Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lunar (törölt)

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan azt mondják, hogy mekkora egy baromság fotozni családi eseményeken, nyaralásokon és egyéb helyeken, mert hogy az ember úgyse nézi őket vissza. És ezzel az állítással valamilyen szinten egyet is értettem a ma estéig. Ma a következő dolog történt: este szokásosan MSNen…..
Szombaton nem kezdödött valami jól a napom. Azzal indult, hogy reggel 5kor beindult a házunkkal szemben lévő  könyvtár riasztója és amikor végre elhallgatott, akkor már nem nagyon tudtam visszaaludni és csak szenvedtem az ágyban... Délelött nem történt semmi érdekes, álmos…..
Lunar (törölt) 2008.06.10 21:31:02
Ahhoz képest, hogy még csak 18éves vagyok, viszonylag sok helyen jártam már, de ha most visszagondolok az eddigi utazásokra, akkor azt mondhatom, hogy ez a párizsi kirándulás volt eddig a legjobb. Most csodával határos  módon minden jó volt, jók voltak a programok, de azért nem…..
bakteriofag.blog.hu @ Pécs 2008.05.11 23:49:00
11 perc és 18 leszek. Most már akkor megvárom és addig nem alszom...
Lunar (törölt) 2008.05.13 18:34:26
Isten és Szabadság! A Bukás 2007.12.22 00:00:42
Sikerült végre DVD-n megszerezenem Bencétől.Magára a filmre már nem nagyon emlékeztem,csak,hogy nagy hatást gyakorolt rám.De most,hogy sok év után újra láthattam...Lenyűgöző alkotás.talán a legjobb a hasonló témájú filmek közt.Igaz,apró csúsztatások vannak benne,de ez…..
Új Hajnal!Felteszek egy nem túl régi messenger beszélgetést nevek és konkrét információk nélkül. Az egyik fél én vagyok:) Bízom benne,sokan elolvassátok és tanulságos lesz. Az egész beszélgetés még nem került fel,mert így is nagyon fárasztó volt…..
Lunar (törölt) 2008.05.06 12:48:29
Én magamat ateistának vallom - de nem olyan ateistának, aki természeti törvényeket hajtogat, valótlan fizikai teóriákban hisz, hiszen én az emberi megismerés igazságát sem fogadom el.
Én tagadom Istent : egy olyan Istent, amit belém akar sulykolni a társadalom, mióta élek. Itt nem pontosan csak egy szakállas jótevőre gondolok... Hanem az Isten létezésével járó erkölcsi rendszerre. Tagadom azt az erkölcsi rendszert, amelyet a társadalom diktál belénk, de mégis egy "felsőbb akarattól, jóságtól" származik.

Én úgy hiszem, hogy az emberek kevesében ott van Isten, sőt, ő maga Isten - a saját maga Istene. Aki felül tud kerekedni a csordaösztön egy felsőbb jóakaratba fordított tanácstalanságán, gyengeségén. Aki kvázi átadja magát saját magának. Aki maga Isten, aki azt csinál, amit akar. Isten alatt azonban nem a farizeus jóságot értem, mint a megbocsátás, empátia satöbbi, hanem az alkotókészség, a bátorság, a tisztelet, a hűség, a nagyvonalúság szeretetét - s ezzel együtt a tragédia és a pusztítás kéjes örömét.

Én úgy hiszem, hogy "minél több valakiben a jó, annál több a rossz is". És az az igazán komplex és nagy személyiség, akiben rengeteg a jóság de ezzel együtt a sátáni gonoszság is. Aki pl. képes elviselni azt a tényt, hogy kvázi kiirtott egy népet, akiben ennyi (nem keresztényi értelemben vett) gonoszság van: abban van a legnagyobb jóság, az tud igazából szeretni.
Jövőhétre kell írnom filozófia házidolgozatot. Komolyan kellene vennem a feladatot. De hogy lehetne valami olyat komolyan venni, amit meg úgy alapból nem szokásom? Eh... majd írok Murphyről...
Olvasni jó és hasznos dolog. De tényleg. Az mellett, hogy néhány képességet fejleszt, szórakoztató is jobb esetben. Nyáron sok könyvet olvastam, de ahogy beköszöntött az ősz és a hideg, nekem úgy ment el a kedvem egyre jobban a könyvektől. Egyszerűen nem szeretek lakásban…..