Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trakktoros

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        " A matematika felvételi az utóbbi 10 év legnehezebb vizsgája volt, több gyerek is sírva hagyta el a vizsgatermet - számoltak be a pedagógusok." (penzcentrum.hu)       "Elképesztő feladatok a felvételin. " (mno.hu)       "Matematikából tíz feladatot kellett megoldani, amelyen összesen…..
trakktoros 2016.01.26 21:55:22
@Evezős:

Üdv.

Én emlékszem, hogy az "A" osztály volt a kiválogatott "krém", tsz elnök gyerekek, orvos csemeték, gazdag család sarjai, a "B" osztály volt a "középosztály", a "C" a teljesen elszegényedett, elmaradott családból jövő gyerekeké volt, és persze a kisegítő a kezelhetetlen fiataloknak. Szó sem volt valódi tudás alapú, készség alapján válogatásról. Ha tök hülye voltál, de az apád volt a tsz elnök, akkor "A"-s voltál, kizárt a bukás, a rossz jegy, és így tovább.
Természetesen elhiszem hogy Te ezt nem így élted meg, de ahova én jártam általános, ott bizony így működött, és ez (felnőtt fejjel már átláthatóan) az általam megismert gimnáziumokban is így működött, a fehérvári JAG, és a dunaföldvári MLG saját tapasztalat alapján. Természetesen már ekkor "kiégtem", eszembe sem jutott továbbtanulni...

Tudom hogy egy megkeseredett embernek tűnhetek, de szerintem semmi esélye ennek a társadalomnak (globálisan) a túlélésre. Az elit nem hosszú távon gondolkodik, felemészti teljesen az alsóbb rétegeket. Ez a feudalizmus alapja, erre építjük a társadalmainkat. (Szerintem.) Még csak azt sem mondhatom hogy engem ez érintene, nem szűkölködöm, nincs utódom akiért izgulnom kellene, mégis érdekes hogy többet foglalkozom a problémákkal mint akinek van "veszíteni valója"... Lehet nagyon ráérek, inkább inni kellene... (:
trakktoros 2016.01.26 22:02:38
@trakktoros:

Ja igen, amit ez a mocsadék jelenlegi rablóbanda művel, erre már nincsenek szavak. Ez a mérhetetlen harácsolás, kirekesztés, ellehetetlenítés már szinte paródiája a kádár korszaknak. Ezekre nincsenek szavak... De úgy tűnik jól lett a nép kondicionálva, szinte minden ellenállás nélkül, nyíltan művelhetik a szabad rablást ezek a sehonnai retkestalpú szörnyek... Elhiszem hogy ez jobban feltűnik, de ez sajnos a mi gyerekkorunkra (ami már lassan történelem) épülhetett fel (: