Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hegyesi Beáta

7 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KözÉrt Szexizmus az EFOTT-on 2017.07.15 09:36:41
Az Eu több országában hangsúlyosan, törvényileg – diszkrimináció ellenes törvény, média törvény- az emberi méltóság megsértésének tekintik, ha a női testet mint szexuális tárgyat jelenítik meg a hirdetésekben. E törvények szerint a meztelenség vagy erotika egy hirdetésben sértő, megalázó, ha a benne…..
Csobánkán rosszabb a levegő, mint Pekingben Az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat 56 helyen működtet automata mérőállomást. A nyugat-pest megyei adatokat a széna téri, pesthidegkúti ill. dorogi állomások szolgáltatják. Még a laikusok számára is elképzelhető, hogy milyen pontos képet adhatnak…..
  Május 8-án Pláza-láz a Buda környéki településeken címmel írtam, Budakeszi önkormányzatának üzletközpont építési tervéről. Emlékeztetőül, a tervek egy 5 ezer négyzetméteres, 150 férőhelyes mélygarázsos komplexumról szóltak a város szívében, a Fő utcán, hitelből. Az átgondolatlan pénzügyi,…..
KözÉrt Út a párbeszédhez 2016.11.29 07:45:39
Remeteszőlősön demokrácia “történik”. Érdekes fordulat. Hát az nem csak úgy van? Papírforma szerint lassan három évtizede behoztuk, kicsomagoltuk, összeraktuk és azóta is gyönyörködünk benne. Mostanság letörött ugyan pár alkatrész, sőt kezd gyanússá válni, hogy nem is raktuk mi ezt össze rendesen,…..
Hegyesi Beáta 2016.11.30 10:51:44
@Jakab.gipsz: igen én is így gondolom.
Budakeszi városa üzletközpont építésébe kezd, önerő nélkül, hitelből. Ez lesz a település történetének legnagyobb önkormányzati vállalkozása derül ki a Budakeszi-Művelődési Ház projekt, Gazdasági koncepció című tanulmányból, amelyet pár hete hoztak nyílvánosságra. Már a tanulmány címe is…..
Az elmúlt hetekben több aggasztó cikket, posztot és hozzájuk kapcsolódó kommentet olvastam az elszaporodó kullancsokkal kapcsolatban. Mivel az agglomerációban lakom erdőkkel, mezőkkel körülvett településen, így érintettként kicsit utána néztem a magyarországi helyzetnek.  Az elmúlt pár év enyhe…..
Hegyesi Beáta 2016.04.27 21:05:55
@zuulululu: Idén szerintem biztos nem. A tempót elnézve a jövő évre se vennék mérget.
Hegyesi Beáta 2016.04.29 08:31:39
@strobe: A Kullancs Szövetség szerepét én sem egészen értem. Úgy tűnik semmilyen érdekérvényesítő ereje nincs. Mielőtt megírtam a blogbejegyzést ki szerettem volna kérni egy olyan orvos véleményét aki kompetens a témában, azt mondta, hogy jól fel kell öltözni! Ennyi. Nyáron kb. 35 fokban sportolás, kerti munka, stb. közben.
Hegyesi Beáta 2016.04.29 08:36:04
@BiG74 Bodri: Én is úgy gondolnám, hogy az "illetékes hatóságoknak" nem arra kéne várnia, hogy valamelyik gyártó majd magától, piaci alapon engedélyeztet egy szert. Ez szerintem népegészségügyi probléma és ennek megfelelően kéne kezelni.
A fővárosnak ismét elege lett az agglomerációs közösségi közlekedés működtetéséből, mivel saját forrásaiból nem tudja tovább finanszírozni. Ez már téma volt az előző kormányzati ciklusban is, 2012 tavaszán. Akkor végül sikerült a BKK-nak megállapodnia a települések önkormányzataival. Tavaly…..