Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KovacsPista777

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium! Tisztelt Pest Megyei Önkormányzat! Tisztelt Fővárosi Önkormányzat! Tisztelt érintett Fővárosi kerületek! Tisztelt érintett Pest megyei települések! „Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat! és Kedves További címzettek!   2018-at írunk! S elvileg…..
Vannak olyan automatikus negatív gondolatok, amiket már megtanultam észre venni. Szépen apránként fel tudnék építeni egy szűrőt, vagy legalább is valami jelzőrendszert, ami riaszt, ha egy új feladatra egyből úgy reagálok, hogy "ezt nem tudom megcsinálni". A tipikus gondolatokat…..
Édesanyámmal eléggé küzdelmes a viszonyunk. Soha nem voltunk az a szeretetet kimutató páros. A gyerekkoromat és a felnőtté válásomat utólag elemezve rengeteg helyen látom a hibákat és a károkat, amiket a személyiségemben okozott. Tulajdonképpen részben őt okolom nyomorúságos…..
Áttekintve eddigi életutamat, szociális fejlődésemet, tulajdonképpen hálás lehetek, hogy „csak” ennyi a problémám, hogy nem tudok telefonálni. Persze elég hosszú utat jártam be, mire ide jutottam, legyőzve, vagy inkább megszokva pár másik szituációt. Általános iskolában…..
KovacsPista777 2016.09.02 06:33:19
@KovacsPista777:

Ajánlott olvasmány:
A Tantusz (For dummies) sorozatban megjelent tavaly a "Szorongás helyett" c. könyv. Még nem értem a végére, de eddig elég egyértelműen fogalmazva ír a dolgokról.
Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom a mozgás milyen hatékony szorongás- és depressziócsökkentő módszer, hiszen nagyon sok helyen hangoztatják előnyös hatásait, de mégis úgy éreztem erről írnom kell egy blogbejegyzést. Az utóbbi pár hétben kis túlzással függő lettem.…..
KovacsPista777 2016.05.18 07:08:09
@mtkl: Az nem jó, arról bármikor le lehet szállni. Az "igazi" kerékpárban az a jó, hogy eltekersz valameddig, aztán onnan haza is kell tekerned, tehát nem dobhatod el út közben, végig kell csinálnod. A motiváció fontos: haza kell jutnod. :)
Mivel a szorongásommal való szembenézésem egyik legnagyobb és legsikeresebb lépésének tartom azt a pillanatot, mikor Daniellával és még pár másik emberrel személyesen találkoztam, fontosnak tartom, hogy segíteni próbáljunk mások egymásra találásában is, ha tudunk. Nem szabad…..
Van olyan része a fóbiámnak, amikor túl bonyolult helyzetbe kerülök, hogy úgy érzem, egy mély omladozó gödör aljára kerülök. Átjár a tanácstalanság, döntésképtelenség, kilátástalanság, a szégyen, a tehetetlenség érzése, lényegében egy alkalmatlan alaknak érzem magam,…..
KovacsPista777 2016.05.11 13:54:59
@chonka: Ez egy nagy dolog, hogy megláttad magadban. Már csak meg kell győznöd magad arról, hogy ez nem így van és hinned is kell benne.
Rettegek tőle, elcsuklik a hangom, és össze-vissza kezdek hadoválni hülyeségeket. Már megint rám tört a pánikroham. Eddig nem kellett sokat telefonálnom szerencsére, hál'istennek... De most észrevettem valamit, egy hibaszerűséget egy beérkezett anyagban, amit alá kell íratnom a…..
Van a szocfóbomnak egy része, ami nem igazán akar javulni az évek során, ez pedig a váratlanul betörő ismeretlen vendégsereg előli menekülés. Ennél a helyzetnél tulajdonképpen az introvertáltságom egybefonódik a fóbiámmal, egyik sem szereti, mikor a szüleimhez általam nem…..
Néha van olyan az életemben, hogy nincsen semmi nagyobb gond, sőt, kifejezetten jó dolgok történnek velem, és mégsem vagyok boldog. Most is előjött egy ilyen ok nélküli hangulathullámvölgy, és nem igazán tudom, mit kezdjek vele. Látszólag minden rendben, van munkám, van fedél a…..
Introvertált vagy? Van egy gyors és egy hosszú teszt is. Gyorsteszt: Melyik listát érzed igazabbnak magadra, vagy melyik vagy legtöbbször. Nem fog minden jellemző rád illeni. Válaszd azt, amilyen vagy, ne azt, amilyen lenni szeretnél. Hallgass az első benyomásodra. A)- Szeretek a…..
Alapszituáció: Eléggé alap dolog, hiszen mindenki jár orvoshoz, és mégis stressz forrás számomra, hiába nem először megyek. Ezer más dolog miatt is kellemetlen (1-2 órás várakozási idő, ki kell mozdulni, vizsgálatok stb), de most koncentráljunk a szociális…..
Első különbség: az újratöltődés Az extrovertáltak szeretnek beszélgetni, magukon kívüli tevékenységekben részt venni, emberek, események és dolgok közelében dolgozni. De nem feltétlenül társaságibb lények, szórakoztatóbbak vagy élettel telibbek. Szabadon költik az…..
Sok esetben úgy tűnik, szocfóbom egyik meghatározó pontja az önbizalomhiányom., ami kiskorom óta kísér. Az ok és okozati összefüggést nem tudnám egyértelműen meghatározni, inkább kölcsönösen összefügg a kettő. Biztosan javulna a szocfóbom, ha több önbizalomra tennék…..
KovacsPista777 2016.01.21 07:49:35
@NarcissisticCannibal:

Szia!

Én személy szerint nem vagyok meggyőződve, hogy a sokk-terápiád hatásos lehet. A pszichológusom sem ezt tanácsolta, hanem hogy kis lépésekben, egyszerű helyzetekkel kezdve haladjak a bonyolult felé, ha már a kicsik nem okoznak problémát, és sikerélményt szereztem velük.

Nem tudom más hogy van vele, de nekem a nehéz helyzetek mgvalósításával van gondom, hanem az előtte agyalással, meg az utána szemrehányással magamnak.

Kiváncsian várom az eredményed.
KovacsPista777 2016.01.24 08:36:13
@NarcissisticCannibal: Az már fél siker, ha HISZEL benne, hogy sikerül.
Az elmúlt évben nem igazán voltam jelen a blogon, sőt, teljesen eltűntem, fogalmam sem volt, hogy nézi-e valaki, hogy Daniellaaa mit ír, hogy létezik-e még egyáltalán. Eltűntem. Az év első felében eljutottam oda, hogy elegem lett a gondolatok elemzéséből, hogy folyamatosan figyeljem magam, hogy…..
Született már pár bejegyzés a blogban, amiből kiderül, mennyire lúzerek, lelkibetegek és életképtelenek vagyunk. És ha ez kívülről is látszódna, az emberek messziről elkerülnének bennünket, átmennének az utca túloldalára, ha szembe jönnének, elzárnának a világ elől vagy…..
KovacsPista777 2016.01.14 11:06:54
@jel1: "Netes ismerkedést. nem találtam olyan helyet, ami szimpatikus lenne."

Öööö... Ezt a blogot sem találod szimpatikus helynek? Jó, tudom, ez nem egy randiportál, de ha az ismerkedésen nem csak a "csajozást" érted, akkor itt is szerezhetsz (szereztél) jó ismerősöket, később akár barátokat is. Ez szerintem nem lehetetlen. (Kiváncsi lennék a blogszerzők hol találtak egymásra, gondolom nem az utcán: Szia! Te is szocfób vagy? Írjunk együtt egy blogot! :)

Az internet kötetlen névtelensége nekem sokat segített, hogy megnyíljak akár teljesen ismeretlenek előtt is, akikkel ha később személy találkozóra is sor került, már nem a beteg/mogorva/bunkó/stb. embert látják benned, hanem a belső gondolataidból megfogalmazódott embert. Amit kívülről látnak belőled, az akkor már másodlagos lesz.
Már többször szóltak, hogy húzzam ki magam, ne legyek púpos meg görnyedt. Pedig ez valójában egy védekezési mechanizmus. Azt üzenem a világnak, hogy „Ne bánts, Te nyertél, csak hagyjál békén!” Persze nem tudatos, mert nem direkt akarok Quasimodo módjára kinézni. Ugyanígy…..
KovacsPista777 2016.01.14 10:36:08
@Kognitív Teknősbéka:
Ez így leírva jól hangzik, de ha 35 éve így élsz, gyerekkorod óta így nőttél fel, így fogadtad el magad, így alakult ki az énképed, akkor ezt szerintem lehetetlen meglépni.
Hogyan legyek "alfahím", ha nem vagyok "alfahím"? Szerintem ezt nem lehet itt kezdeni...