Regisztráció Blogot indítok
Adatok
martee

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan vágynak Kanadába, nem csoda, hogy viszonylag gyakoriak a kérdések, ezért örültem meg Martee posztjának, ami ebben nyújt segítséget. Egészen pontosan Montreálról lesz szó, a pontosítás jelentőségére hamarosan fény derül. Emellett kiderül, hogy bizony Svédországban is…..
martee 2017.03.12 18:09:11
@Bicepsz Elek77: Igen, teljesen igazad van. Kimondottan azoknak könnyebb bejutni Québecbe, akik eleve francia nyelvterületről érkeznek.
Tényleg rengeteg az ázsiai is. Ezt már az első évben is megtapasztaltuk, hisz barátaink többsége koreai. Mivel Soeul már túlnőtte magát, igyekeznek olyan helyen új otthont találni, ahol tiszta a levegő, kevesebb a stressz (munkahelyi és iskola), de azért van lehetőségük még pl. boltot vagy éttermet nyitni.
Ilyen szempontból már Torontó is necces...
A francia? A québeci francia tényleg nagyon eltér a 'párizsi franciától': nyelvtan, kiejtés...
Mikor először hallottam québeci franciát, nagyon elgondolkodtam, hogy ez most mi is volt :) :)
Viszont az iskolában a hivatalos franciát tanítják.
martee 2017.03.12 20:41:26
@Aye aye: akkor egyértelmű, hogy angol nyelvterület.. És ezek szerint a repülőtér, ahonnan van közvetlen járat Bp-re se lenne hátrányos , a rövidebb utazás miatt....
Szóval marad mondjuk Torontó környéke? pl. Missassauga vagy Brampton...
Ma kedvenc sorozatom folytatódik, azaz megint bepillanthatunk valakinek egy napjába. Ráadásul a helyszín és Kati munkája is különleges, hiszen meglehetősen ritkán érkezik poszt Izraelből, pláne olyan, aminek a szerzője napjai egy részét a Jad Vasem központban, másik részét pedig…..
Családostul mindig nehezebb elindulni, abban az esetben pedig ha három gyerek van (mint a mai poszt szerzője, Martee esetében), különösen nagy kaland – már csak a gyerekek miatt is. Ha mindehhez hozzávesszük, hogy a célállomás a közelinek nehezen nevezhető Kanada, akkor külön le a…..
martee 2016.01.20 17:52:49
@KUNTYI: Csak a saját véleményemet írhatom: mikor költözünk valahova, akkor igyekszünk olyan helyet találni, ahol a környezet szép, barátságos, számunkra otthonos.
Magyarországról szerintem el lehet mondani, hogy építészetileg a legtöbb város, de még a kisebb falvak is mutatnak valami szépséget, meghittséget.
Na mármost ha egy tipikus észak-amerikai utcaképre gondolsz, akkor mit látsz? - kocka épületek, barnás tégla borítással a legtöbb helyen.. Olyan Minecraftos feeling :)
Szépnek egyátalán nem nevezhető. Viszont Montrealban épp az tetszik, hogy van olyan része, ami egész "szép" - még európai szemmel is :)
martee 2016.01.19 23:54:29
@Dragonlady (Bp, Hun):
Nem baj, hogy kétszer is megjelent :) Így jobban megjegyezzük! A suliban is szokott lenni próbariasztás és akkor is kijönnek, segítenek kivonulni a gyerekeknek stb.
Ha tényleg lenne vmi, akkor lehet nem lenne olyan fejetlenség...
martee 2016.01.19 23:56:16
@Dragonlady (Bp, Hun):
Pedig megéri elolvasni ;)