Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Melita

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több Tokaj-hegyaljai település után a borvidék legdélebbi pontján fekvő Tarcal is úgy döntött, közös termelői borban mutatja meg dűlőinek sajátos arculatát. Tarcal településszintű bora azonban kissé más koncepció szerint készült, mint mádi vagy tállyai elődei. Az elmúlt években Tokaj-Hegyalja több…..
Rég volt ennyire zord telünk, az ilyen súlyos mínuszokban teljes joggal lépnek életbe a test- és lélekmelegítő alkoholos forró italok. Az ízesítésükhöz használt klasszikus fűszerek ráadásul enyhe fertőtlenítő hatással is bírnak, úgyhogy direkt jót tesznek a náthás téli időszakban. Bortermelő ország…..
Ma már nem újdonság, hogy a sörgasztronómia hívei az egyes fogásokhoz különféle söröket párosítanak, sőt, olykor az ételek alkotóelemeként is megjelenik a sör. Ám a desszertek területére már kevesebben merészkednek, pedig a sörök ezen a pályán is szuperül működnek! A sörök ételekkel való jó…..
Sokszor az utolsó pillanatokra marad az ünnepi pezsgővásárlás, holott, ha időben ébredünk, és nem a sarki boltban vesszük meg a koccintanivaló bubis italt, igazi különlegességekkel lephetjük meg barátainkat. Immár Magyarországon is megszületett a kütyük iránt lelkesedők ideális ajándékpezsgője,…..
A St. Andrea Szőlőbirtok gasztronómiai újdonsága, a Kedves névre keresztelt egyedi torta hétvégén debütált a pincészet egerszalóki Szőlőünnepén – és a szervezők szerint máris nagy sikert aratott. A desszertet Szó Gellért, az idei Magyarország tortáját megalkotó cukrászmester készítette a borászat…..
A neves villányi borász, Bock József és a művész magyarországi fellépését szervező GuliAnd Menedzsment tulajdonosai, Mesterházy Gyula színész és Magonyi Andreas Zsolt operaénekes közösen látták vendégül Plácido Domingót, aki augusztus 10-én ingyenes koncertet ad Budapesten. A baráti hangvételű…..
Május 26-án, csütörtökön hárslevelűkkel éjszakázhatunk a Vajdahunyadvárban. A laza hangvételű tematikus kóstolón a pincészetek legalább ötvenféle hárslevelűt mutatnak be az ország több borvidékéről. A Hárslevelűk Éjszakájának a Mezőgazdasági Múzeum melletti román épület kerengője és a hozzá tartozó…..
Zabhegyező Nassolás Bécsben 2016.04.16 10:54:00
Hová menjünk, ha éppen csak egy kiállítás vagy hasonló rövidebb program kedvéért ugrottunk át Bécsbe, és marad időnk némi kulináris sétára is? Ínyencpiacra, csemegeüzletbe, sörözőbe? Igen, akár ebben a sorrendben! Szemezgetés a piacon Kezdjük a Naschmarkttal, az osztrák főváros legidősebb és…..
A Villányi Borvidékhez tartozó Szársomlyó és a Tenkes vonulata Magyarország legmelegebb vidéke – ez derült ki a klímakutatásból doktorált Hubert Kálmán vizsgálatai során, aki elsősorban Baranya középhegységi régióiban, a Mecsek és a Villányi-hegység területein végezte kutatásait. Nem véletlen tehát,…..
Zabhegyező Egymás hegyén… 2016.03.21 16:05:29
2016 áprilisában a legújabb somlói borokat újra együtt lehet majd kóstolni a Gellért szállóban, ráadásul  idén a borászok maguk kínálják aktuális és legújabb évjárataikat. Több mint húsz somlói, három tokaji és három balatoni borász egy helyen, egy időben április 8-án 13:00 órától a Gellért-hegy…..
A francia bortermelőket és borvidékeket hivatott népszerűsíteni a külföldiek körében az a most indult turisztikai honlap, amely Laurent Fabius volt francia külügyminiszter és a Francia Idegenforgalmi Hivatal (Atout France) borturizmusért felelős munkatársa, Michel Bernard irányításával működik. A…..
Abasáron található a világ egyetlen borospincéje, amin zarándokút vezet át. Az olaszrizlingjeiről méltán híres mátrai településen áthaladó Mária-útnak a nyomvonala „véletlenül” került a pincébe, így a kegyes turistáknak – ha pontosan szeretnék követni a zarándokutat – muszáj megkóstolniuk a mátrai…..
„Nem Szekszárddal, hanem a régi típusú bikavérekkel hadakozunk” – állítja ifjabb Lőrincz György, a St Andrea Szőlőbirtok borásza, a pénteken esedékes Eger–Szekszárd Bikavérpárbaj egyik szervezője, aki a török időkig vezeti vissza a bikavérek történetét.Korábban elhangzott már, hogy ennek a békés…..
Zabhegyező Furmint Február Mádon 2016.02.13 09:41:13
A Furmint Február rendezvénysorozat évek óta a legnagyobb és legszervezettebb boros események egyike. Február 20-án a furmint igazi otthonában, Mádon is szeretettel várják a furmintok kedvelőit rengeteg érdekességgel és nagyszerű borokkal. Tokaj-Hegyalja borvároskájáról, Mádról nehéz elfogultság…..
Az idei Borászok Borásza szavazás a félidőhöz érkezett. Az első forduló alapján a következő borászok jutottak a döntőbe:  Áts Károly – Tokaj kereskedőház, Tokaj-hegyaljaBacsó András – Tokaj Oremus Szőlőbirtok, Tokaj-hegyaljaBodó Judit – Bott Pince, Tokaj-hegyaljaBott Frigyes – Bott Frigyes Borászat,…..
Zabhegyező Egy falat óceán 2016.01.29 15:33:36
Osztrigát hagyományosan az „r” betűs hónapokban szokás enni – tehát épp a szezon közepén járunk. Persze osztrigát nem fal az ember állandóan, fogyasztása kisebbfajta ünnep. Fő értéke éppen ebben, ritkaságában és a hozzá kapcsolódó rituáléban rejlik. A történelem előtti időkből fennmaradt rengeteg…..