Regisztráció Blogot indítok
Adatok
babcica

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pelenka, Bili kertészkedés 2013.04.23 13:28:20
Én vagyok hát a Városi Paraszt, akinek fogalma sincs róla, hogy mit csinál, de lelkes. Végre kaptam "ajiba" egy darab földet, így reményeim szerint a kiscsaládom legalább két levest fognak enni a saját terményemből, és legalább két vacsorára való paradicsomunk lesz, ami menőn…..
babcica 2013.07.06 10:57:38
Szia!
Bocsi hogy így eltűntem. Már két éve hogy kertészkedem én is, a teraszunkon. Nálunk a fűszernövények mellett a paradicsom van. Általában február második felében a tejfölös pohárba ültetem el a magokat, így áprilisra már van 10 centis palántám. Anyukám szerint a paradicsomot úgy kell ültetni, hogy kettesével, közéjük egy karót, meg azért legalább 10-15 centis távot hagyni a másik ilyen párostól. Ha szeretnéd hogy a lehető legtöbb erő menjen a termésbe, a leveleknél kibúvó hajtásokat ki kell törni. Emlékeim szerint a paprikát is ki karóztuk, de a borsót nem. Ott csak néha átfordítottuk, mert hajlamos elkezdeni rothadni, ha nincs megfordítva, bár mivel vannak indái, biztos felmászna rajta. Ha nem szeretnéd permetezni vegyszerrel a növényeket, a kártevők ellen védekezhetsz úgy is, hogy leszeded a beteg leveleket, meg amin a petéjük van, ja meg persze a bogarat. A Zsombor Krisztája egy házi cuccal permetezi. Szappan, fokhagyma, kevés - 1 dl víz, ezt 4-5 napig állni hagyni utána leszűrni és áttölteni permezetős-fújos flakonba és vízzel hígítani. Még nem próbáltam. Ha szeretnél uborkát akkor annak kell valami háló amire felfuthat, és egy kisebb árkot-mélyedést kell csinálni, abba kell a magot eldugni és betemetés után megöntözni. Úgy emlékszem vízigényes. A hagymát nem szokták palántázni, azt ledugják a földbe oszt csók. Velem úgy csináltatták, hogy a hüvelyk ujj meg a következő kettő közé kell megfogni a hagymát és úgy ledugni, hogy az első ujjperced már a földben legyen. hirtelen ennyi jutott eszembe, de ha van valami szívesen segítek! Ui: sikerült lakást találni??
Pelenka, Bili komoly zene 2012.07.12 22:09:00
Hazautaztunk, két hónapot töltöttem otthon anyámnál...majdnem. Első gondolatom Magyarországról ez volt: magyarország! autó! Rádió! Petőfi rádió! Lelkesen kapcsoltam be a rádiót hogy végre ne csak gyerekdalokat vagy néha lopva komolyzenét hallgassak, de csakhamar kiábrándultam.…..
Pelenka, Bili Brummolda 2012.07.12 22:10:00
Pécsen akadtam erre a különleges, cseppet sem szokványos helyre. Egy nagy medve ült az ajtajában, s az üvegre ez volt írva: varrd meg a macidat 10-12 óra közt, vagy előre megbeszélt időpontban. Nyitva volt, bementem. Sokkolóan sok maci fogadott egymàs hegyén hátán! S a kupacba…..
Pelenka, Bili még élek 2011.10.24 21:16:24
Édeseim! Sajnálom, hogy nem írok, pedig volna mit, higgyétek el, de akárhányszor megnyitottam ezt az oldalt eddig, mindig valamelyik gyerek megszólalt, és mennem kellett. Ma igyekszem egy kisebb írással kárpótolni titeket. Zsuzska ezen a szombaton volt három hetes, és gondoltam, ideje…..
Gondoltam, ha vannak hímnemű olvasóim, biztos nagyon únják már a kismama témát, nem is beszélve egyéb gyermektelen ismerőseimről. Bár a blog eredetileg csak Didáról szólt, annyi minden történt a kezdetek óta, gondoltam ideje kissé fellélegezni. Magam is unom ezt a kismamázást…..