Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Petra033

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a kastély régóta a látóterünkben van, mégsem írtunk róla, mivel 2017-ben bekerült a nagy Nemzeti Kastélyprogramba, így felújítására, uniós forrásból bruttó 762 millió forint fejlesztési forrás jutott.  2017 március végén bejelentették, ez az összeg a kastély helyreállításának első ütemére…..
Lassan 3 éves tapasztalatom van a gyerekorvosokkal és védőnőkkel, és egyre többször gondolkozom el azon, hogy tulajdonképpen mekkora segítséget is jelent a jelenlegi rendszer. Eddig 3 védőnővel és 2 gyerekorvossal volt dolgunk, két külön településen, plusz a család többi kisgyerekes tagjával való…..
Petra033 2019.09.07 08:00:00
@Sterbinszky Tivald: gyermekágy már régen nincs, bármilyen szülés után pár órával már felkeltik az embert, hogy mozogjon, mert minden sokkal jobban regenerálódik a mozgás által. (ez egyébként a műtétekre is igaz, régen fektették a műtöttet, ma már felzavarják sétálni)
Az atomerőművek meglehetősen ritkán robbannak fel - nyugtat meg minket az atomenergetikai szakember. Néha azért mégis megtörténik - vágjuk rá mi. Megtörtént Cseljabinszkban, Csernobilban, Fukusimában, és van még tucatnyi hely a világon, ahol bármikor történhet atomkatasztrófa. A…..
A miniszterelnök idén elmondott évértékelőjének mind külső körülményeiből, mind tartalmi állításaiból és a megfogalmazott víziókból egyaránt levonhatjuk a konzekvenciát: Orbán Viktor végképp elveszítette a kapcsolatot a valósággal, maradék híveivel egyetemben sajátos álomvilágban él, ami…..
Benderik elmélkedik O1G 2018.12.22 21:53:00
  Tisztán etimológiailag, néprajzilag, kommunikációelméletileg, marketingtudományilag és szociológiailag -- azt kell mondjam: gyönyörű. Egy szó, mely minden fenti tudós álma.     Ismert eredete, s bár hogy a köznyelvbe most ki ötlete volt berobbantani, nem tudjuk (bár…..
Orbán maffiakormánya újabb fokozatba kapcsolt. Az erőszakszervezetek végzik a dolgukat: rendőri brutalitás, törvénytelen oszlatások, gumibot, könnygáz, az országgyűlési képviselők megregulázása. A kormánypárt médiamunkásai pedig próbálják menteni a menthetetlent. A kormánypropaganda teljes gépezete…..
Petra033 2018.12.15 08:18:10
@chrisred: Nem igaz, hogy csökken nyugatra a ledolgozott órák száma. Elsősorban a munkaerőhiány miatt, (pl. Németországban) nem tudok olyan szektort, ahol ne túlóráznának a végső határig.
Azoknál a cégeknél akikkel én napi kapcsolatban vagyok, ott tartanak, hogy már a szabadságokat is csak papiron adják ki, és napi 12 óráznak. (mérnökökről van szó)
Az általam ismert magyar cégeknél is alakul egy hasonló helyzet, és igenis nagyon sokan szívesen túlóráznának még többet. És nem félnek, hogy elvesztik az állásukat, az elmúlt éveben aki elvesztette 1-3 hónap alatt talált magának új állást, de az ismerősi körből sokkal többen voltak a kik felmondtak és máshova mentek több pénzért.
Ha én visszaemlékszem az én huszas-harmincas éveimre ('90-2010) én se dolgoztam napi 12 óránál kevesebbet sohase, voltak célok (kocsi, ház) amit meg akartunk teremteni családalapítás előtt és megdolgoztunk érte.
Aki valóban a termelőszektorban/egészségügy/oktatás dolgozik az tudja, hogy mekkora a harc a dolgozókért, én nagyon nem tudom elképzelni, hogy bárkit olyanra lehetne kényszeríteni amit nagyon nem akar (esetleg valami faluban a világ végén, egy autóval nem rendelkező valakit). Mert egyszerűen el lehet menni máshová ahol tárt karokkal várják.
Szép volt a naplemente – de most piszok hideg van! Fúj a szél is. Próbálok minél kisebbre kuporodni a padon, magamra tekerve szorosan a kabátot. Behunyom a szemem. Aludni nem merek, de próbálom elképzelni a tűz melegét, vagy ahogy a forró tea végigfolyik a torkomon, de már nem segít: túl rég volt…..
Petra033 2018.10.21 10:53:36
@MammyPress Média: Sajnos tényleg akarják.
Ha megnézed pl Németországot, ahol a munkanélkülieknek JÁR a szociális lakás, jár a 400 euro szociális segély (amin felül fizetik a lakásbérletet, rezsit), tehát Németországban ma 250-400 ezer közé teszik a nem bevándorló hajléktalanokat. (ebből 12 ezer hajléktalan fiatalkorú, akik megléptek vagy otthonról, vagy valamilyen állami gondoskodó szervezettől.)
Ezeknek az embereknek a nagy része még fel is veszi a 400 euróját, de a lakást már nem veszi át, egy része még a 400 eurót is bennhagyja a rendszerben, mert "nem akar a hivatalban órákig ücsörögni".
Csak azt szeretném megértetni - amit nekem is nagyon nehéz volt elfogadni - , hogy igenis ezt akarják. illetve semmi mást nem akarnak és ez marad. Én azért is hagytam abba a kisegítő munkát ezen a területen, mert semmi értelmét nem láttam
Petra033 2018.10.21 11:30:33
@Boar.: nem éltem meg kudarcnak, értelmetlennek találtam. Mint kb mindenki aki ilyen helyen dolgozik. Nem tehetsz mást, mint ellátsz. Fixálod az állapotot.
Azt már tudjuk, hogy pozitiv hozzáállással és segíteni akarással nem változtatsz semmit, hát most ki lesz próbálva a negatív hozzáállás....szerintem ez se fog változtatni semmit, hiszen nem tudsz olyan országot mondani ahol nincsenek tartósan utcán élők, se a "mindent kínáló", észak-európai országokban, se az ilyen életformát büntetőkben.

@zsenyeg
....voltam 33 tizennyolc éve :), de sok szerencsét :)
valóban az a helyzet, hogy ha megvizsgáljuk a nagyjából működő országokat, kb ugyanolyan számokat találunk.
x% társadalmon kívül élő,
x% extrém ideologiát valló
x% valamilyen szempontból kimelkedő és
x% mindenre bólogató...stb
és ezek a százalékok kb állandóak, teljesen függetlenül a politikai berendezkedéstől, gazdasági helyzettől, szociális hálótól...
Én úgy gondolom, hogy ezt egyszerűen el kell fogadni és nem megpróbálni embercsoportokat az egyik kategóriából a másikba áttuszkolni mert az nem megy.
Ellátni lehet őket. és csak azokra koncentrálni akik akarnak valamit (maguktól) és ehhez segítséget kérnek.
Petra033 2018.10.21 11:45:06
@Boar.: soha nem írtam, hogy a mostani eljárás megoldás.
De a másik sem az.
Ezt írtam: " hanem próbáljuk elfogadni, hogy ezt ők akarják így és legalább utcán létezésüket keretek közé szorítani"
Keretek közé szorítani a társadalom érdekében. Amelynek bizonyos helyzetekben védenie kell magát.
Pl ne börtönből indulj ki, hanem, hogy kitiltják a hajléktalanokat a játszóterekről. egyetértessz vele? Hogy a gyereked ne fertőződjön meg hepatitisszel a játszótérpadon? oké, akkor menjünk tovább...Kitiltják őket az áruházakból, nem nyúlhatnak a kirakott zöldséghez...egyetértessz?..nem mehetnek uszodába, nem rakhatják le a ruhájukat a kabinokban...egyetértessz?
Máris egyértelmű, hogy ez milyen bonyolult kérdés.
Márpedig valamilyen szinten szabályozni kell...
Reckl Amál blogja Az én #metoo-m 2018.10.08 01:53:42
Azt írta az újság, hogy a #metoo mozgalom egy éve kezdődött. Ekkor mert Harvey Weinstein azóta bukott filmproducer egyik áldozata először a nyilvánosság előtt, névvel, arccal beszélni az őt ért szexuális támadásról. Számos áldozat jelentkezett még, erre korábban nem volt példa. Ahogy arra sem,…..
Petra033 2018.10.09 08:38:14
Nem egészen értem némely nőnemü lény milyen párhuzamos világban él. Én nem érzem, hogy gyűlölnének a férfiak, soha egy percre se éreztem és ezután - a jelentősen túltolt - #metoo után sem gondolom.
Viszont valóban nem értem, hogy hogyan kerülhetett sor a metoo-s esetek nagy részére.
Nekem is volt olyan élményem amikor még 20 éves koromban a fönököm nyomulni próbált, de miután kétszer-háromszor hangosan, mások előtt beszóltam neki ez megszünt. Olyan is volt, hogy valaki fizikailag is nyomult (tapizós munkatárs tipikus esete), akkora pofont kapott, hogy lement a feje és utána szépen udvariasan viselkedtünk.
Tanulság volt, hogy se a pofonért, se beszólásért, se más esetért amikor helyreraktam egy férfit, soha semmilyen hátrány nem ért, sőt, talán még jobban is tiszteltek utána.
Nem "jelenteni" kell az ilyen esetet, hanem azonnal (vagy olyan gyorsan ahogy lehet) nyilvánosan tisztázni. Nem a fönöknek panaszkodni, hanem mindenki előtt nyilvánosan. Akkor még mindenki megőrizheti valamennyire a méltóságát és le lehet zárni a dolgot.
Tehát én azt gondolom, hogy a metoo-s eseteknek a nagy része egyszerűen azért eshetett meg, mert a szerep/karrier/pozició fontosabb volt mint a saját önbecsülés.
Akkor meg nem kell sírni utána..
Én nőként (boldog házasságban élő nőként) nem szeretném a férfi és nő közötti ártatlan viccelődést, flörtögetést elveszíteni azért, mert megfélemlített férfiak már megszólalni se mernek, mert attól félnek, hogy valami besavanyodott nőutánzat megvádolja őket.
2017. április 24. Egész nap fájdogált a hasam és a derekam, de pihenésre elmúlt. A pocakom egyértelműen leszállt, és a formája is megváltozott. Sétáltam 6 km-t: reggel elvittem a kislányomat bölcsibe, délután pedig elmentünk vásárolni és játszóterezni. Jól el is fáradtam nap végére.  Április 25.…..
Évek óta terjednek a közösségi oldalakon és a különböző portálokon azok a táblázatok és rajzok, amelyeken azt mutatják be, hogy miként adhatunk a felszolgálóknak kifinomult jelzéseket az evőeszközeinkkel. Többféle ábra is készült, amelyek szerint a késsel és villával a következő információkat…..
Petra033 2018.09.02 15:06:26
@Adam Makkos: Nálunk sincs otthon pincér, de azért közös étkezésnél nem áll fel a gyerek az asztaltól addig amíg mindenki be nem fejezi. És bizony pl vasárnapi ebédnél nem rohangál mindenki minden fogás után a konyhába, mert meg is bolondulnék, hanem egy összeszedi és egy kiviszi. Én meg hozom a következő fogást.
Szerintem amikor még óvodás korban az ember tanítja a gyereket késsel villával enni, akkor semmiből sem áll megtanítani, hogy mit mivel eszünk és mit hová teszünk. Akkor reflexszerű lesz és nem is kell gondolkodni rajta és nem fordulhat elő, hogy bármit elront mert nem figyel oda
Megszüntetik a gender szakot, amely műveletben részletkérdés, hogy a "gender" pont olyan politikai hívószóvá vált a nemzeti elme számára, mint "Brüsszel" és az "iszlám". A nemzeti elmének valójában fogalma sincs a genderről, ahogy a nyugati társadalmak működéséről vagy a fúziós energiáról sem. Ahogy…..
A hagyományos, belső égésű motoros személyautókat nehéz összehasonlítani az elektromos autókkal, az energiaforrások fajtáinak eltérése miatt. A különböző energiafajták közötti átalakítás eltérő elven történik. Akkor lehet helytálló összehasonlítást készíteni, ha végig tanulmányozzuk az…..
Valahogy nem értem miért van mindenki felháborodva Orbán Viktor Izraeli utazásán, ahova a honvédség gépén ment.  Már a vásárláskor lehetett tudni, a gép nem a Honvédség kötelékében fog sebesülteket menteni, hanem a kormány úri hóbortjának a kielégítésére fog repdesni szerte az világban. Mert mi egy…..
A most menekülő, bukott macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki régóta Orbán barátja, pedig a korrupcióért elítélt politikus bűnlajstroma régóta közismert. Idézzük fel a lehallgatási botránytól a menekülők pénzért való Európa belseje felé való utaztatásáig sok minden terheli a számláját...
Hiába a civilek tiltakozása, a budapesteik 80%-ának ellenérzése a Liget beépítésével kapcsolatban, mire észbe kaptunk, a Fideszben már le is osztották egymás között a koncot. 250 milliárd forintról van szó...
Petra033 2018.05.14 08:44:05
@Peetee: dehogy tízszeres árral. Látom közöd sincs az építőiparhoz.
Az igaz, hogy rajta van egy 30 százalék "elosztani", de ez így van már amióta én építőiparral foglalkozom, azaz a nyolcvanas évek óta (gondolom előtte se volt nagyon másképp de arról én nem tudok első kézből nyilatkozni)
Egyébként ennyi a külföldi munkákon is rajta van ott is kell osztani, csak ott mindenféle szervezeteken keresztül. Ez sajnos egész Európában így megy, ha tetszik, ha nem
Levesbáró Jókai bableves 2018.05.11 16:50:05
Ez egy kihagyhatatlan történelmi leves recept. Sok százezren megkóstolták imádják, most elárulom hogyan készül ! A bableves Jókai Mór kedvenc levese több nemzedék konyhájában finomodott odáig, ahogyan nagyon kedves nagynénim, Juci nénim főzte. A nagy szemű babból tarkabab lett a malacköröm füstölt…..