Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Paradox oximoron

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy óránál nagyon fontos, hogy kényelmes viselet legyen. A Kospet Probe pedig az. A kétrétegű szilikon szíj kellően puha, nem izzad a csuklóm alatta. Mi tehát a végső konklúzió? Az, hogy az alig 11 ezer forintba kerülő Kospet Probe egy igazi, csalódásmentes okosóra. Ha nem vágysz rá, hogy…..
Paradox oximoron 2020.05.12 11:25:16
Nagyjából ugyanez az óra van nekem is, csak valami teljesen más néven adták el. Annyit hajlandó elárulni magáról az About menüpont alatt, hogy ő az L5 eszköz. Mindegy is.
Kinézetre ugyanez, csak középen egy kulcslyuk-kereső lámpa van beleépítve, ami teljes sötétben ad némi fényt. No nem sokat.
Szíj csak egy van hozzá, de nekem pont nem jó a méret, vettem másikat. Egyébként kényelmes az eredeti is.
MINDENT csak telefonon lehet beállítani rajta, semmi beállítási lehetőség nincs az órán. Ezen azért meglepődtem, a többi órámon tudtam állítgatni.
A telefonra először kicsit nehezen csatlakozott - egyébként a FunDo Wear appot használja -, de most már elég ha bekapcsolom a Bluetooth-t és csatlakozik az óra is.
Funkcióit tekintve nagyjából ugyanaz mint a videóban bemutatott készülék, csak vérnyomást nem mér. Négy felület van hozzá, ennél többet sehol nem találtam - pedig tudok keresni a neten -, de ennyi elég is nekem, van benne olyan, ami megjelenít minden számomra szükséges információt.
A fényereje tényleg nem a legjobb tűző napsütésben, de szerintem még pont látható.
Az üzeneteket megjeleníti, méghozzá magyar ékezetes betűkkel, az e-maileket kivéve.
A rezgése nem tépi le a kezemet, de azért érezhető.
A lépésjelző teszi a dolgát, ha épp egy helyben állok és pakolászok, azt is épp úgy méri, mintha menetelnék.
Ha pár napig nem csatlakoztatom telefonra, elkezd PERCEKET sietni, ami azért elég fura egy - elvileg - okosórától.
Tölteni nem mindig sikerül rendesen, van hogy csak három napig bírja egy töltéssel, van, hogy egy hétig nem reklamál.
A kijelzőt fedő üveg felülete kicsit domború, úgyhogy csak műanyagfóliát tudok rátenni, üveget nem.

Egyébként tényleg teljesen jól teszi a dolgát, már vagy egy éve megvan, és a fentieket kivéve semmi panaszom nincs rá.
Hajónapló Szombat. 2018.10.13 20:59:53
Kedves  ismerős érkezett az "aláírópultomhoz", még egy üveg meglepetést is hozott. K I gyakran kommentál is ide a blogba, korábban ugyanabban a székben ( na jó a szék az alighanem változott, de ugyanabban a pozícióban) ült egykori munkahelyemen mint én, mielőtt visszavonultam volna a pénzért…..
Az elmúlt napok nyugati (és részben magyar) sajtójának azon cikkeit olvasgatva, amelyek az orosz katonai hírszerzés (lánykori nevén GRU, ma már csak GU) embereinek nyugat-európai kalandjait taglalják, az ember csak kapkodja a fejét és nem tudja, mit higgyen. Ebben a posztban röviden összefoglalom az…..
Paradox oximoron 2018.10.07 12:30:51
@tiboru: Szerintem ez teljes egészében elterelés. Amíg a négy amigóval voltak elfoglalva a szolgálatok, addig páran EU-s útlevéllel - amit 300000 euróért vettek a közelmúltban egy EU tagországtól teljesen legálisan - elvégezték a valódi munkát...
Paradox oximoron 2018.10.07 16:08:37
@tiboru: Oké, ezt a cikket csak most láttam. De ha ez tényleg így van, akkor marha nagy bajok vannak a fiúknál odaát. Lehet, a GRU is ott tart, ahol az UAZ gyártás?
    Micsoda hülyeség! Csak a komcsik, meg a libsik találják ki, hogy nincs rendben az egészségügy. Ezt mondta fideszhívő rokonom, majd bevonult egy csípő műtétre a kórházba. Néhány nap múlva kaptam az értesítést. A műtét sikerült, de a beteg meghalt. Kórházi fertőzés. Alig fél éve egy másik…..
Az alábbi két hír között bizonyára semmi összefüggés sincs. Dehogy. Szabadon távozhatott a Dózsa György úti gázolás gyanúsítottja  A májusi, Dózsa György úti halálos baleset okozásával gyanúsított M. Richárd előzetes letartóztatásáról döntött hétfőn délelőtt a bíróság:  az előzetes…..
Paradox oximoron 2017.08.21 22:58:38
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: kösz a bizonyítást hülyegyerek
Jodie Whittaker, a Broadchurch című sorozat főszereplője lesz az új doki a nálunk a Ki vagy, doki? címen futó Doctor Who című, legendás sorozatban. A Doctor Who történetének 50+ évében (oké, 2005-ben kis kihagyás után futottak neki megint, de az eredeti '63-ban indult) ő lesz a tizenharmadik Doki.…..
Túllőtt-e Orbán a célon? Ezt firtatta Lendvai Ildikó tegnap este. A szocialista politikus tévéstúdióban vette sorra a lehetőségeket. 1. A Soros-óriásplakátokkal kitapétázott ország látványa meghökkentette a nyilvánosság nemzetközi fórumain közlő újságírókat, ezért fúj visszavonulást a magyar…..
Paradox oximoron 2017.07.14 21:42:24
@je suis chauve: Hát látod ezzel teljes mértékig egyetértek, ahogy a hozzászólásaid nagy részével. Magyarországon nincs jobb meg bal oldal, nincs ellenzék. Van az elit, és van minden más, akiknek kuss a neve. Az elit mindent megtesz, hogy megossza a népet, kinyírjon minden lehetőséget az építkezésre, összefogásra, művelődésre, és teljesen mindegy, hogy ez az elit MSZP vagy FIDESZ címkével a homlokán uralkodik.
Annyi különbség van azért, hogy a Fidesz ezerszer mocskosabb, aljasabb, pofátlanabb, mint bármelyik másik szervezett bűnözői csoport Magyarországon.
Hirtelen felindulásból és tisztázatlan körülmények között rendeltünk egy Andoer ukulelét a TomTop-tól, mégpedig a legolcsóbb variánst, aminek tesztelésére egy nálunk sokkal hozzáértőbb embert kértünk fel, az ukulele.hu, Magyarország központi ukulele oldalának munkatársa,…..
Mindig újabb és újabb okosórákat próbálok ki, hogy aztán rájöjjek, hogy még mindig nem az igazi. Ez történt legutóbb az Elephone W2 esetében is. Az Ulefone terméke rozsdamentes acél házba került, kör alakú IPS kijelzőt, bőrszíjat kapott, és részleges vízállóságot, valamint több napos üzemidőt ígér a…..
Paradox oximoron 2016.10.24 20:52:44
Na, csak hogy én is megmondjam a tutit, mire jók az okosórák.
Beteg volt a gyerek, a feleségem vagy ötször hívott mire észrevettem, mert ki..szottul zajos helyen dolgozok, és nem tudtam a telefont a zsebemben hordani. Egyébként ha ott van, akkor sem veszem észre a hívást, szóval mindegy is lett volna. Hazamentem, és első dühömben vettem egy "okos"órát 40 dolcsiért, ahogy elnézem pont ennek egy lebutított változatát.
Az anyaghasználat és összeszerelés elég meggyőző, a kijelző átmérője 38 mm, az óra vastagsága csak 8 mm, ami nálam elég fontos szempont volt. A menü meg a többi jóformán teljesen egyezik a fent leírtakkal, csak kevesebb és kevésbé szép "bőrt" lehet kapni az órára.
Viszont: az összes értesítés átmegy a telefonról, a Messenger üzeneteket konkrétan az órán szoktam elolvasni menet közben (jó a kijelző felbontása is). Nem maradok le hívásokról sem, mivel elég jó a rezgője, bár azt nem mondanám, hogy a karomat letépi, de azért észrevehető munka közben is. Lehet hívást fogadni és kezdeményezni, nem ordít a hangszóró, de elég hangos és érthető, de ezt a funkciót pont nem használom, elég ha szól, hogy bejövő hívásom van.
Lépésmérő viszonylag pontos, amikor gépelek azt nem számolja lépésnek, amikor megyek, akkor nagyjából megfelelő távolságot kalkulál a magasságomból és a lépésszámból. A pulzust is elég pontosan méri, utánaszámoltam párszor.
Alvásmonitor... kicsit többet vártam tőle, eléggé belekeveredett a számolásba és a dátumokba, úgyhogy hagytam is a fenébe.
Stopper és számológép nem jön rosszul, az ébresztő rezgéssel kifejezetten jó ötlet, nem verem fel vekkerrel a családot.
Egy töltéssel elketyeg napi 10-12 óra kékfog kapcsolattal három napig úgy, hogy végig 100% töltést mutat, utána elkezd esni a töltés szintje, de még úgy is 14-16 óra után jut el kritikus szintre. Szóval kb. három naponta kell tölteni 1-2 órát, és nem lesz vele gond.
A gesztusvezérlés szerintem annyiból áll, hogy amikor vízszintesbe kerül az óra, akkor bekapcsolja a kijelzőt, de ezt is csak ritkán használom.
Szóval szerintem nekem ennyiért pont megérte, nagyjából ennyit vártam el egy Kínai Kacattól :)
Most hogy Orbán Viktor is végignyilatkozta az összes lakáj- és szennymédiát, amelyet az utóbbi években megvásároltak a cimborái, már az önnön inváziójukól sokkot kapott poloskák is tudják, van tétje a vasárnapi rendezvénynek. Persze nem az, hogy akkor gyönnek-e a migráncsok vagy se, mert ha gyönniük…..
Paradox oximoron 2016.10.02 12:22:03
@1234567890987654321: "toprongyos, analfabéta, öntörvényű, magukat a vallási hiedelmeik alapján a világegyetem közepének gondoló siserehad" - bocs, de nekem erről a romák jutottak eszembe, bár ők nem vallási hiedelmeik alapján képzelik magukat királynak.
Arról mikor lehet szavazni, hogy velük akarok-e egy országban élni?
Még egyetlenegy karórát sem rendeltem Kínából. Soha. Pedig már millió egy kommentet olvastam arról, hogy milyen király órák vannak, pár ezresért sokszor egészen korrekt darabokat kapni. Na, hát most bepótoltam két ember éves rendelését is egyszerre, beszereztem ugyanis 11…..
Paradox oximoron 2016.08.29 17:05:34
Egy éve rendeltem e-bayről egy ilyet:
i00.i.aliimg.com/wsphoto/v0/1569658062_1/Big-Discount-CURREN-NEW-LUXURY-DIAL-CLOCK-HOURS-HAND-DATE-WATCHES-BLACK-BROWN-LEATHER-MEN-WRIST.jpg
Télen kiesett a koronája, amit a helyi órás megjavított. Ettől eltekintve elég korrekt, nem kopik, nem karcolódik, elég pontos. Úgy számoltam, hogy ha egy évig bírja, akkor megérte.
Egyedül a naptárat kell állítgatni, mert ennél az óránál minden hónap 31 napos :D
Egy Facebook-csoportban megint szóba került a szoftverlopás témája. A leggyakoribb érvek a beírók részéről: Ha lemásolok egy szoftvert az eredeti nem tűnik el a tulajdonostól Nem okozok vele kárt Te soha nem töltöttél le semmit feketén? Na akkor szépen sorban: Való igaz, hogy a másolat…..
Paradox oximoron 2016.07.10 18:09:58
@solo: Namost erre van egy élő példám. Megírtam egy cikket, amit egy portálnak adtam, simán barátságból a főszerkesztő miatt. Ezt egy "szakíró" lemásolta, és kiadta a könyvében, amiért valamennyi fizetést kapott. Teljesen hiába volt mindenféle bizonyítékunk arról, hogy én írtam a cikket, le sem szarta senki a szerzői jogomat.
Hogy ez miért történt így? Egyszerű a válasz: nem vagyok milliárdos, hogy vegyek egy törvényt magamnak, mint mondjuk Bill Gates. Csak azért védik törvények a szoftvereket, mert voltak olyan gazdag emberek, akik tudtak törvényt vásárolni maguknak ("lobbiztak", ami a korrupció szalonképes elnevezése) gazdasági érdekeik védelmére. Ezért számít most törvény szerint lopásnak egy szoftver lemásolása.
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy unalomig ismert, ezerféle változatban "gyerekbaráttá" formált, ízléstelenül megfilmesített, átírt, szétcincált, lenyelt és kiköpött mese. Szerepelt benne egy naiv, ám szép kislány, hét kis növésű pasi, egy vérszomjas, nárcisztikus királyné, aki a szelfik…..
Amikor 74 évvel ezelőtt eldördültek a később halált okozó lövések, még senki sem sejtette, hogy Reinhard Heydrich meggyilkolását olyan bosszú követi, ami egy teljes települést töröl el a föld színéről. 1942. május 27-én két cseh ellenálló hajtotta végre azt a merényletet, melynek során az egyik…..
Paradox oximoron 2016.05.28 18:50:23
@karandash: Valahol azt olvastam, hogy Benes Angliába menekült - "fogta Mankát, vitte bankját" - a németek elől, és ott traktálta az angolokat jobbnál jobb ötleteivel, hogy hogyan szabadítsák fel a hazáját. Eközben a kiábrándult Canaris kezdte az angolok malmára hajtani a vizet, ezzel kapcsolatban viszont Heydrich kezdett gyanút fogni. A hírszerzés erről tájékoztatta az angol vezérkart, ők pedig azon agyaltak, hogyan tudnák megmenteni Canarist. Ekkor dobta be Benes az ötletet, hogy Heydrichet meg kell ölni. Az angol vezérkar pedig fintorogva ugyan, de elfogadta az ötletet. A többit már tudjuk.
Persze fogalmam sincs, hogy ez így történt-e, csak megosztottam veletek, amit valamikor régen olvastam.
Vajon mi történt Auth Magdával négy évvel ezelőtt a Kossuth Rádióban? Enyhén szólva érdekes hangulatban lehetett 2012 április 8-án reggel. A választ ma sem tudjuk, a ciki részt pedig már aznap eltüntették a Kossuth Rádió hangtárából. A hivatalos közlés szerint rosszul…..
Paradox oximoron 2016.04.09 19:36:12
@VideoDream: Egy nyaki artéria részleges elzáródása hasonló tüneteket tud kiváltani, mintha részeg volna az ember (pár éve volt egy ilyen eset a környezetemben, onnan veszem az ötletet).
Friderikusz Sándor az alábbi nyilatkozatot juttatta el az Indexhez. A nyilatkozatot változatlan formában közöljük: FRIDERIKUSZ SÁNDOR NYILATKOZATA Ezen a héten kedden a Blikk című lap valótlan állításokat tartalmazó cikke nyomán szinte valamennyi hírportál arról tudósította a közvéleményt, hogy…..
A napokban volt egy újabb hír arról, hogy a homeopátiás szerek nem gyógyítanak. Egész pontosan 68 betegségből pontosan nullát gyógyítanak. Nem olyan nagy újdonság ez. Korábban Ausztráliában ugyanilyen állásfoglalást adott ki a hatóság. Később a britek is. Aztán a Svéd…..
Mindennapi munkánk, szórakozásunk, életünk szerves része lett az informatika, számítógép, laptop, tablet és természetesen az internet. Nem mindegy, hogy milyen számítástechnikai eszközt használunk és az sem, hogy milyen munkafázishoz milyen programot választunk. A megfelelő szoftver megkönnyíti a…..
Paradox oximoron 2016.01.13 20:14:48
@Afrika steht an der Elbe: Volt is nagy sírás, amikor az Operát átrakták webkitre. Viszont van helyette Vivaldi, és kíváncsian figyelem, mi sül majd ki belőle.

Nálam a FF az alap, mert azt tudom legjobban testre szabni az igényeimnek megfelelően. Azonkívül mindig van pár böngésző telepítve a gépre, ha valami nem akar rendesen megjelenni FF-en, akkor megnézem máson. Nem csinálok ebből akkora problémát mint egyesek :)
Az egyik mai Híradóban a szilveszteri, kölni erőszakos eseményekről igyekezett még egy bőrt lehúzni a köztévé, csak éppen a fenti videóval elég nagy lukra futottak. (A teljes anyag itt látható, screenshotoljuk is, hátha belenyúlnak.) A videó valóban megrázó képsorokat mutat, csak éppen nem…..