Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AdamNagy33

22 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem csak a Pokémon, hanem egy másik nagy sorozat is a reneszánszát éli idén: Harry Potter varázsvilága ismét a reflektorok kereszttüzébe került, mely egyrészt köszönhető a Legendás Állatok és Megfigyelésük film érkezésének, másrészt pedig a Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter és az…..
Az előző rész tartalmából: a képregénykiadással foglalkozó Atlas Comics hiába próbálkozik, a kezdeti sikerek dacára nem tudja visszahozni a köztudatba a szuperhősök kalandjait. Erre szinte a semmiből feltűnik a színen egy bizonyos DC Comics, és jelmezes igazságosztóival elkezd sikert sikerre…..
GeekOut A Comic-Con margójára 2016.07.26 11:02:19
Különösebb kommentár nélkül (na jó, egy-két mondattól eltekintve) bedobálnám ide a napokban lezajlott Comic-Con azon előzeteseit, melyeket mindenképp érdemes megtekinteni, ha még nem tetted volna meg. Jöjjön a lista! Doctor Strange Doctor Strange debütálásával megérkezik a mágia a Marvel filmes…..
A Marvel manapság már mindenki számára jól ismert márka, ami a képregények mellett filmekben, sorozatokban, játékokban is rengetegszer visszaköszön. Új cikksorozatomban visszautazunk cirka 75 évet, hogy megnézzük, egészen pontosan honnan is indult a Marvel Comics kiadó története, milyen kezdeti…..
AdamNagy33 2016.07.10 13:28:58
@Before: Köszi a visszajelzést, a következő felvonásnál jobban odafigyelek ezekre.
Kezdjük rögtön azzal, hogy a film szerintem nem lett akkora apokalipszis, mint ahogy azt rengeteg kritikus beharangozta világszerte. Jómagam szinte már rettegve ültem be a moziba a sok negatív vélemény miatt, és fel voltam készülve rá, hogy ezzel a filmmel egy életre leírja magát számomra az X-Men…..
A megszokottnál kicsit személyesebb jellegű poszt következik, ami csak érintőlegesen kalandozik el geek irányokba: az alábbiakban kétnapos Londoni kirándulásomról és az ott szerzett élményekről olvashattok. Kíváncsi vagy rá, mi mindent lehet megnézni kevesebb mint 48 óra leforgása alatt az Egyesült…..
AdamNagy33 2016.05.19 13:07:16
@shawshank: Köszi a tippet! ;) Most nem nagyon érte volna meg nekünk, mert alapból csak a Tussauds + London Eye páros volt betervezve sok-sok városnézéssel, más nem is nagyon fért volna bele normálisan a két napba.
Ott van a világ legokosabb emberei közt, egy olimpikon ügyességével és gyorsaságával rendelkezik, nem ismer félelmet harc során, és ha kell, a diplomácia útvesztőiben is ügyesen kiigazodik országa királyaként. Fekete Párduc egyike a Marvel legjelentősebb karaktereinek, aki nem kevesebb, mint fél…..
AdamNagy33 2016.05.16 13:21:17
@doggfather: Szerintem pedig eléggé ott van a többi "A-kategóriás" hős mellett, ötven év alatt elég sok jelentős kalandja volt, minden nagyobb event során kapott valamilyen szerepet, Wakanda és a királyi vonal miatt pedig mindig volt egy kis egzotikum a történeteiben. Arról nem is beszélve, hogy ő volt a Marvel első színesbőrű hőse, szóval a képregény-történeti jelentősége is elég nagy a karakternek. :)
Lassan kezd egy kicsit alábbhagyni a Star Wars láz - talán pont ezért is időzítette mostanra (nagyjából a DVD megjelenéssel egyidőben) a Szukits Kiadó az Ébredő Erő hivatalos regényváltozatának magyar nyelvű kiadását. Annó a Star Wars III: A Sithek Bosszúja kapcsán nagyon pozitív tapasztalataim…..
Évi 2-3 (de inkább több) képregényes film mellett egyre nehezebbé válik igazán emlékezetes alkotásokat mozivászonra vinni a témában - oké, a Deadpool például a különlegessége miatt kicsit előnnyel indult ilyen szempontból, de mondjuk az Ultron Kora, a Hangya vagy az elvárásokhoz képest kínosat…..
A filmekben többnyire annyi szerepe van, hogy a nagyobb ütközetek során lesérül, majd hosszas felépülést követően újra akcióba lép. Kevesen felelnének a "Ki a kedvenc Bosszúállód?" kérdésre az ő nevével, hiszen nincs semmilyen szuperképessége - kitaláltátok már, kiről van szó? Nem másról, mint…..
Már a hetedik Star Wars film debütálása előtt is voltak ehhez hasonló kiszivárgott forgatókönyv-részletek - ezek nagy része aztán valótlannak bizonyult, mégis, a cselekmény egy-két pontjával kapcsolatban igazuk volt (vagy csak jól ráéreztek a dolgokra). Az alábbiakban egy Redditen kiszivárogtatott…..
A Marvel tavaly óta elindított egy rakás Star Wars képregénysorozatot, amik meglepő módon szinte kivétel nélkül fantasztikusan sikeredtek - mind egy-egy jól ismert szereplőt (vagy csapatot) állít a középpontba, mind tele van izgalmakkal és sokszor elég jelentős módon kiegészítik a filmek cselekménye…..
Így az X-Men: Apokalipszis mozis debütálása előtt időszerű, hogy picit a mélyére ássunk annak, pontosan kit is rejt a főgonosz Apokalipszis karaktere. Tudjuk róla, hogy nagy, erős és nem túl barátságos, de milyen múltra tekint vissza a képregényekben? Háttérsztori Cikkünk alanya közel ötezer éve…..
Evezzünk most kicsit távolabb a Marvel / DC jelmezes hőseitől és világpusztító főgonoszaitól: legújabb képregényajánlóm alanya a Dark Horse Comics háza tájáról érkezik, és egy időn és téren át bolyongó űrutazó történetét meséli el öt fejezetben. Az Ei8ht rögtön az események sűrűjébe dob minket:…..
Folytatódik a Disney-mesék élőszereplős feldolgozásainak láncolata: a legújabb alany nem más, mint Kipling Dzsungel Könyve története Mauglival és különös (állat)barátaival a főszerepben. Ha kíváncsi vagy rá, hogyan fest a dzsungelkaland modern köntösben, a lehető legjobb helyen jársz! Valószínűleg…..
Számos képregény foglalkozott már (és foglalkozik) az egyszerű, átlagos kisemberek kontra a szuperhősök gyökeresen eltérő felfogásaival, nézetkülönbségeivel - nem is kell messzire mennünk, elég, ha az X-Men történetekre gondolunk, melyeknek visszatérő eleme a Homo sapien superior faj, vagyis a…..
AdamNagy33 2016.04.21 10:22:42
@doggfather: Szia, igen, új blog. :)
Amerika Kapitány, Pókember, Batman vagy Superman csak a képregényhősök első védvonalát jelentik. Számos olyan hős (vagy épp főgonosz) is létezik, akikről még csak jóval kevesebben hallottak, akik még nem mutatkoztak be a mozivásznon, viszont bizonyos értelemben sokkal különlegesebbek a már említett…..
Ma hajnalban végre mozgásban is megtekinthettük a Doctor Strange képsorait, melyek alapján az eddigi Marvel-filmektől gyökeresen eltérő alkotást fogunk kapni - hősök helyett ősi harcosok, szuperképességek helyett pedig a mágia lesz majd a film fókuszában. A főszerepben Benedict Cumberbatch…..
GeekOut Az Öngyilkos Osztag arcai 2016.04.11 20:24:13
A mai napon debütált a DC-s főgonoszokat összegyűjtő Suicide Squad / Öngyilkos Osztag legújabb előzetese, melynek láttán két dolog fogalmazódott meg bennem: remélem, hogy nem csak a trailereknek van ilyen jó hangulata, hanem ez kitart majd az egész filmben, ha ekkora szereplőgárdával mindenkire…..
Az L.A. Noire óta rajongok a huszadik század (főleg a '40-50-es évek) Amerikájáért: a hangulat, a zenék, az épületek, az egész teljesen magába szippantott, így azóta is nagy örömmel fogadom, ha találok valami témába vágó alkotást. Jelen esetben ez James Ellroy legújabb könyve volt, a Perfídia, mely…..
GeekOut Egy fénykard útja 2016.04.03 10:48:23
Ügyesen megkomponált videó Anakin / Luke / Rey fénykardjának hosszú, kalandos és - így utólag visszagondolva - kissé véres útjáról...
Épp, hogy lecsengett a Bosszúállók: Ultron Kora körüli felhajtás és hype, valamint bemutatkozott a mozivásznakon a Hangya, már mindenki egyből a következő nagy durranást kezdte várni: a Marvel filmes univerzumának színe-javát egymásnak eresztő Amerika Kapitány: Polgárháború néven futó folytatást.…..