Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IDF

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábbi posztunkban a történelem híres alakjainak mondásait gyűjtöttük össze Jézusról. A válogatásban szerepelt egy idézet Bonaparte Napóleontól, aki Szent Ilona szigetén hasonlította össze a nagy hadvezérek, birodalomalapítók – beleértve önmagát is – művét Jézus földi tevékenységének eredményeivel.…..
IDF 2016.01.06 19:17:07
Végigdúlta Európát hatalomvágytól ittasan? Ez így pontatlan. Tény, hogy volt Napóleonban hatalomvágy, tény, hogy területeket foglalt el Franciaország számára, de az is tény, hogy sokszor a háborúkat nem ő kezdeményezte. Hadat üzentek neki. Európa uralkodóinak csípte a szemét, hogy egy "sehonnani kis korzikai", ki nem királyi családból származik, olyan magasságokba emelkedik, mint ők. Féltek tőle és irigyelték, már a kortársai is elismerték, hogy kivételes tehetsége volt, és nem csak a hadvezetésben. Az államalapításban, jogalkotásban(Napóleon törvénykönyve alapján működik ma is a jogállamiság Franciaországban és a világon több más országban), közigazgatásban és infrastruktúra fejlesztésében is kiemelkedőt alkotott. Olyan szorgalommal és eredményességgel dolgozott, hogy az szinte hihetetlen! Alig aludt ( sokszor csak 1-2 órát), enni se tudott megállni, mindig valamin járt az esze, elmélkedett, alkotott.
Volt benne valami nagyság...Nagyságát számomra e cikk után az is bizonyítja,hogy be tudta látni a hibáit, meg tudta magát ítélni (a szövegből ez többször kitűnik), ugyanakkor el tudta ismerni, hogy van felette egy hatalom, Krisztus birodalma és alá tudta magát rendelni neki. Számomra amiket mond Jézus Krisztusról megdöbbentő és megrázó. Egy szívből megtért ember szavai ezek.
És Isten nemcsak egyedi, fenséges, és végtelenül nemes- ahogy Napóleon fogalmazott, hanem iszonyatosan jó a humorérzéke is. Mert miután úgy tűnt , Napóleon csillaga leáldozott, már nem győzi le a világot,Isten mégis megadta ezt neki. Hiszen Napóleon hitre jutott.És isten igéje a z 1. János levélben azt mondja:A győzelem, amely legyőzte a világot, az ami hitünk. Ki az aki legyőzte a világot, ha nem az, aki hiszi, hogy Jézus Krisztus az Isten fia?