Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Caligar83

1 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rendhagyó módon most nem kifejezetten spirituális témáról írok, bár ettől függetlenül természetesen spirituális megközelítésben, és a szellemeim ez irányú közléseit is felhasználva. Manapság két véleménytábort lehet felfedezni az egészségüggyel és az élelmiszeriparral kapcsolatosan. Az egyik, aki…..
Bizonyára sokan, akik elmélyülnek a spirituális ismeretekben, előbb utóbb felteszik maguknak a kérdést, hogy vajon minden el van döntve már előre? Minden már egy előre megbeszélt és lefuttatott játszma? S ha igen, akkor vajon hol van mégis a szabad akarat? Vagy ha mind a kettő létezik, akkor hol van…..
Caligar83 2018.10.27 16:33:52
@thoomas26: Szia Tamás! Nem, egyáltalán nem probléma a tegeződés! :-)

Először is köszönöm a válaszod, valamivel tisztább a kép, viszont a leírtak alapján szemlélve az életet, azért sokszor maradnak kisebb-nagyobb kételyeim afelől, hogy az adott helyzetben jól döntöttem-e. (Őszintén szólva, már egy jóideje élek úgy, hogy elfogadok minden helyzetet úgy, ahogyan az történik) Mire gondolok? Például, ha abból indulunk ki, hogy minden történésnek az életben oka van, akkor adjak sapkát a gyermekemre hogy ne fázzon meg, vagy teljesen mindegy, mert " ha kell" akkor megfog?! Vagy éppen segítsem pénzel a részeg kéregetőt, vagy azzal teszek rosszat, ha adok?! Teljesen más szituáció egy baleset, ahol az úton közlekedő autós fáradt, elbólint, ezzel halálos balesetet okoz a vétlen közlekedők közt. Ez azért nagy "feladat", amivel szembe kell nézni, vagy tanulji belőle. Elnézést, ha kissé bugyutának tűnnek a példàum, csupán próbálom a mindennapi életben elémkerülő döntéshelyzeteket léírni. :-) Illetve még egy kérdés és befejezem: valóban ennyire nagy az összefonódás élet és élet közt? Vagyis ami az egyiknek az élettervében levő feladat, illetve az arra adott válasza a másik ember életére van/lehet hatással? Pl.: gyermek balestben elvesztette a szüleit, ezáltal a rokonokhoz kerül és ők nevelik?!

Nos, hirtelen ezek voltak bennem, mégegyszer ne haragudj, ha értetlenkedésnek tűnik!
Caligar83 2018.10.27 18:50:23
@thoomas26: Köszönöm szépen a válaszokat, így már sokkal érthetőbb. Ilyesmi irányba gondolkodtam én is, akkor ezek szerint a helyes irányban. :-)

Köszi&Üdv.:
Zs.
FZK Fishing Diary Idén az első 2016.05.13 15:20:33
Már a múlt év végén, néhány rablóhalas peca alkalmával átfutott az agyamon, hogy a tavaszi első nagyhalas horgászatára meglehetősen korán sort lehet keríteni, tekintve, hogy a téli időjárás is felért egy melegebb őszi idővel. Gondolom azért nem meglepő, hogy mégsem így alakult. Április felén is túl…..
2022.10.30. azóta is jól vagyok, nem volt szükség műtétre... :)  FESS-műtét helyett sok esetben lenne megoldás, csak nem tud róla a beteg. Ezzel a ténnyel most szembesültem, mikor is a 4. műtétre jegyeztek elő az elmúlt 10 év alatt. A műtét elmaradt! :) Hogyan lehetséges ez? Elmesélem.  2006: első…..