Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Virág Algernon

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2019-ben belevágtunk és csináltunk egy videókampányt azért, hogy bemutassunk három olyan fővárosi helyszínt, ahová régóta nagyon kellene kijelölt gyalogátkelő. Jártunk a Corvinus Egyetem mellett a Sóház utcában, a Rákóczi úton a Kazinczy és a Szentkirályi utca vonalában és az Örs vezér téren is. Az…..
Virág Algernon 2020.01.05 15:06:09
Jajj, de olyanok ellen érvelsz, amiket nem állítottam.
- nem 20mp zöld kell, hanem jól szervezett rendszer. El lehet rontani egy zebrás átkelőhelyet is, de meg lehet jól is csinálni, értelemszerűen ez utóbbiról fantáziálok itt.
- sajnálom, hogy van egy személyes rossz tapasztalatod, de ez nem jó érv, mert erre én meg mondhatom, hogy a 4-6-os bezzeg mennyire zsúfolt. Összeségében a teljes hálózatot kell nézni, ami kiszolgál többmillió embert - ha ők mind autóznának, az sokkal nagyobb környezetterhelést jelentene, mint a tömegközlekedés. (Amit persze mindig lehet jobban és jobban szervezni, de ez részletkérdés.)
- korábban írtam, útvonaltól és időszaktól függ, gyorsabb-e az autó. Nem mindig. De ha igen, akkor is érdemes végiggondolni, ilyen 10 perces időnyereségekért feladok-e 3 évet az életemből (ennyivel rontja a várható élettartamot a városi légszennyezettség). A tömegközlekedés kompromisszum, ez kétségtelen, de hosszútávon kifizetődik.
- miért kéne adottnak vennem, hogy egy város koszos, zajos és autós? 50-100-200 éve is teljesen máshogy néztek ki a városok. Olyanokká lesznek, amivé formáljuk őket.
- ha választanom kéne, hogy autóforgalom (és millió parkoló kocsi) vagy gyalogos legyen az utcámban, akkor ezerszer az utóbbi. Éltem ilyen utcában én is, nem jelent ez szükségszerűen bulinegyedet meg turistákat. (és minél több ilyen utca van, annál jobban el is tud oszlani a tömeg). Ez elsősorban a környező lakosságnak szól, hogy legyen zöldfelület, sétálási lehetőség, teraszos kiülős kávézó, fagyizó stb.

De nagyon messzire kerültünk a zebrától : )
Alternatíva A tömegek lázadása 2013.03.08 11:24:16
Na de ki szervezte a tegnapi tüntetést? Gyurcsány, Bajnai, netán maga Soros George? Neelie Kroes a Twitteren? Esetleg a CIA, vagy talán Habony Árpád legördögibb trükkjével állunk szemben? Kétségek közt vergődünk. Jelen alkotmánymódosítás ellen tüntetni érthető, jogos, és…..