandóan ki kell rohangálni, ha egyedül van az irodában áthívni a kollégát, ugyan jönne már át vigyázni a delikvensre amíg kiugrik a papírokért. Van ahol ezt megfejelték azzal, hogy külön kihallgatóhelységelket (egyszemélyes) alakítottak ki. Belegondoltam a helyzetbe 50 kilós kollegina szembesít két kan cig ... svédet, kap egy nagy maflást, mi a jó életet tud csinálni. Amikor megkérdeztem, azt mondták, de hát be van kamerázva a szoba. Na ja, büdös pofon után sokra megy vele...
gixer 2009.06.18 20:30:53
@Parkőr:
Ezeken a helyeken a munkahelyi vezető teljesen mindegy mit mond, vagy mi lenne az ésszerű.
A vízfej dönt és másnak kuss....
gixer 2009.06.18 20:47:58
@Az EREDETI:
Hogy visszaidézzek, mert nem a Helyszínelőkben vagyunk, a jó magyar valóságban...
Élesítették nálunk is az új blog.hu-s fejlesztést, megjelentek az avatarok (a kis fényképek) a kommenteknél a nevek mellett.Szóval Avatarra fel! Perverz, obszcén képeket inkább ne, és Feri és Genyó Maria is tiltólistán van :)Ha elakadtál, akkor a Gépházon olvassátok el, hogyan…..
gixer 2009.04.18 15:37:42
Vastagbőr Egy trükk mind felett? 2009.04.07 13:01:00
Emlékszünk, egy szép februári napon Gyurcsány Ferenc felállt a Parlamentben, és bejelentette a csomagját. Törvényjavaslatok nem lettek belőle, sőt, a történelem  túllépett ezen, mivel kiderült, hogy ez a csomag bizony édeskevés. De más is zajlott ekkor a színfalak…..
Szorul a hurok a parlamenti semmittevő népség körül, Damoklész kardjaként lebeg a fejük felett a népszavazás, miszerint "Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak…..
A hirado.hu volt a leggyorsabb, megvan a híres (hírhedt) Bajnai-ultimátum, amelyet minden MSZP-s és SZDSZ-es képviselőnek alá kell(ene) írnia:   Nem igazán látom benne azt az adócsökkentést, amitől mi, dolgozók jobban járnánk ...;..
gixer 2009.04.02 12:52:56
Hogy b@ssza + , bánná a franc hogy elveszik a 13. havi nyugdíjat meg fizetést ha látnám hogy a cigóktól is elveszik a segélyeket, de valahogy nem találom ezt a sort ebben programnak nevezett sz@rban
Örömteli hírrel kezdjük a mai napot: Mohácsi Viktória, a harcos jogvédő nem indul az EP-választásokon. Nem fogja telesírni Brüsszelt a Magyarországon "tomboló" rasszizmussal. Persze, biztos lesz helyette más, aki megpróbálja majd ezt, de lássuk be, Mohácsi nélkül…..
gixer 2009.04.02 09:00:42
@buckafej: Szívemből szólsz, egyébként ha adakozott volna egy fillért is, már tele lenne vele a média
Pártunk és Kormányunk felfedezte az a Fekete Lyukat, ahol éve óta ÖMLIK ki a pénz, és lassan, alattomosan tönkrevágja az országot és a gazdaságot ... A benyújtott adóváltozások keretében a cafetéria felét adóztatnák meg, egy roppant alacsony, barátságos 62%-os személyi…..
gixer 2009.04.01 07:46:04
Na b@zzeg:

" Mohácsi Viktória európai parlamenti képviselője kapta az idei Bátor Nők Nemzetközi Díját; az Egyesült Államok nagykövetségének elismerését April H. Foley nagykövet adta át a roma származású liberális politikusnak kedden Budapesten. "
70 hektár az 700 000 négyzetméter. 0,7 négyzetkilométer. Vízparton még értékesebb. A Velencei-tó partján pedig egyenesen aranyat ér. Íme, a remek földterület Sukoró, az M7-es autópálya és a Velencei-tó között.     "Március végén áll a nyilvánosság elé a…..
gixer 2009.03.25 14:34:48
@turner: Nem értem mi a franc baja van mindenkinek az Amway -al.
Egyébként Vértes egy f@sz azzal egyetértek.
(amúgy a Vértes féle Network21 hazai elindítóját tisztességtelen üzleti magatartás matt az Amway kivágta mint macskát sz@rni)
Mezőberényben lehet valami a vízben.... A 18 kommentelőt feljelentő igazgatónéni után egy újabb közéleti szereplőjük fürdött be az internettel. Csávás István fideszes önkormányzati képviselő a következő üzenetet tette közzé az iwiwes üzenőfalon: "Kapjátok be a BNO…..
gixer 2009.03.25 13:13:38
w Egy bajusz mind fölött 2009.03.25 06:45:00
Gyurcsány Ferenc azt üzente, harcolni kell az előrehozott választás ellen. Mégpedig azért, mert akkor jönne a Fidesz, nagyon, egészpályásan, és az horror. Továbbá program nélkül nem szabad választást nyerni eleve; ezzel szemben hamis programmal nyilván szabad, mert ő úgy nyert.…..
Trendi dolog lehet a katana manapság az autósok körében, hisz néhány hónapja csak, hogy legutóbb kitettünk egy olyan posztot, amiben a szamurájok fő fegyvere szerephez jutott, Gergely pedig ezúttal egy benzinkúton látott egy jó kis kardos kergetőzést. Semmi rendes történetet nem…..
A FIDESZ a legnagyobb ellenzéki párt. Jó esélyük van nyerni 2010-ben. Viszont semmi újat nem tudnak mondani. Gazdasági válság ide vagy oda, a jelszó: szegény nyugdíjasok!    "Annak ellenére, hogy a miniszterelnök korábban kijelentette: meg fogja védeni a…..