Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Péter Bogdán

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki a VBA-val való ismeretségének még csak az elején tart vagy éppen egy kezdő makrós tanfolyam első néhány óráján vesz részt, akkor igen gyakran előjön kérdésként vagy éppen tananyagként a Ribbon customizálása, azon belül is saját kis makrónk Ribbonra helyezése. Úgyhogy a mai kérdés-válasz…..
Péter Bogdán 2017.02.14 12:59:38
@Péter Bogdán: Javultam, már nem az a hiba. A végtelenségig leegyszerűsítettem a macrot és már csak a következő: MsgBox ("ok"). Ami érdekes, hogy most ezt kétszer! megcsinálja és aztán "400" a hibaüzenet. Nem tudok rájönni...
Néhány nappal ezelőtt egy posztban arról volt szó, hogy tudunk hozzáadni egy saját funkciót a standard formula-listához és akkor merült fel a kérdés, hogyan tudnánk megcsinálni azt, hogy ez a funkció az Excel minden egyes megnyitásánál elérhető legyen. A válasz a kérdésre az Add-in volt, amit…..
Ha bármit automatizálunk, customizálunk (nehéz már túllendülni ennek a szónak a magyarosított használatán), mindig fontos a megfelelő dokumentáció, egyrészt a későbbi fejlesztések, hibajavítások érdekében, másrészt a felhasználók segítésére. Ez utóbbiból mutatok be egy apró, szine minimális…..
A mai poszt témája egy olvasói kérdés, amely egy igencsak mindennapos Excel-problémát jár körbe, egy olyat, amelynek eléréséhez valószínűleg mindenkinek megvan a saját kis megoldási módszere, most egy ilyen megoldást fogok bemutatni - nem biztos, hogy a legegyszerűbb, de a lényegi célkitűzést…..