Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krisztián Ambrus

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Éppen lendületben vagyok, ami az akciókamerák tesztelését illeti. Nemrég tettem ki a Gopro Hero 4 Black tesztjét és éppen dolgozom egy 5 kamerából álló összehasonlító teszten. Ilyenkor mindig meg szoktam nézni a konkurens termékeket, és belefutottam egy Gearbestes reklámba, ami mindenféle képalkotó…..
Sokan kérdezik, milyen távirányítót vegyenek első távirányítónak, ami költséghatékony és elegendő a minimális igényeknek. Én személy szerint megértem ezt a filozófiát, de nem értek vele egyet, aminek az oka az, hogy jobb ha messzebbre látunk, ha ezt a hobbyt komolyan gondoljuk. Persze az anyagi…..
Az elmúlt pár hónapban annyi újdonság jelent meg a piacon, hogy követni is nehéz. Eredetileg azt gondoltam, hogy mindegyikről írok kicsit részletesebben, de abból olyan hosszú cikk lenne, hogy senki nem olvasná el. Ezért most maradjunk egy inkább csak a repülésvezérlőknél, azokból is egy rövid…..
Az utolsó téma amivel a legutóbbi átépítése óta adós vagyok, az új OSD (Gy.k.: OSD=On Screen Display = képernyőn megjelenített kijelző) telepítése. Praktikus okokból ezt két részre szedem. Ebben az első részben az áttekintés és a firmware telepítése lesz a téma, a…..
Úgy néz ki, hogy a hír igaz, ugyanis az ICAO, a kanadai székhelyű Nemzetközi Polgári Légiközlekedési Szervezet döntése szerint Április-1-től tilos lesz rakományként repülőre rakni Líthium-ion akkumulátorokat. Bár a hír csak a Lion akksikat említi, gyaníthatóan ezért is nem lehet már hozzáférni pl. a…..
Az előző "Konfigurálás Baseflighttal I." cikkben ott hagytam abba, hogy megnéztük, hogy lehet leellenőrizni a távirányító működését. ígérem, hogy mivel az előző rész nagyon hosszú lett, igyekszem rövidebbre fogni, pedig a lényeg még csak most jön:D A cikk végén pedig találtok majd egy listaszerű…..
Krisztián Ambrus 2016.03.29 12:26:11
Nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre az UFO DIY szemüvegről. Főleg azért, mert már próbáltál, komoly szemüveget is, Mikor olvastam ,hogy kipróbáltad Horizont modeban, a Night Hawkot, kimentem én is megpróbálkozni az első átfordulásokkal. Jelentem sikerült sokszor, minden irányban és nem vágtam földhöz a gépet egyszer sem. Az elsőnél majdnem, mert nem számítottam rá, hogy vagy tíz méteres kört fog leírni mire megfordul a tengelye körül, plusz még utána jöhetett a fullgáz mert erősen lendületben volt a föld felé. ekkor rájöttem, hogy nem kéne nyomni a gázt, mikor fejjel lefelé van, :))) de még így is nagyon nagy hely kell neki a szaltóhoz, amit nem igazán értek, mert az fpv videókon kb. helyben megpördülnek. Mit csinálhatok rosszul, vagy mi nincs jól beállítva? esetleg Acro-ban lenne érdemes megpróbálni? Az akku téma tényleg nem egyszerű. Én egyenlőre csak 3db 3S akkut vettem, mert át akarok térni 4Sre viszont nekem ahhoz motorokat is kell cserélnem, ugyanis elkövettem azt a hibát hogy építéskor megspóroltam pár ezrest így viszont 1806-os motorjaim vannak...:\ Nem gondoltam, hogy ennyire tetszeni fog ez a móka és nem akartam rá annyit költeni, Amúgy megnéztem a videókat. Elég jól csapatod én már rég elvesztettem volna az orientációt ha így repkednék :) egyszer kénytelen is voltam finoman lezuhanni, mert nem láttam, hogy merre áll a gépsárkány és egyre csak távolodott.
u.i: mi az az Ogre?
Ez egy teljesen szakmaiatlan eszmefuttatás, még csak nem is cikk, inkább gondolatébresztő. Arra alapozom, amit netről össze tudtam vadászni, nincs tényleges, kézzel fogható tapasztalatom, ahogy annak sem aki először csinál ilyet. Aki konkrétabb információra vágyik az alkatrészekkel és az építéssel…..