Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Foxylady

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogkocsma Citromdzsem 2016.12.26 07:00:00
Százados Asszony nemrég tért haza sikeres útjáról a Pireneusi-félszigetről. Hozott nekem meglepetést mintegy két kiló kezeletlen héjú citrom képében. Persze, olyan nagy meglepetés nem volt, hiszen én kértem, hogy hozzon, de azért nagyon örültem.Félretettem a hűtőbe, aztán hétvégén nekiláttam.…..
Blogkocsma Kolbászos kifli 2016.11.28 07:00:00
Meglátogattam Kistesót. Mohamednek néha meg kell emelnie a seggét, ha már a hegy nem hajlandó mozdulni, ugye.Kaptam egy kávét, kényelembe helyeztem magam a konyhaasztalnál.- Rendeltem házikolbászt egy kollégától, viszel belőle? - kérdezte.- Persze.Nyisszantott egy darabot, fóliába…..
Foxylady 2016.11.28 12:27:50
Olvastam SzatmáriFeri receptjét , és nagyon megtetszett. Spárgám csak mirelit van itthon, ezért levesbetét nem lesz, de valami hasonlót azért alkottam. Az eredeti recept kókusztejet is használt, de én inkább indiai ízvilág felé viszem el a sajátom...
Képek a kertrõl - ami éppen megtetszett. A sorrend kicsit összevisszára sikeredett. Ez egy gyűjtemény 2013 óta a számomra érdekes képekből. A veteményesem 40 m2, amin meg kell termelnem az éves paradicsom, zöldbab, spenót, csili paprika és egyéb szükségletünket...
Blogkocsma Rémsajt 2016.03.07 07:00:00
Szeretem a krémsajtokat, mikor éppen nem a lekvár megyen, azt kenek a saját sütésű kenyérre. Van ilyen is, olyan is, a 800 Ft/kg-os, növényi zsíros bigyótól a 3200 forintos Philadelphia krémsajtig. No meg az sem mindegy, hogy krémsajt vagy sajtkrém. Valahogy úgy jelenik meg a lelki szemeim előtt,…..
Bár sokan idegenkednek tõle, nekem nagyon izlik. Már gyerekkoromban is szerettem, pedig nem is volt Popeye mesénk diafilmen. Tényleg, vajon mi lett a régi diafilmekkel ... Nem az elsõ alkalom, hogy posztolom, de ez már annyira egyszerû, hogy seperc alatt elkészíthetõ (köszönhetõen a…..
Foxylady 2016.03.03 07:17:26
Blogkocsma Bolonyai ragu 2016.02.18 07:00:00
Talán ez az a ragu, amit majd minden gyerekes anyuka készít. Ki így, ki úgy, de amennyi receptet, illetve ilyen nevû ételt láttam, egyik sem az igazi "bolonyai ragu". Olyannyira, hogy még én sem készítek autentikusat, hiába tanultam a receptet anyámtól, aki Bolonyában állt a nyári hõségben a tûzhely…..
Blogkocsma Csokoládépuding 2016.01.29 07:00:00
Piszkosul megkívántam megint valami édességet. A karácsonyi dőzs már rég elmúlt, a gazdag sütemények emléke is erősen megkopott. Lehetne még cifrázni, egy szó, mint száz, össze kellett dobni valami egyszerű édességet másodiknak. Elsőre a karamellpuding ugrott be. Egyszerű, alig pár dolog kell hozzá…..
Metroban járván elszabadultam a halas részlegnél. Feleségem nincs itthon, KELL mindenféle hal és egyebek. Elsõsorban egy kagylólevesen gondolkodtam, mert a Metroban mindig kapni friss fekete vagy kék kagylót. Bár kicsit többe kerül, érdemes a tiszítottat venni Ha levest készítünk, egy hálónyi…..
Mostanában mintha sok rizottót ennék ... A nagy tengeriherkentyûs vacsora fõételének a körete volt ez a rizottó, amihez a garnélát kivételesen nem a Metroban, hanem a Sparban vettem, ahol lehet kapni negyedkilós vagy félkilós kiszerelésben nyers mirelit rákot. Sajnos még mirelitben is majd…..
Blogkocsma Bobájka 2016.01.21 07:00:00
Jézuska mákdarálót hozott Karácsonyra. Illetve - ha egészen pontos akarok lenni -, visszahozta a mákdarálót, amit pár éve kölcsönkért, de ebben már nem a Kisjézus volt a ludas, hanem Kistesó. Egy szó, mint száz, végre ismét lett darálóm, ehetem a mákot rogyásig. Külön aktualitást adott a dolognak,…..
Foxylady 2016.01.21 12:10:32
@Andrass9: :):):) Edzésnek is jó lenne!
Foxylady 2016.01.21 18:13:39
@Waka: Azt a posztot, amikor hamar kell odaérnem reggel valahová és a kávét választom. Mondjuk este bepótolom, lehetőleg szintén ágyikóban. Tableten olvasós voltam, de most már okosabb a telefonom és a kijelzője is kényelmesebb méretű, most is azon pötyögök, megszerettem.
Foxylady 2016.01.22 12:28:12
@Waka: Még szerencse! Ma csak régi posztokat szemezgettem, még mindig van olyan, amit nem olvastam, plusz a kommentekből is sokat lehet tanulni.Most a buszon teszem mindezt.:)
Úgy látszik, mostanában mindent cajun fûszerezéssel készítek. Nagyon szeretem, és igyekszem mindenkire rátukmálni. Most a kicsilyány jött délutánra, valamit fõzni kell neki. Igaz, a hûtõ tele van PK-val (grrr), lencsével, karfiolos pórélevessel, de ezekben nincs semmi hús. Na jó, a lencsében van…..
Foxylady 2016.01.19 19:56:06
@Praliné.: :-)
Foxylady 2016.01.19 21:15:35
@Benikuty: Pont ezt a chipotle fajtát kerestem, láttam a Street Kitchen egyik videojában, csak nem találtam meg, köszönöm szépen!
Foxylady 2016.01.19 22:06:07
@Andrass9: Köszönöm szépen, a vízmentes tipp tetszik, körtéből készítettem hasonlót ősszel, idén máshogy fogom.:)