Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Macikalány

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Azt hiszem, igen sok probléma és kétely akkor jön egy anyuka életében, amikor néhány évnyi babázás után visszatérne dolgozni, és nem tudja, mit, hogyan tegyen, hogyan jelezze ezt egyáltalán a munkáltatójának, mihez van joga, és mihez nincs, mit kell elfogadnia és igaz-e…..
Macikalány 2016.01.07 17:29:54
Kedves Ági!
Olvastam feljebb az enyémhez hasonló esetet, de az még 2012-ben volt. Nem tudom, azóta változtak-e a szabályok és nem is igazán értem a dolgot, ezért fordulok hozzád.
Kislányom 2 éves lesz áprilisban. Úgy jöttem el szülni, hogy időközben elvégeztem egy iskolát, amivel a szülési szabadság után szerettem volna elhelyezkedni, tehát nem igazán akartam visszamenni az eredeti munkahelyemre, mert nem igazán összeegyeztethető az anyasággal. Szeptemberben felhívott a munkavállalóm, hogy sürgősen szükség lenne a munkámra, menjek vissza. Nem igazán szándékoztam még dolgozni, de jó fizetést ígért, plusz feltételeket szabhattam. Hétvégén nem dolgozom, csak 5 órát vállalok. Elmondtam, hogy nem szándékozom ezt sem örökre csinálni, mert kicsi még a gyermekem, keressen valakit, én csak kisegítem arra az időre. (Tudtam, ez csak addig lehet így, amíg igazán szüksége van a munkámra, ráadásul én is kerestem időközben az igazán magamnak való helyet) Mindent megígért. Nem is volt gond. Visszajelentett 6 órába, első kitételemnek már lőttek is, mert ezért elvárta, hogy annyit is dolgozzak. Ez még vállalható volt. Persze nem keresett senkit helyettem, látta, hogy elvégzem a munkát ennyi idő alatt is, neki így volt kényelmes. Valahol nekem is jól jött a pénz, teltek a hónapok. Lassan mondogatni kezdte, ha két éves lesz a lányom, jöjjek többet, jó lenne hétvégén is dolgozni, már mindenféle továbbképzésre akar küldözgetni. Nem igazán tetszik a dolog. Ma ráadásul felhívtak, felajánlották álmaim munkáját, ahol február elsején kezdeni is kellene. Hogy tudom most az eredeti munkahelyemet megszüntetni? Egy ismerősöm mondta, hogy ő is így volt, de neki az OEP azt javasolta, menjen vissza GYED-re, és akkor mondjon fel, után való nap már kezdhet is a másik helyen. Én ezt nem igazán tudom elhinni. Milyen megoldás van erre?
Előre is köszönöm, hogy szánsz időt és energiát rám!
Üdv!