Regisztráció Blogot indítok
Adatok
conquer

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kemény sztori, mert még nincs vége. A lány elhagyja a blueszenész barátját egy srácért, akinek van medencéje és biliárdasztala, hosszan építik a kapcsolatukat, amíg Siófokon meg nem törik valami. Nagy ugrás, és most megint együtt vannak, értékeljetek, elemezzetek,…..
Kezdődik a nyár, csökken a filmek száma, de azért lesz mit venni-nézni a nyár első két hónapjában is. Kicsit szomorkodhatunk azon, hogy a Tudorok július első napjára csúsztak, a Budapest Film viszont igazán kedves hozzánk: nemcsak a Monk jön végre, de immár van megjelenési…..
A minap kaptam meg a MIX magazin februári számát egy kedves újságírónőtől ajándékba. Interjút készített velem, rólam és az ügyről. Beszélt a „másik oldallal" is, teret adva így az olvasóknak az objektív látásra, vélemény hozatalra. Mellesleg ez az…..
conquer 2008.03.18 11:31:04
Ezt az egész ügyet csak nagy vonalakban követtem. És nem is konkrétan akarom elmondani a gondolataimat, hanem csak rávilágítani a személyes "tragédia" és a társadalom közötti összefüggésekre, amelyek valahogy nem domborodnak ki, mert tabu témáról van szó.
Előljáróban szeretném leszögezni, hogy kb 1.5 hónappal ezelőtti vizsgálat alapján HIV- vagyok.

Nem azt tartom problémának, hogy valaki HIV pozitív lesz. Hanem a társadalmi tudatlanságot és az ebből gyökerező primitív diszkriminációt.
1-2 évvel ezelőtt készült hazánkban egy tanulmány a pedagógusok között, amely rámutatott arra, hogy több mint 50%uk tisztában sincs azzal, hogyan is terjed a HIV. Az, meg hogy a HIV és az AIDS között mi a különbség, a társadalom nagy részénél még mindig homályos. Nem egy fórumon visszatérő megnevezés az "AIDS vírus". Ami ugye nem létező fogalom.

Javarészt szexuális úton terjedő vírusról van szó. Megjegyzem, a hepatitist jóval könnyebb összeszedni és bizonyos variánsa még a HIVnél is sokkal nagyobb veszélyt jelent.
A szex még mindig tabu téma. Ennél komolyabb horderejű dolgokat a társadalom elfogad, megtűr. De a bigottság és az álszemérmesség még mindig nagy divat.

Az, hogy valaki egy másik embert szánt szándékkal megfertőz, az maximálisan felvet erkölcsi, mentális és mindenféle kérdéseket. A jog az meg jog. Tudjuk azt mindannyian, hogy a magyar jogrendszer hiányos, nem működik jól.

A problémát én abban látom, hogy egy HIV fertőzött egyből kirekesztésre kerül. És nem azért, mert bárkinek bármi oka lenne erre. Szimplán tudtalanok az emberek, tudatlan az egész társadalom.
A média a kezdetektől korunk pestisének, rettegett kórnak és egyéb ilyen dolgoknak titulálta azt a vírust, amelyek hordozói évtizedek óta élnek. Egészségesen, boldogan. Nem rohadnak el kínok kínjait átélve, ugyanolyan tagjai a társadalomnak, mint akik negatívak.
Ezer egyéb betegség és rossz életvitelre visszavezethető megbetegedés létezik, amely nem kap ekkora nyílvános hisztériát, mint a HIV.
Múlt évben több ember halt meg közúti balesetekben, amelyek több mint 90%a emberi felelőtlenségre vezethető vissza, mint amennyi regisztrált HIV pozitív ember él ma Magyarországon.

Nyugati társadalmakban aki HIV pozitív az HIV pozitív. Ennyi. Ugyanolyan a társadalmi státusza, mint egy cukorbetegnek. Tudják folytatni életüket, van munkahelyük, nem rekeszti ki őket a társadalom. Mindez azért, mert nem a hisztéria keltés a fő motiváció az egész témában, hanem a tényszerű információ átadása.

Jó volna megérni azt, hogy a magyarok egyszer teljesen tisztában lesznek azzal, milyen is egy HIV pozitív és valólyában mennyire nem tér el más emberektől.
Ehhez viszont le kellene vetkőzni a szenvázió hajhászást, a másik kárán való örömöt és egyáltatlán azt, hogy kényes témákkal kapcsolatban a befogadás helyett egyből elzárkózunk és irreális képzelgéseket táplálunk, terjesztünk.
Ez viszont nagyon utopia!