Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szegi156

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Netpincér (Foodpanda) VS Wolt futárkéntSziasztok!A koronavírus miatt ugyebár sokan elvesztették a munkájukat főleg pl. Budapesten a turisztikai vagy vendéglátói szektorban és az utcákon rengeteg biciklis vagy motoros ételfutárokat látni... Leginkább az ebédidőszakban (10:00-15:00) vagy most ugyebár…..
Szegi156 2022.02.04 17:02:54
@D-verse: Szia! Én most állok szerződéskötés előtt a Wolttal, szintén nem tervezek könyvelőt alkalmazni (legfeljebb most a legelején a vállalkozásindítás-IPA bejelentés-Kamarai regisztráció-Online számlázó beállítás erejéig), megoldanám magam amit kell, de erről nem nagyon találtam semmilyen igazán egyszerű, jó leírást, hogy mire kell figyelni mondjuk a különböző fizetési/bevallási határidőkön kívül.

A bevételi nyilvántartást kiemelik mindenhol, ez tulajdonképpen csak egy excel táblázat, ahová sorba bepakolod saját kezűleg a cég által kiküldött számlákat szépen sorban, vagy van erre valami offisöl NAV-os kitöltőprogi vagy kitöltendő dokumentum?

Másik kérdés, a tételes HIPÁból miért érte meg kijelentkezned, idén nem feleannyi a mértéke? (50K helyett 25K, ezt olvastam)
Szegi156 2022.02.07 12:52:46
@D-verse: Nagyon szépen köszönöm a gyors és részletes válaszodat, máris segített kicsit tisztábban látni. Ennyit számít, ha valaki a tapasztalatait írja le, nem csak a hivatalos előírásokat.

Mellékállásban csinálnám, mivel egyetemre járok még (szóval ezalatt az idő alatt nekem 25.000 lenne a KATA még egy évig), így annyival nem lenne kevesebb átalányadózni, mint a vele járó plusz munka (ha könyvelő is kell ehhez, akkor pedig máris átbillent a mérleg nyelve).

Emiatt viszont mégis a tételes HIPA tűnik jó megoldásnak a szintén egyszerűbb (vagyis jelen esetben nem létező) adminisztráció miatt, mivel így továbbra sem kéne könyvelőt fizetnem, hanem megoldanám magamnak, mint ahogyan te is teszed.
A bevételi nyilvántartás vezetése nem okozhat bonyodalmat, ezzel kapcsolatban már csak egy kérdésem lenne hozzád..

Ugye írtad, hogy a Wolt megküldi emailben a számlákat összesítve, illetve feltölti a NAV Online Számla felületére is, ez tulajdonképpen ki is meríti a számlázási kötelezettséget, nekem már csak a bevételi nyilvántartás vezetése a dolgom?