Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kEtoJózsi

8 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
kEtogén blog Lőre, lőre, előre 2016.03.15 19:09:10
Szóval ma gyors összeszedem mik történtek a hatodik, hetedik héten, aztán okoskodok tovább mindenféle jóságról, ahogy szoktam. Kicsit lesz szó a ketózis észleléséről, egy érdekes mozgásformáról, ilyesmikről...
kEtogén blog Négy és öt 2016.03.10 21:35:23
Nézzétek el nekem, hogy a címválasztás nem a legkreatívabb, de most pont ennyi időm van ezzel foglalkozni. Kicsit összecsúsztak a dolgok, elég sok mindennel kell foglalkozni egyszerre., de mivel most ez a diéta dolog van a prio 1-ben, az nem áll meg. ..
Mint  címből már ki is derülhetett, a ketózisom második és harmadik hete lesz ma terítéken. Azért az összevonás, mert igazándiból itt semmi extra nem történt a a diétával kapcsolatban, ami külön posztot igényelne...
kEtoJózsi 2016.03.01 21:10:56
@Burgermeister: Igen, másfél kiló. Egyrészt az abszolút jó az én szintemen, másrészt nem kiegyenlített a fogyás, így van hogy jóval gyorsabb, van hogy lassabb. De sokkal nem érdemes gyorsítani, mert az már nem kifejezetten egészséges.
Emberek, nem mondom, kurva nehéz volt. Az első hétre jutott mindenből elég bőven. Kezdődött azzal a hét, hogy a túra után viszonylag álmosan indult a hét. Az nagyon sokat segített a helyzeten, hogy elindult a céges irodai masszázs az új masszőrrel, aki valami elképesztően jól masszíroz ahhoz képest,…..
Mint ígértem, a blog arról fog szólni, hogy én miképpen éltem meg a ketogén diétára való átállást, mit hogyan csináltam, ma mit csinálnék másképp. Az előzőhöz hasonló összefoglaló posztok nem nagyon lesznek most egy darabig. Lesznek viszont hatásvadász, mindenféle fogyással, diétával, és ennek az…..
kEtoJózsi 2016.02.16 14:48:44
Kedves @ubczi:
1. A blog nem ismeretterjesztő blog, hanem napló. minden posztom elején leírom, hogy arról szól, hogy én mit és hogyan csináltam, miért, és milyen eredménnyel. Ha hülyeséget csinálok azt is megírom. Mivel nagyjából 1,5 hónap csúszásban vagyok a valósághoz képest, amikor egy egy cikk megjelenik, már tudom, működött-e az adott hét.
1. Pontosan melyik posztomban láttad leírva a paleolit szót? Nem követem a paleolit elveket. A ketőzis (mint élettani folyamat) szempontjából nem az az elsődleges kérdés, hogy milyen forrásokból viszem be a különböző makrotápanyagokat, hanem az arányuk és mennyiségük.
2. a plusz vitaminról nem tudok vitatkozni, ehhez nincsenek megfelelő érveim, én eszem és kész.
3. nyugi, a diétám pont úgy működik ahogy kell neki. :)
Elérkeztünk tehát idáig, akik még mindig velem vannak, most megkapják megérdemelt jutalmukat, hogy eddig kitartottak, akik pedig most csatlakoznak azok itt és itt felvehetik a történet fonalát. Miről lesz szó ebben a posztban? Konkrétan diétánk alapját, a ketózis nevű élettani folyamatot fogjuk…..
kEtoJózsi 2016.02.13 11:59:36
@Zephyrous: Semmi köze ennek Norbihoz, bár az alapjai minden működő diétának megegyeznek. De a Norbi diéta nagyon nem ketogén, még csak meg sem közelíti egymást a kettő.
kEtoJózsi 2016.02.13 13:38:35
@Zephyrous: Nos, mint a bejegyzésben írtam, a ketogén diéta arról szól, hogy nem eszel szénhidrátot, egyáltalán. Itt nem kell figyelni a glikémiás indexet, nincs 1-es, 2-es, 3-as zóna, itt mindig kerülni kell nem beilleszthető kajákat. A Norbi diéta nem kifejezetten a hatékony "zsírégetési" hatásfoka miatt kiemelkedő és népszerű. Ebből a szempontból saját véleményem szerint a középszar kategóriába tartozik. Amit Norbi nagyon kitalált, az az, hogy hogy lehet az átlag embert megszólítani, és kitartóan, könnyedén diétáztatni. Ne érts félre, szerintem Norbi zseniális, és nagyon jót tett az emberek egészségével, azzal, hogy kidolgozta a módszerét. Az élelmiszerei egy más lapra tartoznak, de most ez mindegy.
kEtoJózsi 2016.02.13 16:25:48
@Arany Sakál: Köszönöm a hasznos hozzászólásokat! :)
kEtogén blog Intro 2. - Diéták 2016.02.08 17:31:43
Szóval legutóbb ott hagytuk abba, hogy megszületett bennem az elhatározás, valamit változtatni kell. Sajnos azonban ott álltam eszköz nélkül, nem tudtam igazán merre induljak. Ugye aktívan éltek még bennem a korai 90-es évekből ránk maradt diétás okosságok, mely szerint hasazni kell, az majd leégeti…..
Sziasztok! Az én nevem Józsi, 28 éves informatikus srác vagyok. Nagyjából egy hónapja ketogén étrendet követek. Ebben a blogban fogom nyomon követni hétről hétre a ketogén életmóddal kapcsolatos tapasztalataimat. Az a terv, hogy hetente nagyjából egy, legfeljebb két posztban bemutassam ennek a…..