Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jennie

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Avagy figyeljünk oda ezekre a jelekre is. Lehet, hogy nem is jutna eszünkbe, hogy ebből a nézőpontból is megvizsgáljuk ezt a kérdést.  Szülőként büszkék vagyunk arra, hogy a gyermekünk JÓ gyerek, nincs vele gond, nem kell fegyelmezni, nem mond róla rosszat a tanár, nem kell vele tanulni. De mi…..
Szándékosan kicsit másként fogalmaztam meg a címet, mint az eredeti orwelli idézet, mert véleményem szerint a gyermek születése után járó különböző juttatások nem tekinthetők kevesek kiváltságának, hanem minden adófizetőt megilletnek. Ami elméletben működik, a gyakorlatban sajnos nem mindig valósul…..
Jennie 2017.07.09 17:03:17
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Viszont joggal lehet remélni, hogy a vér szerinti apa nem fogja eltűrni, hogy a gyerekét a partnerei szexuális célokra abúzálják. "

Ezt sok átlagos összetételű családban is joggal lehetne remélni aztán mégse úgy lesz. Jó lenne nem összemosni a kiskorúak szexuális zaklatását azzal, hogy meleg férfiak nevelnek egy gyereket.

@gyben: Biztos meleggé nevelik a gyereket, ugye? A legtöbb meleg embert is hetero szülők nevelték, aztán mégis melegek lettek. Mik vannak...

Amíg itthon a család fogalma egyenlő az apával, anyával és gyerekekkel, addig pont a gyerekek járnak a legrosszabbul. Egy család a szeretettől és a törődéstől lesz család, nem attól, hogy valaki egy variációt kinevez normálisnak és arra szűkíti a család fogalmát.
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. 2016 december 17.-e óta nem ittam. A függőségem minden momentumát, őszintén, kendőzetlenül követheted itt a blogon, a sikereket, és a kudarcokat is. Ezen kívül meg fogom osztani veletek a mindenféle gondolataimat, agymenéseimet is az élet dolgairól.…..
Jennie 2017.03.05 23:21:00
Jó ötlet volt onnan megfogni a témát, hogy az emberek mire keresnek és szépen látszik, hogy országunk népe mennyire le van maradva ebben is sajnos.

@Torz: Nálunk is hasonló a helyzet, anyám ivott mióta az eszemet tudom. Írtam már itt korábban, hogy amikor kicsit megcsapta a halál szele, akkor leállt elvileg teljesen és azóta se iszik. Bár ezt nem tudom ellenőrizni mert évente párszor látom szüleimet, de apám se mondott mást és akármikor hívtam őket telefonon mindig teljesen józannak tűnt. Még magam se hiszem el teljesen, de kezd újra javulni a viszonyunk és talán egy idő után nem az lesz az első, ami beugrik róla, hogy hogyan tette tönkre a családunkat.
Még az ünnepek előtt írtam, hogy jönnek látogatóba és kíváncsi leszek, hogy józan lesz-e anyám. És igen, tiszta volt, már második éve. Megbeszéltük, hogy jönnek látogatóba a születésnapom környékén is majd és már-már várom, hogy lássam őket és kezdek nem félni attól, hogy vállalhatatlan állapotban jelenik meg.
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. 2016 december 17.-e óta nem ittam. A függőségem minden momentumát, őszintén, kendőzetlenül követheted itt a blogon, a sikereket, és a kudarcokat is. Ezen kívül meg fogom osztani veletek a mindenféle gondolataimat, agymenéseimet is az élet dolgairól.…..
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. 2016 december 17.-e óta nem ittam. A függőségem minden momentumát, őszintén, kendőzetlenül követheted itt a blogon, a sikereket, és a kudarcokat is. Ezen kívül meg fogom osztani veletek a mindenféle gondolataimat, agymenéseimet is az élet dolgairól.…..
Jennie 2017.02.09 21:20:14
Gratulálok, hogy át tudtad vészelni a céges bulit alkohol nélkül! Azt elhiszem, hogy így nem volt egy nagy élmény, de nagy eredmény! Bár az én életemben az alkohol nem játszik közvetlenül, nekem is megvannak a magam gondjai az életben és erőt ad a saját dolgaim megoldásához, amikor ilyen posztokat olvasok.

Meg lehet szokni ezt a felállást és rá lehet találni mindig pár emberre, aki józan marad ilyen események alkalmával is. Mint írtam korábban is, ha egy buli alkohol nélkül nem elég jó, akkor az egy szar buli, mert nem a pia dolga lenne megadni a hangulatot, de sajnos sokkal egyszerűbb piálni, mint igazán jó bulit szervezni.
Rám józanul is nagyon nagy hatással van a zene, így nekem az már meg tudja adni a hangulatot ha jó zene mellett még egy jó társaság is van. Mondjuk az ilyen óriás céges összejövetelek, ahol a céges bullshit dominál sokkal kevésbé jönnek be, mint a saját csapatommal szervezett kisebb és személyesebb találkozók.

Nálam már minden közeli kolléga érti, hogy én nem iszom soha és így már végre nem fárasztanak a hülyeségekkel, hogy miért is kéne nekem is alkoholos löttyöket magamba önteni.
Mikor nagyon firtatták, hogy miért nem iszom, én megmondtam, hogy bár sokat nem ittam életemben, de annyira ismerem magam, hogy nem lenne jó vége. Aki ennyiből nem érti meg hogy nem kell, az meg vagy hülye, vagy erőszakos(vagy erőszakos hülye), egyik fajtát se tűröm meg a közelemben sokáig. Szerencsére a közvetlen kollégák között nincs ilyen és közöttük kevesen szokták vállalhatatlanra inni magukat. De sajnos józanul tényleg úgy érzi az ember, hogy az egész világ a piálás körül forog.
Az egyik leggyakrabban felmerülő téma a blogon, és sokan kértétek is, hogy írjak róla, de bevallom őszintén húztam, amíg lehetett, mert nem vagyok benne annyira érintett. De most összeszedtem magam, a gondolataim, a tapasztalatom, és megírom: Volt már egy olyan poszt, hogy mi az, amit NE tegyél,…..
Jennie 2016.12.28 23:44:45
@iamszendrei: Gondolom úgy értette, hogy ő inkább a másik oldalról érintett.
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Szeretnék nem inni. Ennek minden momentumát, őszintén, kendőzetlenül követheted itt a blogon, a sikereket, és a kudarcokat is. Ezen kívül meg fogom osztani veletek a mindenféle gondolataimat, agymenéseimet is az élet dolgairól. A blogot három okból…..
Jennie 2016.12.27 01:34:14
Nagyon szépen össze van foglalva a dolog a fenti bejegyzésben.

Az ezredforduló környékén, általános iskola végén, az osztálykiránduláson már előkerült piás üveg néhány osztálytársamnál. Utána nyáron már részegen láttam mászkálni pár csajt a volt osztályomból, ők addigra már a dohányzást is eléggé keményen űzték.
Középisokolában már rendszeresen lerészegedtek osztálytársaim, osztálykirándulásokon még arra is rátettek egy lapáttal, amit egyébként össze szoktak hozni hétvégéken, később a fű is jellemzővé vált pár embernél. Mindezt az ország egyik legjobb iskolájának legjobb osztályában, de a tanárt nem zavarta mert ő is alkoholista volt, ami miatt aztán ki is rúgták végül. Jópáran középiskola első osztálya után már túl voltak a saját hányásukban fetrengésen is és mindenki örömmel beszélt ezekről a fantasztikus "eredményekről".

Mire eljutottunk egyetemig legalább az osztály háromnegyede heti rendszerességgel fogyasztott nagyobb mennyiségű alkoholt(a többiek kicsit ritkábban) és ez mindenki szerint teljesen rendben volt, sőt a legmenőbb dolog volt a világon és boldogok voltak ha mégegy embert be tudtak rántani a piálásba.

A környezetemben azt láttam, hogy sokan soha nem tanulták meg igazán jól érezni magukat józanul, kellett mindig a gátlásokat feloldó alkohol. Aztán az se volt baj ha szar a buli, legyen pia, az majd megszépít mindent. Közben fényképezőgéppel kellett dokumentálni az eseményeket, különben senki nem tudta felidézni, hogy mi is történt a buli második felében és aztán persze lehetett sírni szülőknek, hogy jajjaj, (részegen) elejtették a gépet és összetört, kell másik.

Annyira elválaszthatatlan része lett az életnek az alkohol a mai társadalomban, mintha létszükséglet lenne. Én személy szerint eléggé elcseszettnek érzem azt, hogy a jó hangulat gondolatához ennyire társul a pia minden korosztálynál. Mintha csak részegen érezhetné jól magát az ember. Ez persze a már fiatalon állandóan alkohollal turbózott bulizás után természetesnek is érződhet.
Elárul valamit a társadalomról, hogy rendszeresen bódult állapotban kell tölteni az idő egy részét hogy meneküljön az ember azok elől a problémák elől, amit saját embertársai okoznak, ahelyett, hogy a mindennapi életet próbálnánk jobbá és élhetőbbé tenni úgy, hogy kevésbé szomorítjuk egymás életét.
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..