Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jus

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  What The Fuck is „WTF Baloldal”? Nagy érdeklődéssel figyelem, hogy a logója alatt ki mindenki tetszeleg önmaga előtt a saját baloldaliságában. Próbálom megfejteni, hogy mi készteti erre. Miért jobb valaki önbecsülésének, ha baloldalinak képzeli önmagát, miközben nem az?..
jus 2016.02.12 15:29:11
@aLEx: Alex, én a kompenzációt nem pozitív diszkriminációra értettem, az egy külön dolog.
A kompenzációt arra értettem, hogy bizonyos versenyhelyzetekben eleve csak vesztesnek várható befutót mint kompenzációt segély illeti meg. (Lásd a mai világban a munkanélküli segély, vagy az unión belüli pályázható pénzek - ez utóbbiak szerintem nem támogatások, hanem segélyek, amik ugyanoda áramlanak vissza, ahonnan adták őket, a gazdagabb centrumországokba, így aztán máris kiderül, hogy a támogatás kvázi még csak segélynek sem mondható - vagy a családi pótlék, stb. )
Igazából itt nekem a versennyel van a bajom. Mert automatikusan nyertesre és vesztesre oszt és szalámiz. Átalakítja a mentalitást, önzővé, kifosztóvá teszi az embert. Közösségellenessé, szembeállíthatóvá, leigázhatóvá....
Na, jól eltértem az írásod tartalmától.
Ismerős kapirgálást érzett a talpánál. Ahogy odanyúlt, az ujjába kapaszkodó kezet érve elmosolyodott. Szervusz Vírusos, nevetett a tenyerén elhelyezkedett barátjára. Szervusz, morgott vissza kedvetlenül barátja és morogva helyezte magát kényelembe. Az Isten kíváncsian kérdezte, mi újság, mi van…..