Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vivanco

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi években fokozott figyelmet kapott a D-vitamin szerepe, mivel felismerték, hatása nem korlátozódik a csontanyagcserére, hanem fontos szerepet játszik a szervezet immunfolyamataiban. A D-vitamin az egyik legősibb vegyülete szervezetünknek, melyre szinte valamennyi szervrendszerünk megfelelő…..
Vivanco 2016.01.25 09:42:58
Én bő két éve szedek D3 vitamint (10.000 NE/nap) kiegészítve komplex K vitaminnal (K1/K2 MK4+MK7 - 1000/1000/200 mcg) télen nyáron, mivel nyáron is nagyon kevés lehetősegem van szabadban, napon tartózkodni.

Elsősorban az érelmeszesedés elkerülése érdekében kezdtem el szedni, de másik fantasztikus pozitív hatásával is szembesültem. Kisgyerek korom óta rengeteget szenvedek náthától, szinte folyton ki-be megyek belőle, gyakran annyira elhatalmasodik, hogy arcüreggyulladás vagy ahhoz közeli szövődmények is vannak, ilyenkor fül-orr-gégészeti kezelés, antobiotikum kúra kell a kilábaláshoz.
Nos az elmúlt két évben, mióta szedem a fenti vitamin kombót mindössze két alkalommal volt egy egyhébb kis náthám, egy picike kis torokfájással, mintkettő 3-4 nap alatt nyomtatanul elmúlt!

A D3 szintméréssel kapcsolatban még annyit, hogy aki Bp-től távol él így nem válogathat a magánlaborok szolgáltatása között hanem a TB-s ellátásra szorul, annak sok sikert! Én a vitamin szedés előtt is mérettem D3 szintet majd 6 hónappal később is. Magánúton kértem, fizetős szolgáltatásként a TB-től, mivel orvosi indokom nem volt rá, így 6000 Ft volt egy mérés.
Az első még viszonylag rendben zajlott és két héten belül megvolt az eredmény. De a féléves kontrollmérésnél 8 hétig kellett várnom az eredményre! A vér levételekor megadták a labor számát, és mondták hogy hetente egyszer próbálgassam hívni őket, hogy kész van-e az eredményem.
Nos a laboros hölgyek legtöbbje kritikán alul viselkedett a telefonban, miután kérdésükre, hogy mi a betegségem ami miatt mérnek nekem D3-at közöltem, hogy nincs semmi betegségem, hanem fizetős szolgáltatásként egyéni kíváncsiságból én kértem a mérést.
Egyik igen kedves laboros hölgy szabályosan üvölteni kezdett velem a telefonban, hogy mennyire túl vannak ők terhelve és sok betegnek az élete múlhat azon ha nem lesz meg időben az eredménye és én honnan veszem a bátorságot hogy csak úgy jókedvemben méregettetem itt a D3 szintemet amikor semmi bajom nincs, majd rámcsapta a telefont!
Egyszerűen felháborító ez a hozzáállás, ha nincs rá kapacitásuk, akkor nem kell elvállalniuk a fizetős szolgáltatást, de ha egyszer elvállalják és beszedik tőlem a pénzt érte, akkor igenis csinálják meg, és akkor engem nem érdekel, mennyire túl vannak terhelve, semmi közöm hozzá!

Ezzel jó, ha mindenki tisztában van, aki D3 szintmérésre szánja el magát!