Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K.Tibi

23 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
La vida en España Eso es Erasmus 2011.02.01 17:00:00
Egy nappal a vizsgám előtt, és négy nappal a beadandóm határideje előtt, úgy, hogy még semmit nem tanultam, mivel is üthetném el jobban az időt, minthogy ide írok. A múlt héten szerdán bementem az egyetemre, ugyanis eligazítás volt az Erasmusosok számára. Persze mondanom sem…..
K.Tibi 2011.03.06 17:47:32
Jó régen írtam, de szerintem már nem is fogok. Ugyanis jövőhét hétvégére már hazaérek. A karácsony jól telt (képek facebook-on). Szilveszterre Dublinba megyek. Majd ha hazaérek mesélek. ..
Ma volt az első és utolsó vizsgám, leadtam a 3 legfontosabb beadandómat. Majdnem 70 kérdőívem van kitöltve (szakdogámhoz), és lassan a megfázásból és kigyógyulok.A vizsga egész könnyű volt, 16 esszé címből kellett 4et választani és max egyoldalas kisesszéket írni. Egy óra…..
Régen írtam már, úgyhogy kicsit megerőltetem magam.Mostanában nagyon felpörögtek a bulik, mindenki érzi, hogy lassan vége a félévnek, sokan mennek haza karácsonyra és sokan nem is jönnek vissza. Ezért sokat vagyunk együtt, és mennek a szervezkedések ki, kit, mikor fog…..
A hétvégén voltam Dublinban és találkoztam Tomi (Wicard) barátommal, akit már majdnem 3 éve nem láttam.Pénteken délután 3-ra értem oda (az előző poszt olvasása alapján gondolom nem meglepő hogy a 10es buszt nem értem el, mert elaludtam). Rögtön a Temple Bar felé vettük az…..
Reggel 4 óra, otthon 5. A sütőben megmelegítem a maradék rakott krumplit. Most értem haza. 10-kor megyek Dublinba, vár a régi barátom. Sok minden történik. Ma voltam a szomszédban, csak átlagos eszetlen ír lányok, egyedül ülök a konyhában, átlagos este......
Van egy udvarunk, hát vagyis valami hasonló (yard ilyesmi) az egész le van betonozva valahogy így nézett ki:A jobb sarokban ugye lehet látni egy kis kőhalmot. Mikor beköltöztem a tulaj mondta, hogy a szomszéd falak régiek néha egy-egy kő leesik, ne foglalkozzunk vele.Szerda délután…..
Sziasztok!Barátaimmal szerveztünk egy egynapos kis túrát Cork megye nyugati részére. Megnéztünk egy régi apátságot pár hangulatos falut, szép tájakat, valamint életemben először, de biztos nem utoljára megmártottam a lábamat az óceánban. (Nagyon, nagyon hideg volt...)Képek:…..
Sok minden történt velem az utóbbi 2 hétben. A bejegyzés tartalmából: "Vad" vízi kajakozás, meleg bár, póker, tanulás, házi buli. Miután visszatértem Corkba, pár barátom elhívott kajakozni. Gondoltam egy kis lapátolás a természet lágy ölén jól fog esni a nyüzsgő…..
Hát sok minden.Nagyon régen nem írtam, de nem azért, mintha untakoznék, sőt ellenkezőleg. Pl ma letudtam az első vizsgámat spanyolul. Ennek köszönhetően olyan fáradt vagyok, hogy alig látok ki a fejemből. Egész múlt héten erre tanultam, nem mentem sehova, és nem csináltam semmi…..
Másodjára írom meg ezt a bejegyzést, mert már egyszer elszállt az egész, remélem most nem fog.Hétfő:Kora délután érkeztünk meg Londonba, a repüléssel meg a vonatozással semmi gond nem volt. A szállásunk is közel volt a vonatállomáshoz, meg a belvároshoz, gyakorlatilag a…..
Megírtam a bejegyzést Londonról, aztán minden elszállt. Ha lesz erőm megírom mégegyszer, most nincs hozzá kedvem...
Régen írtam már sajnálom is, de sok volt a dolog, jött a család látogatni, meg elkezdtem komolyabban tanulni is. Tehát pénteken délelőtt ékeztek meg a corki reptérre (ők is Dublinban szálltak át és éjszakáztak). Thomas barátommal és a régi kis Peugeot 205-tel vártuk őket.…..
Köszönet "tompus"-nak a remek leírásért!  Már a foglalás elején meg kell gondolni, hogy miként szeretnénk becsekkolni a járatunkra. Ez a Ryanair-nél azért is lényeges kérdés, mert van képük a reptéri check-in-ért 5€-t elkérni, ami egy akciós jegynél…..
K.Tibi 2010.10.05 19:41:28
@lokoszt: Izgulok,hogy jól töltöttem e ki
útlevélszám stb
K.Tibi 2010.10.05 20:06:45
Hello Mindenki!Elég hosszú hétvégém volt, ugyanis bejártam Nyugat Írország egy részét. 8 barátommal két autóval 3 nap alatt. Majdnem 1500 képet csináltam. Nagy részük értelmetlen.A képek az alábbi linkeken…..
Hát igen. Tényleg régen írtam, de ennek összesen két oka van. Vagy az, hogy nem történt semmi, és nem volt miről beszámolnom, vagy az, hogy annyi minden történt, hogy nem volt időm írni. De akkor most megpróbálom áttekinteni, hogy mi is történt az elmúlt egy héten. Tehát…..
Végre esik. Ha az ember Írországra gondol, először az eső jut eszébe, azt hisszük, hogy itt mindig vagy éppen sokat esik az eső. Na ez nem így van.Mióta itt vagyok ez a második alkalom, hogy esik az eső, vagy pontosabban érzékelem, hogy esik. De ez sem olyan eső, mint amilyen…..
K.Tibi 2010.09.30 10:45:42
La vida en España Összegezve 2010.09.22 12:55:16
Mostanában egyre jobban beindul minden, úgyhogy egyre kevesebb időm és energiám van írni, de akkor most összegzem az elmúlt napok történéseit.Tehát az Erasmus buli, amin múlt héten voltunk nagyon rossz volt, el is jöttünk hamar (hamar? hát 2-kor indultunk el) és átmentünk egy…..
K.Tibi 2010.09.29 20:51:43
Sziasztok!Tegnap házibuliba voltam, reggel 4ig. Utána három óra alvás után, elmentem túrázni. Egész nap hegynek felfele mentem. Hullafáradt vagyok. Képek:picasaweb.google.com/114215750146209502541/Mountaineering#..
 Hétfőn végre elkezdődött az egyetem, igaz még csak regisztrációs hét van, de már vannak órák. Sőt ma délutánra már véget is ért számomra a hét.Hétfő: 2 darab órám van egy 4-től 5ig egy 5-től még nem tudom meddig. Az elsőn ott voltam, kicsit érdekes volt mert az…..
K.Tibi 2010.09.24 19:16:19
Tudjátok, hogy elég könnyen ismerkedek, hát itt aztán van lehetőség. Szerdán az első tájékoztatón kiderült, amire számítottam, én vagyok az egyetlen magyar erasmus hallgató. Ha az arányokat nezzük, kb 300-400an vagyunk. Ennek kb. 40% francia (komppal át tudnak jönni, ami Cork…..
Sziasztok! Elnézést, hogy nem írtam eddig, de annyi az új dolog az új barát, hogy gyakorlatilag csak enni meg aludni járok haza. Ebben a posztban röviden összefoglalom, miket csináltam a héten. Hétfő: Délre mentem a Welcome Meetingre, ahol túl sokan voltunk, így két csoportra…..
La vida en España Időszámítás 2010.09.16 23:20:29
Ha otthon elmegyünk bulizni, akkor találkozunk legkésőbb 8kor, iszunk egy olcsó kocsmában olyan 11-12-ig, aztán megyünk egy másik helyre, ahol tudunk bulizni. Ha itt elmegyünk bulizni, akkor negyed 12-kor még egyedül vagyok itthon, és várom, hogy Alba hazaérjen, elkészüljön,…..
K.Tibi 2010.09.17 13:41:09
Miután pénteken pihentem és bevásároltam a szálláskereséshez, elmentem az egyetemi szállás irodába, itt csak drága apartmanokat tudtak nekem ajánlani, de annak is nekem kellett volna utánajárni. Kicsit csalódottan álltam tovább. Még itthon kinyomtattam pár telefonszámot címmel,…..