Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kitti Katarina Hegedűs

6 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dimbes- dombos lankák, zöldellő természet, ártéri területek amíg a szem ellát. Ősvulkánok földjén ezernyi település ahol megmaradt a magyar szó. Ez az Ipoly- mente Szlovákiában. Miért kerültek ezek a magyar lakta települések (Cseh)Szlovákiába? 2016-ot írunk, de még máig is szájról-szájra terjedő…..
Kitti Katarina Hegedűs 2016.07.08 14:38:19
@mpl: Nemrég szerveztünk egy túrát Honton, és ott a Nógrád Geopark munkatársa beszélt, tartott előadást többek között Tarnócról is, hozott Tarnócról kőzeteket, amiben megkövesedett tengeri csillag maradványok voltak. Nagyon érdekes leletek. A gyermekeknek is tetszett, talán tényleg csak élménnyel lehet ezt közelebb hozni a gyermeke felé is.
Kitti Katarina Hegedűs 2016.07.08 14:39:01
@Szabó Elvira: Kedves Elvira, bár lehet, hogy elfogultan, de én is így gondolom.
Kitti Katarina Hegedűs 2016.07.08 10:27:38
@mpl: Igen Ipolytarnóc is megér legalább egy látogatást, és további szép, történelemmel méltón büszkélkedő falvak vannak az Ipoly mentén. A cikkben a határon túli falvakra szerettem volna kitérni, és ezekre összpontosítottam.
Úgy döntesz, hogy hátrahagyod a stresszt és kipróbálod milyen az élet falun? Lefoglalsz egy hosszú hétvégét.    A foglalás eufóriáját követően, ahogy telnek a napok, kételkedni kezdesz döntésedben. Vajon jól választottál? Képes leszel eltölteni három napot, vagy extrém esetben egy teljes hetet…..
Kitti Katarina Hegedűs 2016.07.05 14:55:23
@Csezarro: Pontosan az, hogy részben Önnek és részben nekem is igazam van.
Kitti Katarina Hegedűs 2016.07.05 14:59:12
@szita szita péntek: Egyet értek. Ilyen a falu, van ahol kevésbé ilyen, van ahol egyre inkább. Viszont vannak pozitívumai is. Pár napot pedig el lehet tölteni anélkül, hogy az ember nagy lemondásokat tenne.
Kitti Katarina Hegedűs 2016.07.05 15:01:34
@kmera: Igen, vannak erre pozitív példák: pl. Hollókő vagy Szlovákiában Ipolynyék, Ipolybalog. Összefogással megrendeznek ezreket vonzó fesztiválokat, pl. Borfesztivál, Szent Korona ünnepség. Ilyen pl. Bánk is. hagyományőrzés és a modern értékek keveredése, és így az élet is jobb lesz falun.
Többször nekiindultam, hogy cikket írok a faluról ahol élünk, de úgy gondoltam megfelelő blognyitány lesz, ha a Honti-Túra élményeiről írok. Viszont mielőtt elkezdeném, pár szót kell ejtenem magáról a faluról, Hontról. Hont, egy kis község, ahol felváltva élnek szlovákiai és magyarországi…..
Felhívás! Gondolom többek között köztudott, hogy a Vasút utca. 8.(Zeleznicná8) számú társasház (csínzsák) üresen maradt lakásait a Szlovákiai Vasúttársaság ingatlanirodája "árverésre" bocsátotta. Tehát, egyfajta licitet hirdetett, melyben a minimum árra (a Vasút által előre megadott) rálicitálva…..
Felvidéki lány Felvidék 2016.01.08 22:33:26
Itthon vagyok. Hűs levegő, történelmi csodák, család, szeretet. Hófödte Börzsöny, szűk kicsi utcák. Hosszú elnyújtott beszéd.  Itthon vagyok.  Magyar vagyok.  Én vagyok. ..
Felvidéki lány Megfogadtam 2016.01.08 22:14:28
2000 kalória. Egy olyan napon, amikor azt hittem, hogy keveset ettem és diétázom. Ez nem diéta. Még jó hogy összeszámoltam a kalóriabázisban. Elszaladt velem a ló. Kövér vagyok. Nem pufi, vagy picit meghízott, hanem kövér. Karácsony előtt 72 kilót mutatott a mérleg. Karácsony előtt!!! (most rá se…..