Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Döglött Kutya

49 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     Biztosan mindannyiunknak vannak a fejében olyan helyek, amik nagyon kemények, nagyon extrák, nagyon parák... nem beadhatatlanok, de azért kell bátorság ott lenni. Kis nagyon fiatalként, még az elején nekem Józsefváros ilyen volt.....
Egy graffitis élete Vélemény 2023.05.14 16:01:26
      Régóta őrizgetek egy üzenetet egy egykor nagyon aktív, ma már csak néha festegető arctól – amit tulajdonképpen elküldött, de aztán hamarosan törölte is (csak hát ugye minden előásható törlés után is…). A lényege az volt, hogy nem igazán értünk egyet a mai divatos eurostíl kapcsán.....
Egy graffitis élete Ismétlődés 2023.04.08 13:17:27
     Hónapokon keresztül szinte minden ugyanaz. Ugyanaz az útvonal, ugyanaz az idősáv. Ugyanazok a házak, falak, rajzok, szignók... fél életem monoton utazás mostanság, semmi sok változás...
Egy graffitis élete Diszpi king 2021.05.15 11:36:19
       Ha ma festenem „kell”, a jó rajz nálam ott kezdődik, hogy legyen benne diszperzit. A diszpi azért kellemes, mert kötetlenül variálható, színezhető (nemrég pl. ruhajelölővel kombináltam), olcsó és jó nagy felületre elég. Lehet kenni ecsettel, hengerrel, de én egy súrolókefét szoktam hozzá…..
Régóta foglalkoztat ez a kérdés, pontosabban ennek boncolgatása, mely szerintem többeket is  érdekelhet. Így hát ezen a vidám szép estén erről kaparok pár gondolatot, meglátást, beleépítve némi saját korábbi tapasztalatot is...
Az elmúlt napokban kicsit kiszabadultam a békés nyugodt kis ketrecemből, és nyakamba vettem Budapestet. Láttam ott mindenfélét (vonatot is egy-kettőt), találkoztam emberekkel, hallottam sztorikat... tegnap pedig ahogy repített az Alföld felé a magyar nemTGV, beugrott pár történet egy téma köré.…..
... avagy hogyan buktam el majdnem egy okostelefont egy megrendelés miatt...
     Tegnap este kissé fáradtan hazajöttem munkából, és csak az üres lakás fogadott… a család messze távol, külön éjszakázik. Nem sűrűn van ilyen, de ez a kevés alkalom ad lehetőséget arra, hogy egy kicsit én is kirúgjak a hámból, és ne csináljak semmit. Vagy épp azt tegyem, amihez kedvem van,…..
Nemrég belefutottam egy ilyen csúnya ügybe, mondhatni állatira kifogtam. Sokáig gondolkodtam, megírjam-e vagy sem, illetve ha megírom, hova tegyem, mivel sok aktív blog meg oldal van a kezeim alatt, de egyik sem ilyen magyarosan panaszkodós-károgós. Aztán egy ismerősöm jelezte, hogy…..
Egy graffitis élete Úton Nyugatra 2018.12.20 22:00:18
Sokat változott az életem… most éppen repít az InterCity az osztrák határ felé, miközben a laptopon küszködöm ki a pár sort, a néhány gondolatot magamból. De míg régebben inkább rendszertelenül, cél nélkül faltam a vonatkilométereket, jutva addig, ameddig nem dobott le a kalauz, vagy mikor már nem…..
     Mostanában a munkáltatóm finanszírozása által lehetőségem van viszonylag sok zötykölődésre, száguldozásra a cég járatain, eszembe is jutott néhány régi emlék, miközben bámulok ki a már-már jellegtelen, tiszta járművek ablakán…..
(Vidám) gyerekkoromhoz hozzátartozik, hogy rengeteget fetrengtem itt-ott éjszaka az országban. Mivel kb. gyűlöltem otthon lenni, szabályosan menekültem otthonról, így volt olyan nyár, ami úgy ment el, hogy két hétig jártam az országot, aztán hazamentem pár napra pihenni meg rendbetenni magam, majd…..
Általában akkor kaparok valamit, amikor már este van, alszik mindenki, én meg őrzöm itt az álmokat, mert mindig van valaki ,aki a legváratlanabb pillanatban felsír és felveri az egész házat... így őrzöm a nyájat és segítek asszonykámnak, hogy többet tudjon pihenni, mert azért kemény is tud lenni az…..
Néhány hónappal ezelőtt volt egy dunántúli utazásom, aztán úgy voltam vele, hogy jó lenne meglátogatni valamelyik legálfalat... Óbuda, Tatabánya, Pozsony, Szombathely és Pécs volt tervbe véve, hogy valamelyik csak összejön.....
Tegnap délután, miközben vártam a vonatomat az állomáson, bámultam ki a fejemből és a villanyoszlopra ragasztott választási plakátot nézegettem (aztán közelről is megnéztem, de ha azt írnám, hogy letépkedtem, még ki tudja milyen büntit adnának nekem a lelkes állampolgárok, így inkább maradjunk…..
Munkám és a hétköznapi élet során elég sűrűn találkozom a "szemét graffitisek" hozzáállással, vagyis azzal, hogy mindenki, aki szórófestékkel dolgozik vagy azt mer használni, az egy bunkó szemét vandál állat. Nem akarok Kiakadás Éve címre pályázni (legutóbb a gyerekrajzos aluljárófestést veséztem…..
Ahogy vonattal járok-kelek az országban, időnként van egy kis időm (vagy éppen a kényszer hozza) lemenni a föld alá az állomás aluljárójába. És van, hogy nem otthagyott szignókat, tageket nézegethetek ingyen (aminek szerintem megvan a maga szépsége), hanem mindenféle érdekes vagy kevésbé érdekes,…..
Döglött Kutya 2018.02.08 08:54:55
@Isida: köszönöm szépen... :) igyekszem!
Sok kívülálló nagyon boldog lenne, ha nem lenne minden ész nélkül szétfestve, összefirkálva, és úgy komplexen tiszta lenne a környezete (most eltekintünk az alapból gusztustalan reklámtengertől úton-útfélen)... de vajon hogyan lehetne rávezetni a jónépet, hogy ugyan már nem a tiéd, ne firkáld, ne…..
Mivel az életem nem csak a graffitiről szól és szólt, ezért ma egy olyan történetet írok, amiben nincs se legális, se illegális fújkamóka...:)..
Nem is vettem észre, hogy az utóbbi félévben havonta kaptatok olvasnivalót, most meg kimaradt negyed év... ez van, mikor az ember kismillió dolgot csinál egyszerre... hoztam hát egy sztorit...
Ma ezt fogom feszegetni; hátha lesz benne valami olyan gondolat, ami nem csak az enyém...
Egy graffitis élete Ti írtátok 2017.05.13 08:56:28
Időnként rám írtok "a közösségin", dumázunk pár sort, néha megtudom, kik vagytok, mit írtok; megkérdezem, milyen az aktuális graffitis helyzet ma Magyarországon, vagy legalábbis azon a részen, ahol működtök, mi vonz, mi motivál - egy ilyen beszélgetést osztok meg veletek egy olyan valakitől, aki nem…..
Egy újságban futottam össze az alábbi interjúval, és sikerült hozzájutni az eredeti anyaghoz is... a NAGYBETŰs rész kimaradt az újságból, a (zárójeles) rész került be. Szándékosan van XXXX-elve minden név; a blogon nem nevesítek és nem reklámozok senkit. Az újságot…..
Egy graffitis élete Hova fessünk? 2017.03.22 11:56:49
Sajnos sokszor sírnunk kell, mert nem tudunk hova festeni legálban. S valóban, vagy nem lehet fújni normálisan, nyugiban, vagy akad egy olyan fantasztikus lehetőség, hogy saját anyagból, 0 forintért valósítsd meg a megrendelő elképzelését, és örülj, hogy festettél, meg referenciaként kifesthetted,…..
2004. május 1. - a nap, amikor Magyarország az Európai Unió tagjává vált. Én elleneztem, és a mai napig sem vagyunk barátok, de mindenkinek szíve joga... mindenesetre az a nap, az a hétvége ajándék volt nekem...