Adatok
InterOrsi
43 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Annak, aki nem ismerné, a muszaka egy rakott padlizsán a Balkán régióból, eredetileg egy húsos főétel. Amikor Görögországban voltunk lelkesen kerestük a vegán verzióját, hiába. Nem voltak túl vegán barátok az éttermek, ahova betértünk így beértük helyette egy…..
Ha úgy vagytok vele mint én és imádjátok a spárgát, de már végképp nem tudjátok mit kezdjetek vele, hogy minél változatosabban fogyaszthassátok, akkor jó helyen jártok :)
Mai receptemben a quiche-t (ejtsd: kis) veganizálom... A quiche eredendően egy francia egytálétel, egy omlós tésztaágy alapon…..
❦❀❦❀❦❀❦❀❦❀❦❀❦❀❦❀❦❀❦❀❦❀❦❀❦❀❦Úgy szeretem a májust, mondtam már? Virít a vidék az élettől, a vibráló zöldet színpompás virágok tarkítják. Az ég kéken ragyog le ránk és végre nem fázunk! Jobb napokon már bőven elég egy lenge póló. Külön örömömre szolgál, hogy e kellemes fuvallatok társaságában…..
Ettem volna valami édeset. Eszembe jutott az általatok is oly kedvelt rizsfelfújt, de kicsit át kellett alakítanom a receptet, mivel nem volt itthon rizs. Talán csöppet bután hangzik, de igazán örülök, hogy elfogyott, mert ez így kölessel valami fantasztikus lett... Az új…..
Szeretek házilag elkészíteni mindent, beleértve a kenyereket is. Felejtsd el a fehér lisztet! Le a felesleges adalékanyagokkal! Egyik kedvencem a ciabatta, mert hiper gyorsan megsül, látványos, a kérge ropog, belül pedig pihe-puha, levegős. Kiváló bruschetta alap.Szükséged lesz hozzá:♥ 1/2 kg…..
Április 22-e hivatalosan is a Földé. E nemes alkalom kapcsán ejtenék pár szót a környezettudatosságról.Sokan elsiklanak afelett a tény felett, hogy a vegán életmód az állatvédelem mellett, kiterjed a környezetünk megóvására is. Földünk természeti erőforrásait vizsgálva, azonban kiütközik a tény,…..
Sugallatok a Vega csillagról...
medvehagymás-"sajtkrémes" göngyölt szelet búzahúsból
2017.04.15 21:26:20
A mostani receptemmel ötletet szeretnék adni mindazoknak, akik hiányolják a klasszikus, megszokott "húsos" ízeket és azoknak, akik szívesen kísérleteznek az újdonságokkal. A göngyölt szeleteim, mind a látványt, mind az ízhatást tekintetbe véve, visszahozzák a vasárnapi ebédek élményét. Ami engem…..
Sugallatok a Vega csillagról...
Gluténmentes "sonkás-tejszínes tészta" vegánéktól
2017.04.18 12:15:00
A mai receptemben egy igazi húsvét utáni maradékokon élő tippet adok. ツ☺☮✌ ✿ Ó az ég áldja ezeket a villámrecepteket! ✿✌☮☺Kisebb módosításokkal, de idén is elkészítettem a sonkát, aminek a receptjét már tavaly megosztottam Veletek.Ezt ITT…..
Sugallatok a Vega csillagról...
Búzalisztes vs gluténmentes vegán húsvéti kalács
2017.04.14 08:20:00
Kérlek tedd félre azt a nézetet, hogy szükséges tojást és tejet felhasználni a kalácssütésnél!Tévedsz!Hogy miért? Bebizonyítom!Már lassan 6 éve vagyok full vegán és mégis bizton állíthatom, hogy nálunk még sosem volt húsvét foszlós kalács nélkül. Vegán húsvéti kalácsot készíteni nem nagy…..
Gyermekkorom egyik kedvenc eledelével jöttem. Az aranygaluskával. Oké, tudom, van ebből a receptből egy vagon, de ilyen nem biztos. Az igazat megvallva ez egy olyan étel, amiből sosem tudtam eleget enni, hát még most, hogy ezzel az egészségesebb verzióval is sikerült összehoznom a klasszikus…..
Sugallatok a Vega csillagról...
Zöldfűszeres vegán "májpástétom" pillanatok alatt
2017.04.06 11:30:00
Gondoltad volna, hogy még a májkrém ízét is vissza lehet adni növényi alapanyagokból? Nos nekem régebben eszembe sem jutott, de már megtanultam, hogy minden csak fűszerezés kérdése. Alig győzöm hangsúlyozni, hogy bármelyik íz reprodukálható növényekből. Nem hiszed?Próbáld ki!Ez a magkrém nagyon…..
❦ ♫ ❁ ❀ ✿ ...Virágillat, madárdal, napsütés... ✿ ✹ ❁ ♪ ❧
Ahogy enyhül az idő, olyan mintha szárnyakat kapnék! A tavasz számomra mindig is egy új év kezdetének tetszett. A kikeleti fuvallat hívogat, belesúgja a fülembe, hogy "Mozdulj meg!" Ad egy újabb löketet a megújulás és a méregtelenítés…..
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én egyenesen oda vagyok a nyers sütikért!♥Akkor fedeztem fel őket, amikor vegán lettem, bán(hat)om, hogy nem korábban. Függő lettem és azóta már számtalan verziót elkészítettem. ♥Általában reggelire fogyasztom őket, és egy szelet is bőven elég. ♥Nagyon táplálóak,…..
Itt egy mentőöv arra az esetre, ha esetleg hirtelen beugrana egy látogatód és nem akarsz, vagy nincs már időd elmenni bevásárolni.Egészséges, egyszerű, kiadós és sokkal finomabb, mint a bolti társai.Mérj ki hozzá:♥ 35 dkg lisztet ( 15 dkg rizsliszt, 10 dkg kukoricaliszt, 10 dkg kölesliszt)♥ 15 dkg…..
Igazi kihívás ebben a cudar téli időszakban is egészségesen táplálkozni. A multik hozzászoktattak minket, hogy tök mindegy milyen hónap van, -de még az is, hogy milyen évszak- a közértben mindig hozzájuthatunk mindenhez. Kihívást jelent a piacokon kifogni azokat a zöldségeket, amik lehetőleg keveset…..
Sugallatok a Vega csillagról...
gluténmentes nachos házilag kétféle vegán mártogatóssal
2017.01.02 14:45:00
Mint már biztosan tudjátok az Orsi nem az a típus, aki órák hosszat sütöget-főzöget. Persze maga az alkotás engem is örömmel tölt el, de az boldogít(ana) még inkább, ha nem telne tovább az ételek elkészítése maximum 15 perc munkánál (a sütés-főzés idejét leszámítva). Nachos (tortilla chips)Ezzel a…..
Minden évszak első napjain, különösen a tél és a tavasz beköszöntekor tartunk egy hetes Steinberger léböjt kúrát. Nem tudom, hogy ismeritek-e, személyes tapasztalataim alapján elmondom, hogy erősíti az immunrendszert, fittebbé, energikusabbá tesz, amellett, hogy kimossa a méreganyagokat a…..
InterOrsi
2016.12.05 12:44:06
@Lousha: Köszi a tippet, ismerem, szoktam olyat is készíteni, de ez sokkal gyorsabb, ami szintén fontos szempont volt.
Amikor odakint didergünk és egész nap nem süt ki a Nap, a legszívesebben a medvéhez hasonlóan átaludnánk a telet, hogy csak a frissítő langyos tavaszba ébredhessünk. Ez abszolút érthető, ki ne szeretné a kellemes időt? Az is eljön, ahogy szokott, de most sem érdemes depizni.. Az Ájurvéda szerint az…..
Ennek a bejegyzésemnek a kizárólagos információ átadás a célja. Tisztában vagyok vele, hogy sokan alaptalanul csupán egy egészségtelen divathóbortként gondolnak a veganizmusra. Tény és való, hogy az utóbbi években egy egyre erősödő lökéshullámot kapott/kap a veganizmus, aminek nyomán napról-napra…..
A Kedvesem nem rajong túlságosan az édes ízért. Komoly fejtörést okozott számomra, hogy mivel is lephetném meg születésnapja alkalmából. Mindenképpen valami különlegeset szerettem volna alkotni, olyat, amire emlékezni fog. Szeretem a kihívásokat, végiggondoltam, hogy mégis miket szokott…..
Fontosnak tartom hogy mindig szezonálisan, évszaknak megfelelően étkezzünk. A mai receptemben az őszi slágeré, a kelkáposztáé a főszerep.A hidegebb évszakokban érdemes minél több káposztafélét fogyasztanunk, hiszen robotálják és ellenállóbbá teszik a szervezetünket.Tudtad, hogy már egy csészényi…..
Íme egy klasszikus egészséges köntösben. Ősszel különösen fontos a vitamindús tápanyagbevitel, amivel felkészíthetjük az immunrendszerünket a téli időszakra. A spenóttal sosem nyúlhatsz mellé. Nálunk mindenki imádja.Összetevői:
★ 40 dkg fagyasztott…..
Sárgaborsó, felesborsó? Egal, tudom mire gondoltok, de megkérnék mindenkit, hogy kicsit tegye félre az ellenérzetét és figyeljen ide!A sárgaborsó, azaz a szárított zöld borsó, egy nagyon olcsó, mindenhol hozzáférhető táplálék. Ott figyel a sarki közért polcain mégis méltatlanul háttérbe van…..
A görög tavernák étlapjain igazi kihívás olyan ételt találni, amit mi vegánok is nyugodt szívvel fogyaszthatunk. Mondjuk azzal is tisztában vagyok, hogy személy szerint még inkább megnehezítem a dolgomat, hiszen az összetevőket alaposan szemügyre véve csak ritka kivételes esetekben találom…..
Sugallatok a Vega csillagról...
Nyers eperkrémleves mandulás kölestúró rudacskákkak
2016.05.26 12:09:42
Az eper legjobb nyersen, csakis nyersen! Tudjátok az enzimek...Ha tehetem egy ültő helyemben befalok annyit, amennyi csak belém fér. Ilyenek ezek az eperfüggők!Amikor már nem tudom hogyan tudnék belőle minél többet enni, előkerül a jó öreg turmixgép.Az eper idény egyik klasszikusa nálunk a nyers…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
örülök az érdeklődésednek. Igen az összes ízhatás imitálható növényi alapanyagokból. Azt tudom javasolni, hogy keresd fel a hozzád közel eső vegán éttermek egyikét és kóstold meg a "húsos" fogásokat.
Persze mindenbe bele lehet kötni, nem állítom, hogy ugyanolyanok, mintha húsból lennének, de hasonló ízűek.
A szejtán elkészíthető steak-ként is. www.youtube.com/watch?v=EwuQ-TEj4-A
Recept a lazachoz: www.youtube.com/watch?v=snVeoGMZV1Y
Az pedig, hogy ki mit eszik meg, az egyéni döntés. :)