Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Androme1126

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha energiaitallal szeretnéd átvészelni a szokásos délutáni pangást, vedd figyelembe a következőt: egyetlen doboz (0,5L) energia ital 52 gramm cukrot tartalmaz, körülbelül ugyanannyit mint 11 Oreo keksz. Bár az energiaital gyártó cégek azt állítják, hogy termékeik erősítik a szellemi és fizikai…..
Androme1126 2016.01.19 09:32:53
Szeretnék egy fontos dolgot megosztani a társasággal a témában. Van egy olyan érzésem, hogy a cikk hozzászólói valószínűleg aktív energiaital fogyasztók. Lehet, hogy a cikket nem tartják az illetők díjnyertesnek, de attól még fontos dologra hívja fel a figyelmet. A környezetemben szerzett tapasztalatokat szeretnék megosztani az energiaitalokkal kapcsolatban.

A férjem elég sokat fogyasztott energiaitalból, és ahogy túljutott a 30. életévén egyre többször fordult elő vele, hogy álmatlanul forgolódott éjszaka, holott rettenetesen fáradt volt, alkalmanként szívdobogást kapott indokolatlanul, néha megfájdult a mellkasa. Ezen felül a végén már hiába itta szó szerint literszámra az energiaitalt, nem érte el azt az élénkítő hatást, amit kellett volna. Gyakorlatilag odáig jutott, hogy azért itta az energiaitalt, hogy ébren tudjon maradni napközben, este pedig nem tudott aludni tőle. Nyilván ezek a tünetek erősen alkat függők, de ő rendszeresen sportolt mindig is, szóval egyáltalán nincs rossz fizikai állapotban.

Ezeket az italokat, ha jól látom többnyire fiatalok fogyasztják és úgy gondolom, hogy ezek a hatások ilyen korban még nem feltétlenül jelentkeznek. Szeretném felhívni rá a figyelmet, hogy kitartó fogyasztással eléggé szét lehet pörgetni a szervezetet és nem biztos, hogy megéri a dolog. Mint ahogy egy hozzászóló említette, az energiaitalok fogyasztása valóban alku az ördöggel. Csak jól tudjuk az ördög mindig utólag nyújtja be a számlát.

Nem arról van szó, hogy nem tartom hasznosnak az energiaitalokat. Megvan a hasznuk a maga idejében nagyon is. És rengeteg vitamin van benne. Én magam is alkalmanként iszok energiaitalt (egy évben egyszer) mert néha kell a pörgető hatás (buli után hazavezetni a társasággal), de arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy vigyázzanak a fogyasztók magukra! Nehogy nagyobb szívás legyen belőle.

Aki esetleg úgy érzi, hogy belekerült ebbe a hurokba, amit a férjem esetében is tapasztaltunk, leírnám, hogy ő, hogyan tudott kitörni belőle. Ő nagyon elhatározta, hogy véget vet ennek és minél kevesebb pörgetőt vesz be. Első időszakban koffein tablettát evet, azt hiszem Naturlandosat, ebből kb 2-3 szem kellett 1 nap és úgy már túl tudta élni, próbált minél kevesebbet bevenni. Ettől este tudott aludni. Emellett magne B-6-ot szedett, és neki nagyon jót tett, mert az idegrendszert támogatja és idegi kimerültség ellen kiváló. Ezzel sikerült elérnie, hogy nem érezte magát fáradtnak napközben, és éjszaka is tudott pihenni. Azóta gyakorlatilag egyáltalán nem iszik energiaitalt.

Vigyázzatok magatokra!