Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alain Delain

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előfordul, hogy amikor a heti blogajánlóba válogatom a posztokat, belefutok olyanba, ami valamilyen oknál fogva (sokszor csak véletlenül) rezonál a magyar aktuális eseményekkel. Így történt ez most is, hiszen Montrealban nemrég volt a tanárok munkáját elismerő hét, így nem volt…..
Előre szólok, hogy ma egy jól láthatóan (olvashatóan) boldog és elégedett ember posztja következik, méghozzá egyenesen Svájcból. Attila egyszer régen (nagyon régen, 2011 végén) már írt ide, és most megtette megint, ami nemcsak azért nagy öröm, mert mindig jó a régi szerzők…..
Az eheti válogatásban ellátogatunk Ausztráliába, Indonéziába, miközben foglalkozunk egy kicsit azzal, hogy miért adnak egyre kevesebb állampolgárságot a svájciak, az ajánlottak között van két új blog is – szóval remélem, elég változatos étlapot tudok kínálni nektek!..
Alain Delain 2016.02.14 15:57:41
@fhdgy:
na de te tudsz németül, miért nem olvasod el az eredeti, belinkelt cikket?
abból teljesen nyilvánvaló, hogy faynmann azért emelt szót, hogy a külföldi kiküldöttként foglalkoztatott munkavállalók ne legyenek KEDVEZŐBB feltételekkel foglalkoztathatók, mint az osztrákok:
www.oe24.at/oesterreich/politik/Maximaldauer-fuer-Beschaeftigung-von-Auslaendern/224067276

magyarul az az abszolút szalonképes és érthető igény merült fel, hogy ne legyenek az osztrák munkavállalók saját hazájukban versenyhátrányban.

@tanato: én értem, hogy neked ez a prekoncepciód, de se ausztriában, se svájcban nincsenek a "kelet-európaiak" ellen. ezt nem támasztja alá semmi.

a svájciaknak tök mindegy, hogy egy belga, egy német vagy egy magyar a külföldi. a külföldi munkavállalás korlátozásának igénye felmerült, ez tény (és nem meglepő, tekintettel a kb. 25%-os külföldi arányra, ami emlékeim szerint két-háromszorosa a brit vagy német arányszámnak).

vagy pl. arról is fognak e hónap végén szavazni, hogy a külföldieket ki lehessen rakni az országból, ha minősített bűncselekményt (nemi erőszak, gyilkosság) követnek el. de - ismétlem - nem a "keletiekkel" van bajuk, hanem a túl sok külföldivel, túl sok külföldi bűnözővel, stb.
Alain Delain 2016.02.14 18:00:03
@macamuca [IHUN]:
asztali gépen az adblock plus nevű szűrővel el lehet távolítani:
filter preferences - add filter - filter rule mezőbe az alábbit kell beírni:
##post-pager

hasonlóképp, ha valakit zavar a fejlécben a számláló meg a sok haszontalan ikon, egy megfelelő szabály ott is segít:
##div.bloghu-controls

úgy tudom, androidra is van ez a program, gondolom ott is be lehet állítani, hogy szűrje a zavaró tartalmat.